Pages - Menu

Jerebu...Oh...Jerebu

Assalamualaikum dearies...

Lamanya duk biar blog comel ni berhabuk..maaf ya...Banyak sangat agenda yang menerpa sejak jadi floor manager nih...Ditambah lagi dengan tanggungjawab tugas hakiki...

Perasan tak jerebu semakin teruk sekarang? Semalam masa outstation ke Johor, jerebu memang sangat - sangat la teruk. Sampai tahap susah nak tengok jalAn masa drive.

Lagi haru bila nafas jadi sesak bila duduk kat luar bangunan. Walhal duduk tunggu tak berapa lama pun..Tapi rasa sesak tu macAm dah berjam - jam terdedah kat luar tu..

Pesanan ikhlas untuk semua...Jaga kesihatan tau masa musim jerebu ni. Kurangkan aktiviti luar terutamanya yang ada baby dan anak - anak kecil tuh...Tak mo la dek kerana ghairah nak hidup udara luar, dapat pulak penyakit lain. Pastikan anda memakai mask semasa berada diluar kawasan rumah.

Kat sini saya share sikit tips untuk hadapi musim jerebu nih...Harap2 membantu la sedikit sebanyak yer...

Owh ya...Waktu - waktu macam ni saya sangat menggalakkan anda semua untuk istiqamah amalkan Nutriferon, Performance Drink Shaklee dan juga Vitamin C Shaklee... Suplement - suplement ni membantu untuk kita tingkat perisai pertahanan badan kita daripada diserang macam - macam penyakit.

Apa pentingnya pengambilan ketiga -tiga nih:

① Nutriferon

- Nutriferon ni dikenali sebagai penggalak sistem imun di mana ianya akan mengaktifkan sistem pertahanan badan kita untuk melawan serangan / jangkitan daripada bakteria. Dengan keadaan jerebu sekarang ni, kita tak tahu apa yang kita sedut ke dalam paru-paru kita. Jadi, kita perlukan sistem pertahanan yang kuat untuk melindungi diri kita terutamanya organ-organ dalaman.

② SR Vita-C 

-  Vitamin C penting untuk meningkatan sistem imunisasi kita. Musuh adalah patogen (bakteria / virus). Persediaan yang perlu kita lakukan adalah dengan menguatkan sistem pertahanan badan kita. Sebab tu pengambilan vitamin c ni sangat penting tau. Bukan je boleh untuk tingkatkan sistem pertahanan badan, kulit pun boleh jadi makin cantik tau :-)

③ Performance Drink

- Minuman penambah tenaga berperisa oren ni sangat sedap rasanya. Pengambilan Performance Drink boleh membantu mengelakkan dehidrasi atau kehilangan mineral daripada tubuh badan. Jadi sangat sesuai dalam keadaan cuaca panas dan berjerebu macam sekarang ni. Bagi penggemar minuman bertenaga Redbull atau Livita, apa kata anda beralih arah pada Performance Drink? Serious, rasanya lagi sedap daripada Redbull (manis sangaattt) ataupun Livita (rasa macam ubat).

Semua ni sangat penting tau...Bak kata pepatah, mencegah lebih baik dari mengubati..So, pilih lah untuk membuat langkah pencegahan.

Kesemua suplement kat atas tu sesuai untuk semua peringkat umur tau! Tapi pastikan anda memilih SID yang memberikan jadual dan sukatan pengambilan yang betul:-) sebab, cara pengamalannya berbeza - beza :-)

Semoga bermanfaat...

Untuk dapatkan apa jua produk Shaklee boleh contact saya ya!  Sebarang pembelian anda akan menerima konsultasi ekslusif seumur hidup :-)

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger