Pages - Menu

CARA SELESAIKAN HUTANG KAEDAH ASMAUL HUSNA!

Assalamualaikum dearies....

Alhamdulillah..malam ni saya nak share sikit ilmu yang saya dapat masa tengah scroll FB tadi...

Saya tahu ramai diantara kita dalam belenggu hutang. Hutang PTPTN, hutang personal dan macam -macam lagi. Tapi, apa yang penting...niat...kita nak selesaikan hutang sebelum Allah ambil nyawa kita...

Semoga bermanfaat :-)

CARA SELESAIKAN HUTANG KAEDAH ASMAUL HUSNA!

Ya Affuw Ya Ghafar Ya Tawwab, sesungguhnya hutang ini hukumanMu kepada diri ini yang mengutamakan dunia dan mengejar keuntungan dunia.

Ya Allah maafkan dan ampunkan kami. Sungguh! Kami yang mengzalimi diri kami. Ya Allah terimalah taubat kami atas kesilapan dan kegilaan dunia dihati kami.

Ya Fatah Ya Salam, bukakanlah pintu kemudahan untuk kami membayar hutang-hutang kami. Hanya Engkaulah Ya Baari mengatur, menyusun segala urusan dunia kami.

Allah Ya Baari inilah hutang kami dengan manusia dan bank, kami serahkan semuanya kepadaMu. Engkaulah sebaik-baik perancang.

Ya Fatah Ya Mukmin, kurniakan keamanan dihati kami dan sahabat yang kami berhutang. Ya Shobur, alirkanlah kesabaran kepada mereka.

Ya Razaaq Ya Ghoniy Ya Mughniy Ya Fatah Ya Wasi Ya Basith, Engkaulah pemilik rezeki 7lapis langit 7lapis bumi, kurniakanlah rezeki supaya semua hutang ini dapat dilangsaikan.

Ya Hafiz Ya Muhaimin, pelihara Dan jagalah kami dari syaitan dan nafsu kami. Ya Allah lindungi kami dari menjadi hamba dunia, ketagihan dan mengutamakan dunia. Ya Sami' Ya Mujib dengarlah rintihan dan makbulkan permohonan kami.

Langkah:

1. Buat senarai hutang, nama dan jumlah.

2. Memohon keampunan Allah, pasti kita berhutang kerana mengejar kekayaan atau keuntungan.

3. Buat solat taubat, selesai solat mengadu sebab berlakunya setiap hutang. Lepas itu, zikir Ya Affuw Ya Ghafar Ya Ghofur Ya Tawwab. Berbicaralah dengan Allah memohon maaf dan keampunan.

4. Selesai solat sunat taubat, buat solat sunat 2 raakat. Solat memohon pertolongan Allah untuk mengurus hutang dan menyerahkan 1000% kpd Al Bari' menguruskannya.

5. Lepas solat, lafaz penyerahan. Ya Allah Ya Baari, aku menyerahkan urusan hutang ini kepadaMu. Kemudian, zikir Ya Baari 1000x atau sebanyak-banyaknya.

YAQINLAH ALLAH PASTI MENGURUS DAN MEMBANTU KITA.

Setiap kali ini hutang, zikirlah nama2 Allah.
Berniat untuk membayar semua hutang. Mohon Allah mudahkan semua hutang terbayar sebelum kematian menjemput.

Amalkan zikir 40x setiap nama Allah dan Ya Baari 1000x semasa waktu tahajud.

Ya Allah Ya Mumit, Ya Quddus Ya Jalil lupuskan bersihkan ketagihandunia dalam hati kami.

#Kredit: Teknik Asmaul Husna

No comments:
Post a Comment♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger