Pages - Menu

Herbal Blend! Multipurpose Cream Terbaik! Kulit Makin Lembut

Assalamualaikum dearies...

Malam ni sebelum tidur, saya nak share something dengan semua. Cerita best ni. Tak sanggup rasanya nak simpan sesorang selama camni...hihihi..

2 minggu lepas, kulit tangan yang berdekatan dengan siku tetiba jadi menggerutu dan naik biji- biji kecik. Gatal dan pedih. Saya agak alergik sabun basuh sebab after sesi mendobi terus jadi camtu.

Start malam nya, terus sapu Herbal Blend setiap malam sebelum tidur. Tapi ada juga terlupa nak sapu bila dah letih sangat.  Yang penting kulit nampak sangat tak cantik kat situ. Siap ada parut lagi..

Pagi tadi, masa gosok - gosok kat tempat yang sama rasa macam...Eh! Dah takde dah kulit menggerutu tu? Gatal - gatal pun dah takde. Yang lagi best, kulit makin lembut tau kat bahagian yang menggerutu dulu tu...Alhamdulillah...Happy nya!!!

Memang tak boleh tinggal langsung tau Herbal blend ni..wajib ada kat rumah..minggu lepas heavy duty dengan event opis. Kaki sakit sangat. Before tidur, urut kaki guna Herbal blend. Alhamdulillah...Bangun pagi esok memang kurang sakitnya...(^_^)

Minggu depan nak balik kampung, kakak ipar dan anak sedara dah order nak Herbal blend untuk anak - anak memasing...Tq Herbal blend!!

Kenapa saya pilih Herbal Blend Multi-Purpose Cream ni?

Sebabnya:

»  Telah diuji secara klinikal dan berkesan melembutkan kulit yang kasar, pecah tumit, pecah-pecah di bahagian pelipat seperti lutut, siku dan leher.

 »  Rasanya yang dingin dan bermentol tetapi tidak berminyak

 »  Dirumus khas daripada herba semulajadi dan memberi kesan menenangkan

  » Tanpa steroid

  » Dijamin halal

   » Mendapat kelulusan KKM

Tapi, mesti ada yang nak tahu kan apa kandungan dalam Herbal Blend ni?

KANDUNGAN HERBAL BLEND HERBAL BLEND Shaklee

1. Horse Chestnut / Buah berangan

» Buah ni kita selalu jumpa di Utara Malaysia, biasanya mereka suka disalai dengan biji kopi dan makan . Tetapi ianya mempunyai banyak khasiat dan dijadikan salah satu bahan didalam krim Shaklee ini.

» Ia membantu melawan tanda-tanda penuaan  pada kulit, ciri-cirinya yang anti radang seperti mengurangkan bengkak, lebam di kulit, dan memperbaiki lebam dan kebiruan pada kulit akibat kapilari darah pecah di bawah kulit.

» Ia juga menyelesaikan masalah rheumatism atau  penyakit sendi

2. Sage

» Herba ini dapat membantu meningkatkan peredaran darah dan merangsang pembaharuan sel-sel.

» Ianya juga kaya dengan vitamin A dan kalsium serta antioksidannya membantu memerangi radikal bebas pada kulit.

3. Rosemary

» Rosemary merupakan sumber zat besi , kalsium, dan vitamin B6 yang menyokong tahap kolagen yang sihat .

» Disamping itu, ia  kaya dengan mangan dan mineral yang membantu mengurangkan kedutan dan mengelakkan kulit menjadi rosak.

» Apabila adanya radikal bebas pada kulit kita ia bukan sahaja merosakkan kulit malah membawa kedutan, tona tidak sekata serta kendur.

4. Yarrow

» Yarrow ini pula mengandungi bahan anti radang dan anti septik. Di mana, ia dapat memperbaiki tisu yang rosak di dalam badan .

» Ia boleh dipraktikkan bagi kegunaan luar , menyembuhkan luka , luka terbakar , ulser , alahan kulit  dan juga bengkak .

Khasiat Herbal Cream Shaklee :


1) Melembutkan kulit yang kasar  ( di kawasan lutut dan tapak kaki/ tangan )

2) Membaiki kulit-kulit pecah ( tumit kaki )

  3) Menyelesaikan masalah gatal-gatal kulit

  4) Menghilangkan parut termasuk demam campak & chicken pox (selepas mandi dengan Basic H Shaklee -guna bersama-sama )

5) Menghilangkan ruam padi bayi ( melecet celah kangkang, leher ,pelipat kaki )

6) Menghilangkan ruam susu pada muka bayi

7)  Sebagai losyen bagi kegunaan harian

  8) Baik untuk demam ( disapu di seluruh badan dan setengah jam akan berpeluh bermakna badan sedang respons pada krim tersebut bagi mengeluarkan haba berlebihan dalam badan).

  9)  Membuang angin pada perut bagi memberi keselesaan pada perut anda

10)  Membuang selulit serta  memecahkan lemak berlebihan.
 

Best kan Herbal Blend ni...Rugi tak cuba....jika ada yang nak cuba, boleh contact saya tau...Tak mahal pun..:)
   

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger