Pages - Menu

Dapat Tips Kurus Kak Fel

Assalammualaikum semua...

Petang - petang Isnin ni, agak sunyi sikit. Ye la kan. Budak-,budak sekolah cuti lagi. So, mesti ramai parents ambik peluang ni bercuti lama sikit kat kampung dengan anak - anak. Makanya, opis pun sunyi la. Jalan pun tak berapa nak jem harini.

Duk scroll FB tadi, terjumpa la post Felinna Nadea Ed Fattah, one of my idols. Fel berkongsi tips kurus yang beliau amalkan. Tapi yang sangat-sangat menarik  minat Ida share kat sini ialah sebab Fel pun amalkan Shaklee!!!

Sebelum Ida bebel panjang lebar lagi, meh Ida tepek tips kurus Kak Fel kat sini. Boleh join jugak kan?

My Diet Routine is the hardest task in my Life. Hahaha. Kerja penat macamna pun still okay. Tapi tak boleh makan . Ya Allah....

Alhamdulillah. Berat dh turun banyak kilos. But still have to work on it.

Okay untuk ibu menyusu macam kakfel.
U can definitely share this post and tips.

Drink Plain Water 2-3liter everyday.

Pagi pagi bangun minum air lemon + halia suam.

Malam sebelum tidur boleh cari Detox punya pills or tea. So pagi membuang dengan baik. Kakfel ambik herblax shaklee by Miera Sixtybiz .

Makan.
6x sehari.

8-9 pagi -  Breakfast jangan skip ambik yg takda Karbo.
11 pagi - Makan buah atau kuih seketul
1tghari - lunch nasi separuh sayur banyak
4petang - kuih seketul atau sup sayur
7petang - Diner takbole ada Karbo. Makan la yg panggang2.
Tengah malam - biskut 2 keping kalau lapar sgt.

Tak boleh minum air manis . Kalau teringin sangat masa lunch ja ambik.

Kakfel kurang bersenam lagi tapi kerap sauna dan bertungku sbb nak baik pulih dalaman dulu sbb kakfel ni masa oantang pun lasak.

After sebulan ni baru turun 5 kilos lambat sikit penurunan tapi badan Rasa sihat. Baju dah bertukar ke M semula badan rs fit sikit.

Misi menurunkan lagi 15kilos. Ya Allah. Bertabahlah.

#tipsfelinnanadea

Jumpa tak? Jumpa tak? Jumpa tak?

Fel amalkan Pil detoks Shaklee yang superb iaitu HERB-LAX.  Heeee....orang hebat macam Fel pun percaya kat Shaklee. Thats why, Fel pun consume! Tu sebab jatuh cinta dengan Shaklee.

Bila je sebut detoks, mesti HERB- LAX. Kenapa dengan HERB-LAX  ni? Kenapa Perlu detoks?

Detoks bertujuan meneutralkan toksin dan memulihkan keupayaan semula jadi badan anda untuk menghapuskan bahan buangan dan toksin.

Dr Shaklee telah memperkenalkan HERB LAX pada tahun 1917. Ia direka untuk tindakan pembersihan untuk membantu proses semula jadi badan. Herb-Lax adalah gabungan 9 herba, termasuk daun Senna, yang telah digunakan untuk lebih daripada 3,000 tahun sebagai julap semulajadi.

Herba yang digunakan dalam Herb-Lax tidak berkaitan dengan julap kimia buatan yang dijual di mana-mana. Produk-produk julap buatan ni biasanya merengsakan tisu dengan cara menarik bendalir ke dalam usus untuk memaksanya mengeluarkan bahan-bahan dalam usus.

Julap tiruan seperti ini boleh melemahkan organ-organ dan boleh menyebabkan kebergantungan terhadapnya, dehidrasi dan ketidakseimbangan elektrolit.

Sebaliknya, Herb-Lax secara semulajadi merangsang pengecutan otot usus. Ini membolehkan penyingkiran sisa-sisa yang terperangkap dan memendekkan masa transit, dan mengelakkan penyerapan toksin. Sifatnya yang menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut terbukti kesesuaiannya secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.

Ia tergolong dalam kategori julap yang lembut dan sesuai untuk kegunaan sekali sekala bagi meyingkirkan toksin dari usus.

Herb-Lax boleh membantu meningkatkan pengaliran darah, mengurangkan bau badan, jerawat, melegakan sembelit, gas perut dan usus, dan menormalkan fungsi usus.

Ramuan asas produk ini terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat. Ia mengandungi 9 herba semulajadi:

Alfalfa leaves – membersihkan usus, darah dan hati

Senna leaves – merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, mempercepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak

Anise seed – merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan

Blue malva flower – membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit

Buckhorn bark – melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan kelembapan kepada usus

Licorice root – membantu proses detoksifikasi

Rhubarb root – herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik

Fennel seed – mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah sembelit

Culver’s root – membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma

So, HERB - LAX ni bertindak mencuci segala toksin yang dah lama berkerak dalam usus kita tu hasil pemakanan kita setiap hari.

Bila usus dah bersih, mudahlah segala nutrient diserap oleh badan yang kita dapat daripada makanan or suplement. Sebab tu ada sesetengah kes nak kurus, tapi asyik fail je. Sebab apa? Sebab dia tak buat detoks dulu. After buat detoks, tak sempat nak diet, berat semakin turun.

Ida nak tekankan betapa pentingnya detoks cuci usus ni. Untuk yang berhajat nak kurus, sila amalkan herb lax tapi dengan cara dan.jadual yang betul.

Nak tau cara dan jadual yang betul, contact saya ok. My lovely customers always get the best consultation from me!

Jangan segan -segan tau.:-)

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger