Pages - Menu

Biarlah Umur Itu Menjadi Rahsia

                                 Image result for shaklee collagen powder

Assalammualaikum semua...


Hot issue ni kan? Wanita dah tua dari umur sebenar kita. Makan dalam tu kan?

Actually, masalah ni normal bagi semua orang. Ada macam - macam faktor yang boleh 
dikaitkan dengan umur ni. Bila kita nampak lebih tua dari umur kita, tu tandanya penuaan sedang berlaku disebabkan badan kita kekurangan kolagen.

Badan kita mula kehilangan kolagen ni start umur 25 tahun. Macam mana ia berlaku? Kehilangan kolagen dalam badan kita disebabkan oleh pemakanan, terdedah dengan pencemaran dan radikal bebas, memanglah kolagen dalam badan kita mudah hilang.

Kesan ketara bila badan kekurangan kolagen adalah penuaan.

Kat sini Ida share sikit kesan kekurangan kolagen dalam badan kita ni.

1) Rambut menjadi kering, bercabang di hujung, serta keguguran rambut. Kesihatan rambut dan folikel rambut adalah berkait dengan kolagen. Kekurangan kolagen akan melemahkan rambut dan folikel rambut dan mengakibatkan keguguran rambut.

2) Munculnya tanda penuaan seperti garisan halus pada kulit wajah, kulit dan otot semakin mengendur serta liang roma semakin membesar.

3) Kulit muka kelihatan kusam, berjeragat, berpigmentasi, liang pori-pori juga terbuka.

4) Kuku mudah pecah dan rapuh, rosak dan kekuningan, berbintik-bintik putih.

5) Otot-otot payudara dan punggung mula kendur.

6) Kulit semakin hilang keanjalan, lebih kering dan kelihatan lebih tua daripada usia sebenar.

7) Penglihatan semakin merosot (rabun). Oleh kerana kolagen adalah komponen utama kornea, kekurangan kolagen akan menyebabkan kemerosotan penglihatan.

8) Mempunyai masalah kardiovaskular akibat kurangnya keanjalan salur darah.

9) Mempunyai masalah sendi, arthritis atau osteoporosis. Kolagen adalah unsur utama dalam sendi dan struktur tulang untuk mengekalkan aktiviti biasa tulang, sendi, ligamen dan urat. Kekurangan kolagen akan mengakibatkan penyakit sendi, arthritis & osteoporosis. 

10) Gusi mudah berdarah, gusi mengendur hingga boleh dilihat akar gigi.

11) Kelihatan lingkaran gelap pada mata (a.k.a mata panda..hehe), terdapat pengumpulan lemak kecil berwarna kuning pada bahagian putih mata


Agak - agak, korang ada tak tanda tanda macam kat atas tu?

If ada, cepat tau cari cara untuk kembalikan kolagen dalam badan tu.


CUma, Ida nak share sikit rahsia nak dapatkan kulit yang LEBIH ANJAL DAN NAMPAK LEBIH MUDA DARI UMUR KITA.


Let me introduce you Shaklee Collagen Powder. The best collagen product ever! Ida dah cuba dan Ida pun menjadi saksi perubahan one of regular customer Ida yang konsisten amalkan Shaklee Collagen Powder dengan penuh sabar. 

Berbeza sangat kulit dia yang dulu berminyak, berjerawat dan kusam. Once bila konsisten dengan Shaklee Collagen Powder, hasilnya Ida sendiri jadi tak percaya.

Shaklee Collagen Powder ni kita boleh tengok kesan dia dalam 2 minggu camtu. Memang berubah.

Kulit jadi lebih cerah dan anjal. Seluruh badan tau! Bukan part muka je. Liang - liang pori kat muka tu semakin mengecik, jerawat pun jarang nak naik. Yang paling best, memang nampak muda dan berseri-seri sangat! 


Nak - nak bila hari raya dah tak lama ni kan, boleh lah mulakan misi cantik dan anggun di pagi raya. Cara paling cepat dan terbaik adalah dengan Shaklee Collagen Powder ni.

FAST ACTION, FAST RESULT!

Meh nak share cara pengambilan Shaklee Collagen Powder yang lebih efektif!


1) Makan sebelum tidur dan ketika perut kosong (3-4 jam selepas makan malam) – bila kita makan, perut kita automatic akan menghasilkan asid untuk mencernakan makanan yang kita makan. 

Jadi jika kita ambil kolagen selepas makan, maka sia-sia aje lah sebab asid tadi akan melarutkan kolagen.. sangat rugi membiarkan kolagen berlalu pergi begitu saje…Kolagen yang berjaya melepasi sistem penghadaman dengan efficientnya,  barulah ia dapat bertindak balas dengan optimum.

2) Digalakkan campurkan dengan air yang berperisa seperti sunquick, Roselle ..wow..best!! 

3) Jangan makan apa-apa selepas ambil kolagen.

4) Jangan tak tau..kolagen ni juga boleh buat masker tau untuk mempercepatkan proses kecantikkan luaran...Rationya 90% minum, 10% masker..


So, Ida dah share kebaikan SShaklee Collagen Powder ni untuk semua. So, if nak dapatkan SCP ni boleh contact Ida tau!                                 Image result for testimonishaklee collagen powder izwawa.blogspot



No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger