Pages - Menu

Jihad Ekonomi Bersama Wanita

Assalamualaikum dearies...

Selamat berhujung minggu bersama - sama family tersayang. Tapi mesti ada juga yang sedang berkerja kan? Tak mengapa..itulah jihad kita untuk membantu keluarga. Pengorbanan kita untuk memberi yang terbaik untuk keluarga kita...

Alhamdulillah...Diberi kesihatan yang baik oleh Allah untuk membuka kedai online saya nih. Kedai online saya ni buka 24 hours tau. So, jangan -jangan segan untuk contact saya bagi membuat pertanyaan, nak order suplement ataupun nak dapatkan konsultasi ekslusif dari saya berkaitan set -set Shaklee.

Tak sabar tau sebenarnya tunggu weekend sebab bila weekend macam ni la my fully priority untuk bisnes dan my lovely customers. So, masa cuti-cuti camni la memang banyak masa untuk mereka. Hari bekerja, saya berkhidmat untuk negara. Hari cuti saya berkhidmat untuk orang ramai. Alhamdulillah....Syukur, Allah berikan saya kesempatan camni.

Jika anda ada peluang seperti ni, grab that opportunity. Peluang tak datang sekali. Lebih -lebih lagi dengan tahun 2016 dilabelkan tahun yang sangat mencabar. Dan, apa kata kita sahut cabaran tu.
Tak susah pun. Janji nak dengan tak nak je.

Sambil - sambil update blog harini, sambil tengok Apa Kata Wanita yang menampilkan Datuk Wira Maznah Hamid. So, ada few things ilmu yang boleh diambil untuk kegunaan kita semua...

Antaranya :-

1) Perlunya kita ada plan dan perancangan yang teratur untuk mencapai azam kita.

Setiap tahun kita ada azam baru dan azam lama yang kita carry forward untuk tahun depan kan? Tapi, pernah tak kita tanya diri kita kenapa sesetengah azam tu kita tak capai ikut perancangan kita?

Pertamanya, semak usaha kita. Apa yang dah kita buat untuk capai matlamat kita. Bersungguh-sungguh atau tidak? Jangan lupa, DOA juga merupakan salah satu usaha kita. Semak balik, berapa kali kita berdoa setiap hari? Bersungguh-sungguh tak kita berdoa? Yakin atau tak dengan doa kita tu?

2) Bangun setiap dengan melakukan perkara yang baru.

Jangan sentiasa berada di takuk lama. Setiap hari kita bangun buat perkara yang sama. In shaa Allah...bertindak luar biasa menghasilkan kesan yang luar biasa...

3) Perlu adanya NETWORKING dan BERGABUNG dengan family.

Apa kekuatan kita, kehebatan kita. Perlu ada kekuatan dalaman untuk kita hadapi segala dugaan dan cabaran.

Family adalah mereka yang dekat dengan kita. Bila family kita faham niat kita, matlamat kita, usaha kita dan merestui apa yang kita usahakan, in shaa Allah...kejayaan itu milik kita..

4) Bina jenama diri

Untuk anda yang suka nak menceburi bidang bisnes, marketing your self first! Tapi, perlu tahu dan faham apa yang perlu kita buat untuk menjadi usahawan.

Proses untuk membina jenama diri tu perlu ada. contohnya, jika kita makan Shaklee, kita jual Shaklee. Orang yang jumpa kita secara in person atau dalam ig,fb atau tweeter tahu dan kenal kita sebab Shaklee. Tu sebagai contoh membina jenama diri tu tau.
Dan saya juga pernah orang panggil Kakak Shaklee tau! Hihihi.

Alhamdulillah...sekian sharing saya untuk semua harini.

Mudah - mudahan ada serba sedikit yang boleh memberi manfaat untuk semua ya!

Ada yang bercita-cita untuk mencari SIDE INCOME dengan Shaklee, boleh juga hubungi saya. Nak meet up pun boleh untuk saya share dengan semua caranya.

In shaa Allah...Semoga ia menjadi Jihad Ekonomi untuk kita di tahun yang penuh mencabar ni.

Jika anda ingin membuat sebarang pembelian set Shaklee, boleh contact saya tau:)

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger