Pages - Menu

SKINCARE PALING AWESOME ABAD INI

Assalamualaikum semua..

Sementara menunggu incik suami ni, so...Ida nak share sikit dengan semua tentang skincare paling AWESOME  abad ini..

Biasa la perempuan kan? Pantang betul bila nampak kulit perempuan lain cantik sangat. Flawless, cerah dan gebu, bebas cela dan jerawat dan tanpa sebarang kedutan. Dari yang tak kenal, tetiba terus jadi macam dah lama kenal bila sibuk bertanya apa rahsia kecantikan dieorang boleh dapat kulit yang cantik camtu.

Pesan Ida kepada semua wanita kat luar sana tu, pastikan kita betul - betul tahu, kaji dan selidik bahan - bahan dalam skincare kita. Jangan ambil mudah hal - hal camni sebab apa yang kita guna kat luar kulit kita, akan masuk ke dalam badan kita.

Jangan mudah terpengaruh dengan iklan - iklan yang agak menakutkan sekarang ni. Yang penting kita jadi pengguna yang bijak tau. Pilih dengan bijak dan guna dengan bijak.

Ida pilih untuk guna rangkaian Skincare Nutriwhite Shaklee. Alhamdulillah...Sekarang ni baru je dapat try 3 produk Nutriwhite ni..

1) Gentle Deep Foaming Cleanser
2) Gentle Action Make up Remover
3) Overnight Renewal Whitening Cream

Walaupun masih dalam proses untuk kumpul fullset, baru guna 3 produk pun rasa best sangat! Banyak benefit yang Ida dapat tau. Kulit pun dah semakin pulih sekarang ni.

Nak kulit yang cerah dan flawless secara semulajadi, Set Nutriwhite Shaklee ni memang AWESOME! Nutriwhite ni pun terkenal dengan skincare untuk pencegahan sebab vitamin C adalah main ingredients dalam Nutriwhite ni.

Jadi, yang suka kulit putih dan cerah tu, Ida sangat - sangat suggestkan anda semua untuk guna Nutriwhite ni. In shaa Allah...mesti takkan menyesal punya ..

Set Penjagaan Kulit  NutriWhite berasaskan konsep kecantikan dengan gabungan alam semulajadi dan sains. Set penjagaan muka ini dibangunkan oleh pakar penjagaan kulit dan para saintis dari Jepun dan Amerika Syarikat dari sumber nutrient semulajadi dan dizahirkan dalam bentuk produk yang bermutu tinggi. Selepas 3 tahun barulah produk ini dihasilkan. Bahan bahan aktif dan semulajadi daripada 16 nutrien botani daripada 16 buah negara.

Bahan bahan botani yang digunakan adalah paling tulen dan herba paling berkuasa bagi membantu mengurangkan penampilan melanin yang sedia ada untuk mewujudkan lebih putih, kulit lebih cerah dan bercahaya. Ringkasnya produk ini menjadikan muka lebih sihat dan bersih.

"Kecantikan Sempurna Diperolehi Daripada Alam Semulajadi, Disempurnakan Dengan Sains”


NutriWhite bertindak dengan 5 cara iaitu:

Menghalang – Melindungi kulit secara aktif dari kerosakan akibat terdedah kepada sinaran matahari dan UV.

Mengurangkan – Mengurangkan penghasilan melanin yang menyebabkan kulit gelap dan kusam. Kulit akan kelihtan lebih cerah dan berseri. penggunaan yang berterusan menjadikan kulit anda kekal dengan tona yang sempurna.

Menyekat – Pigmentasi disekat dari muncul di lapisan atas kulit sekaligus menghalang kulit dari bertompok.

Mencerah – Menjadikan kulit lebih cerah dan tona kulit sekata.

Memperbaharui – Menanggalkan sel-sel kulit mati yang menyebabkan liang kulit tersumbat sekaligus menjadikan kulit lebih cerah dan berseri.

Dalam Set Nutriwhite Shaklee ni, terdapat tiga jenis bahan - bahan yang digunakan mengikut fungsi seperti rajAh kat bawah ni:-




Bearberry - Meringkan, melegakan dan mengurangkan keradangan 

Strawberry Begonia - Mencerahkan & pigmentasi 

Mulberry - Mencegah kerosakan matahari dan melembap 

Skullcap - Meringkan, mengurangkan karadangan dengan flavonoid 

Pokok Bic - Meringkan, meningkatkan proses semulajadi dan melegakan kulit 

Kacang Soya - Mencerahkan, melembutkan, melembap dan mengurangkan tompok





Aloe Vera - Melegakan, melembapkan dan keradangan 

Rosemarry - Mengetatkan, merangsangkan dan mengurangkan keradangan 

Mountain Arnica - Mengurangkan keradangan dengan flavones 

Peony - Mencerahkan, melembapkan dan mengurangkan keradangan 

Kudzu Leaf & Roots - Menegang dan mengurangkan keradangan dengan isoflavon



Linden - Menyuburkan dan menghidrat peringkar dalam

Marshmallow - Melembapkan dengan tanin 

Rumpai Laut - Mengeluarkan, memelihara dan menegangkan 

Alga Hijau - Menyahtoksin dan melembapkan 

Cats Claw - Menegangkan dan menyegarkan dengan cotechin




Sebab tu la NutNutriwhite Shaklee ni menjadi pilihan utama Ida...Even, if salah satu produk ni habis pun, memang tak guna produk jenama lain. 

So, if nak try dan rasa sendiri betul ke tak apa yang ida duk mengomel ni, boleh contact Ida if nak try tau.

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger