Pages - Menu

~CINTA PERTAMA SI CANTEK PHYZHA DENGAN ESP~

~CINTA PERTAMA PHYZHA DENGAN ESP~

Hari nie phyzha rasa nak share kat korang semua apa yang membuatkan phyzha boleh jatuh cinta dengan supplement Shaklee yang first phyzha consume iaitu ESP.

Semuanya bermula pada zaman belajar Diploma dulu.Masa tue baru berumur 18 tahun. Umur budak2 lagi. Masa tue x de lagi lah sakit gastrik nie. So, masa zaman belajar, makan mane la ikot waktu makan. Kadang-kadang kelas pack, tidur tak menentu, sibuk menyiapkan assignment sehinggakan waktu makan diambil mudah dengan hanya mengambil makanan ringan pabila terlalu lapar sesangat.

Ada suatu hari tue, phyzha pengsan. Yup Pengsan!! Sedar jew ada dekat hospital. Bila ditanya doktor saya sakit apa? Doktor kata Gastrik. Doktor kata, kalau tidak dijaga boleh jadi appendik dan seterusnya kanser. Masa tue hanya Allah jew yang tahu betapa sedihnya ketika itu. Doktor bagi ubat cecair yang berwarna putih tue dan ubat tue la yang phyzha paling tak suka. Ketika itu phyzha hanya BERGANTUNG pada ubat tue. Dari semester pertama hingga ke empat ada jew admitted ward. Sehingga digelar RATU HOSPITAL ketika itu. frown emoticon

Sewaktu semester 5, alhamdulillah tiada check in di hospital.Heee~~ Masa tue fikir eh dah sembuh nie tak yah la makan ubat dah. Cuma ada la sakit ulu hati datang dan hanya membeli ubat di farmasi ketika itu, tapi BUKAN ubat putih tue. Kali nie ubat tablet dan berperisa. Masa tue aku fikir YESSSS ada new alternative.

Masuk dunia praktikal iaitu semester 6, bermula semula sakit gastrik. Dah kerja sebagai forwarder terlalu banyak sangat kerja yang perlu diselesaikan sehingga dah habis office hours pun tak settle lagi. Phyzha perasan ketika praktikal badan cepat sangat letih sehinggakan kalau balik rumah boleh tros tidur. Bila letih makan pun tak ada selera. Memang ketika tue, kulit sangat-sangat KUSAM dan GASTRIK menjadi-jadi serta badan cepat sangat LETIH.

Jadi masa tue, phyzha mencari-cari supplement apa yang dapat memenuhi keperluan phyzha ketika tue.

~Perlukan supplement yang dapat membantu sakit Gastrik phyzha yang melampau. Jadi x de lah phyzha hanya bergantung pada ubat 100%.

~ Nak badan rasa lebih bertenaga, tak cepat letih and feeling feeling boleh jadi superwoman. Kerja banyak sangat as forwarder officer, So memang kena ada extra energy kalau tak nanti asyik lesu, sakit perut dan nak pitam jew.

~Nak kulit cantik! Masa tu dengan kulit kusam nyer, berminyak, naik jerawat x menentu, pori muka membesar sebab asyik skip pakai skin care, ada parut sikit sikit yang degil nak hilang dan kulit kering akibat terdedah bawah AIR COND jew setiap hari.

Sehingga lah masa tue terbaca tentang ESP. masa tue terjumpa blog mummy Hani nie dekat blogger famous amos Irine Nadia. Masa tue baru tahu Mummy Shaklee Phyzha iaitu Mummy Hani kakak kepada Irine Nadia. Masa tue tros email mummy hani. Terus balik bertanya mama dengan ayah dan ayah kata ayah ahli Shaklee. Weekend jew tros ke branch Shaklee. Alhamdulillah, masa tue baru tahu yang Shaklee branch dekat sangat dengan tempat praktikal.

Masa tue beli dengan mummy hani. Mummy hani guide dr A to Z. So, phyzha consume base on mummy hani guide.

Alhamdulillah, phyzha dapat rasa perubahan yang sangat-sangat ketara. GASTRIK??? TIADA LAGI. Kerana ESP MENGENYANGKAN. Kulit phyzha pun tak nampak kusam lagi malahan glowing glowing gittew. Siap kawan-kawan office tegur masa tue.. Badan pun alhamdulillah semakin bertenaga.

Terima kasih ESP, tak sia sia labur membeli masa tu even guna duit elaun praktikal. Almaklumlah tak dapat MARA sewaktu diploma dulu, Hehe Seriously, sangat berbaloi baloi dengan harganya since KELEBIHAN dan MANFAAT ESP sangatlah banyak. Bermula umur 20 tahun sehingga sekarang masih lagi amalkan ESP nie dan tak pernah SKIP. Even travelling pun ESP sentiasa di bawa ke mana2.

So untuk anda yang mencari supplement yang ALL IN, phyzha highly recommend anda untuk memilih ESP sebagai supplement yang terbaik.

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger