Pages - Menu

Rahsia Kejayaan dan Kebahagiaan : Tetap Mengutamakan Hak Allah

Assalamualaikum dearies...

Alhamdulillah...berkesempatan juga hari ni nak update blog..Siang tadi sesi jejak kasih dengan sepupu-sepupu yang dah lama sangat tak jumpa. Ada yang lebih 15 tahun kot. Bahagia bila bertemu semula. Seronok sangat - sangat.

Dah hilang rasa rindu seketika. Selamat pengantin baru buat adik sepupu. Awak dan.isteri comel sangat hokeh. Bahagia kita bila bersama family. Masa yang ada digunakan sepenuhnya...Terima kasih Allah...rezeki yang tak terhingga...

Petang tadi, sempat baca beberapa cerita dalam buku Bisnes Cara Kami karangan oleh jutawan muda yang saya kagumi. Umur kami sama, tapi beliau telah bergelar jutawan sekarang. Sangat termotivasi dan memberi inspirasi dengan buku mereka. Pasangan yang sepatutnya dicontohi oleh kita semua...in shaa Allah...Saya akan kongsikan setelah saya hadam ok :)

Malam ni pula, saya jumpa something yang sangat memberikan kesan. Dan saya rasa bertanggungjawab untuk berkongsi dengan anda semua.

Kisah tentang seorang pakar bedah di IJN yang tetap mengutamakan hak Allah walaupun dalam kesibukan tugas beliau sebagai seorang pakar bedah. Tetap solat berjemaah dan membaca Al- quran selepas solat. Terasa ditampar berkali - kali pipi ni....Sungguh...  Jadi termalu sendiri..

Jom kita usaha sama sama...Apa la yang yang dibandingkan sangat pentingnya hak Allah dengan kesibukan kita...

Bak kata Fel dalam buku Bisnes Cara Kami, semakin kita sibuk dengan urusan dunia, sepatutnya semakin kita sibuk dengan Allah juga...Baru la kerja kita yang kita anggap terlampau sibuk tu, jadi mudah je...kita sendiri jadi tenang.

Ya Allah...Dah tiba masa untuk ubah...ye, bukan mudah...Tapi kita kena usaha...semoga Allah membantu kita...Amin

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger