Pages - Menu

Skincare Anda Lambang Diri Anda

Assalamualaikum semua...

Alhamdulillah...Malam ni Ida update blog di luar negeri tempat mencari rezeki. So, sebelum Ida berehat untuk refresh minda dan badan bagi persediaan hari esok, Ida nak share sikit dengan semua berkaitan penjagaan wajah kita ni.

Tahu kan Skincare yang kita pilih untuk kita guna pada kulit kita akan memberikan 1001 kesan kepada kulit kita. Samada kita akan dapat kulit idaman kita ataupun kita terpaksa merana kerana kulit kita rosak akibat kesilapan kita memilih skincare.

Ida selalu pesan pada semua melalui FB, IG, Twitter dan juga blog ni supaya kita betul - betul aware dengan kandungan skincare yang kita pilih.

Bukan sekadar skincare yang kita pilih tu HALAL dan ada  KELULUSAN KKM tapi kandungan dalam skincare kita mesti bebas MERKURI dan PARABEN.

Tahu tak  skincare  yang kita guna , meresap masuk ke dalam kulit dan seterusnya ke dalam badan kita? Atas sebab - sebab macam tu la perlunya kita kaji dan selidik betul - betul kandungan dalam skincare kita.

Jangan mudah terpedaya dengan iklan - iklan yang ada kalanya tak logik untuk diterima akal. Kerana yang menanggung sengsara kulit rosak teruk adalah diri kita sendiri...

Jadilah pengguna bijak. Buat pilihan yang tepat sebab Skincare Kita Adalah Lambang Diri Kita.

Ida tahu ramai yang mencari - cari skincare yang sesuai dan selamat untuk kulit  masing-masing. Atas tanggungjawab itu, Ida nak berkongsi dengan semua 2 rangkaian  Skincare  dari Shaklee yang memang Ida yakin keberkesanan dia dan juga keselamatan dan sumber semulajadi yang kandungan skincare tersebut.

Andai ada yang perasan, Ida selalu share tentang Set Nutriwhite Shaklee. Tapi sebenarnya ada satu lagi rangkaian skincare Set Enfuselle Shaklee yang tidak kurang hebatnya.

Ida dah rasa guna kedua - dua rangkaian skincare ni, dan Ida sangat - sangat puas hati dengan kesan yang Ida dapat. Bukan Ida je yang rasa, adik Ida pun terpengaruh jugak! Hihihi

Set Enfuselle Shaklee ni ada 2 jenis :-

Basic System Normal to Oily ( untuk kulit berminyak)

1) Enfuselle Purifying Cleansing Gel

® Gel pencuci ini bertindak dengan lembut bagi menyingkirkan kotoran pada wajah, mekap dan minyak berlebihan.

® Bahan-bahan khas serta tambahan vitamin E menjadikan kulit terasa lembut dan segar.

® pH yang seimbang

® Hipoalergik

® Mencerahkan tona kulit.

2)     Enfuselle Purifying Toner

® Purifying Toner bertindak sebagai penyegar dan merangsang kulit untuk persediaan rawatan.

Terbukti secara klinikal:

® Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip.

® pH yang seimbang

® Menyegarkan dan memperhaluskan kulit dengan ekstrak likoris dan witch hazel.

® Meminimumkan kemunculan liang-liang besar pada kulit

® Membantu mengawal kulit berminyak

® Hipoalergenik

3)      Enfuselle Balancing Moisturizer

® Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit

| Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.

Terbukti secara klinikal:

® 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari.

® 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari

® 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari

® Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit

® Hipoalergenik.

4)     Enfuselle Eye Treatment

® Penggunaan eye treatment ini secara konsisten mampu menghilangkan dan mengurangkan kemunculan garis-garis halus serta kedutan tidak sekata.

® Ia mampu menghilangkan sembab di bawah mata dengan bantuan pelbagai mutrient dan botani khusus.

Terbukti secara klinikal:

® 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 2 minggu

® 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa 2 minggu

® 209%  pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa 8 minggu

® 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa 8 minggu.

® tona kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu

® kandungan botani anti penuaan dan vitamin c memberikan faedah yang ketara kepada kulit halus di sekeliling mata

® Sesuai untuk bahagian leher dan bibir.

® Hipoalergenik, diakui oleh pakar aftamologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.

2) Basic System Normal to Dry ( untuk kulit kering)

1) Hydrating Cleansing Lotion

® Emulsi berkrim ini bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.

® Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri

® Mencerahkan tona kulit

® pH yang seimbang

®'Hipoalergenik

2) Hydrating Toner

® Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Merosakkan Kulit

®'Hydrating Toner melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle.

Terbukti secara klinikal :

® Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip

® pH yang seimbang

® Rumusan tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit

® Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan kamomil

3) Hydrating Moisturizer

® Melembapkan Kulit Sehingga 24 Jam.

® Krim tanpa minyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta.

Terbukti secara klinikal:

® 102% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari

® 195% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari

® 21% pengurangan kedutan dalam masa 28 hari

® Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan ia berterusan sehingga 24 jam

® Garis-garis halus berkurangan dengan ketara

® Hipoalergenik

Kedua - dua Set Enfuselle Shaklee ini adalah pilihan terbaik untuk korang yang ada masalah kulit :-

» berjerawat dan berminyak teruk

» berjerawat dan kulit kering teruk

Bila korang dah dapat kulit yang semakin pulih dan inginkan kulit yang cerah dan mulus secara  semulajadi, maka kat sini Set Nutriwhite Shaklee adalah pilihan yang terbaik.

Bagi yang ada masalah jerawat yang tak terlalu teruk dan kulit kombinasi (kering dan berminyak) pun boleh guna Set Nutriwhite Shaklee ni.

Set Nutriwhite Shaklee

1) Gentle Action Makeup Remover

~ Melicinkan, melembutkan dan menyerikan kulit anda

~ Tunas Pokok Bic bertindak lembut untuk menyingkirkan sel kulit mati dengan menyeluruh tanpa merosakkan kulit

~ Aloe menyegarkan dan menegangkan kulit

~ Rumusan ringan, tidak berminyak dengan aroma yang menyegarkan

2) Gentle Deep Foaming Cleanser

~ Membersihkan dan menyegarkan kulit

~ Rumpai laut menanggalkan kotoran, mengelupaskan sel-sel mati dan menegangkan kulit

~ Alga Hijau melembapkan kulit dan membersih hingga jauh ke dalam liang-liang kulit untuk menghapuskan toksin

~ Strawberi Begonia mencerahkan dan meratakan tona kulit

~ Lembut dan menyegarkan

3) Soothing Radiance Whitening Softener

~ Melembapkan dan mengembalikan keseimbangan pH semula jadi kulit

~ Kulit terasa lebih segar dan lebih anjal dengan ekstrak Rosemary

~ Kudzu menegangkan dan mencerahkan kulit

~ Marshmallow membekalkan lembapan penting

~ Sungguh berkesan untuk menyihatkan dan menyerikan kulit

4) Daily Defense Whitening Essence

Dirumus dengan kepekatan bahan-bahan asli agar kulit terasa lembut sehalus sutera dan tampil lebih menawan:

~ Bearberi untuk mencerahkan dan menegangkan kulit

~ Strawberi Begonia untuk meratakan tona kulit

~ Kacang Soya untuk memudarkan dan mengurangkan jeragat dan cela kulit

~ Mulberi untuk mencegah kesan-kesan kerosakan akibat sinaran matahari

~ Vitamin C aktif untuk memperbaiki penampilan kulit dan mengembalikan seri wajah

~ Tekstur esen yang licin dan mudah diserap oleh kulit

5) Ultimate Protection Whitening Lotion

Rumusan ringan, tidak melekit dan kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit akibat pendedahan kepada sinaran matahari, serta Mountain Arnica untuk melegakan kera dangan kulit dan mengukuhkan ketahanan kulit terhadap elemen negatif persekitaran.

6) Overnight Renewal Whitening Cream

~ Bertindak sepanjang malam untuk memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit

~ Linden membekalkan khasiat dan melembapkan lapisan kulit paling dalam

~ Scullcap mencerahkan dan melegakan keradangan kulit

~ Vitamin C aktif mengurangkan jeragat dan cela serta mengembalikan kecantikan kulit

~ Kulit terasa lebih halus, lebih lembut dan tampak lebih berseri apabila anda bangun daripada tidur pada keesokan harinya

7) Spot Whitening Treatment

~ Mengurangkan kemunculan bintik-bintik hitam agar kulit tampak lebih menawan

~ Kepekatan optimum pati Likuoris dan Peony memberikan kuasa pencerahan botani yang sungguh mengagumkan

~ Cats Claw menegangkan kulit

~ Vitamin C aktif memperbaiki kulit, meratakan tona dan menghaluskan tekstur kulit

Setiap rangkaian  Set Skincare Shaklee ni ada fungsi tersendiri mengikut masalah kulit yang kita alami.

Suka Ida nak ingatkan korang yang nak cuba mana - mana rangkaian Set Skincare Shaklee ni, dapatkan konsultasi dengan Ida sebelum mencuba.

Dan....Korang akan dapat Lifetime Consultation After Service Dengan Ida tau :-)

Ida tahu....semua readers Ida ni bijak - bijak. Maka, buat pilihan yang lebih bijak tau. Ingat....Kulit kita adalah amanah untuk kita tau.

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger