Pages - Menu

Tsunami ESP di Malaysia

Assalamualaikum dan Salam Jumaat penuh barakah untuk semua...

Sementara ada masa ni, Ida nak buat quick update untuk inform semua customer tersayang...

ESP DAN ADA KAT WEB SHAKLEE NI

TSUNAMI ESP sangat tau sekarang tau. Home Office restock je Shaklee mesti licin tak sampai seminggu.

Dah la ESP limited stok sangat sekarang ni. Dia la yang duduk kat carta teratas...Dia jugak la yang selalu out of stock. Tak suka tau kat ESP ni.

Tu la...Dulu berlagak sangat kan tak mau try ESP ni. Sebab ESP ni soya. Tak elok la untuk orang perempuan if ambik banyak - banyak sangat. Boleh mandul la...Boleh dapat kanser la..

Once bila dah Kaji sampai ke akar umbi sebab orang kata ESP Shaklee ni bagus sangat, bila dah cuba sendiri, baru tahu penangan dia tu macam mana.

Dalam konteks ni, soya tak salah tau. Soya yang salah bila tak ikut skema penghasilan yang betul - betul selamat.

Tapi ESP Shaklee ni memang betul -betul teliti penghasilan dia.

Apa bezanya ESP Shaklee dengan soya lain?

Perbezaan ESP Shaklee

Apa maksud GMO tu?

GMO (Genetically Modified Organism) adalah tumbuhan atau haiwan yg telah diubahsuai genetiknya menggunakan teknologi kejuruteaan genetik.

Kenapa perlu wujud GMO? Apa tujuannya?

Soya GMO terjadi kerana  pengeluar/pengusaha yg ingin memenuhi permintaan pengguna terhadap produk soya.

Pengeluar/pengusaha soya ingin meningkatkan penghasilan soya pada kos yg minimum. Sebab itulah pokok kacang soya diubah suai genetiknya supaya tahan dari sebarang jangkitan & meningkatkan kualiti kandungan dalam soya tersebut.

ESP Shaklee kalau korang nak tahu dia non-GMO ( non genetically modified organism ) iaitu soyanya tak diubahsuai secara genetik dan ia diproses dengan kadar suhu yang rendah.

Shaklee menggunakan proses persijilan tersendiri yang dikenali Identity Preserved Program ( IPP ) untuk memastikan kacang soya dalam ESP Shaklee yang digunakan bebas dari sebarang perubahan genetik dari benih sehingga kepada pengeluarannya.

ESP Shaklee adalah produk Soya non-GMO dan ia selamat diamalkan dalam diet seharian.

Dalam proses penghasilan ESP Shaklee, soya yg digunakan dicuci dengan air bagi mengekalkan kandungan isoflavones di dalam soya. Sesetengah produk soya menggunakan alkohol dalam pemprosesan soya.

Pemprosesan menggunakan alkohol boleh menghilangkan isoflavones yang terdapat dalam soya.

Thats why ida fall in love sangat dengan ESP Shaklee ni.

Korang...

Stok ESP Shaklee ni pun dah tak banyak tau. Nak order, better cepat. Boleh buat stok untuk bulan ramadhan yang dah tak lama lagi ni...

Cepat contact Ida tau.

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger