Pages - Menu

11 Sebab ESP Berbeza Dengan Protein Lain

Assalamualaikum dearies...

Tahu kan yang bulan ni PROMO ESP...Tahu kan yang PROMO ESP ni tinggal 4 hari je lagi? Teramat la rugi bagi anda kat luar sana yang tak grab peluang masa ESP tengah promo ni.

Bukan senang tau nak dapat ESP harga yang merudum cenggini...Bagi yang baru nak berkenalan dengan produk Shaklee pun, ESP adalah salah satu produk permulaan suggested untuk anda tau :-)

Yang menjadi reader blog ni mesti tau yang saya ni pengguna tegar ESP. ESP lovers gitu. ESP ni HOT SELLER SHAKLEE tau. Memang tak rugi consume ESP sebab dia ada 1001 khasiat kat dalam 1 canister ESP tu..

So, meh saya nak share 11 Sebab Kenapa ESP Berbeza Dengan Protein Lain dan Kenapa ESP ni Jadi Hot Seller

1. ESP menjalani proses penapaian yang lengkap dan menghasilkan isoflavone yang dapat dihadam dengan sempurna oleh sistem penghadaman manusia.

2. ESP dihasilkan menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya iaitu non-GMO. ini disahkan melalui Identify Preservation Program(IPP).
Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses bebas dari perubahan genetik.

3. Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk cross contamination dengan bahan-bahan kimia yang digunakan semasa pemprosesan.

ESP dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavone, genistein dan daidzin demi membekalkan keseluruhan kebaikan soya. 
(..." Dr. Shaklee knew that by using a cold water extraction technique, you get the very best of the sky and all of the positive things like the phyto-estrogens which inhibit breast cancer and prostate cancer in men. There are over 1500 studies showing the positive benefits  of soy and only 12 to 20 negative studies showing that when you alter and denature soy , you end up with junk...Dr Shaklee knew the different")

4. ESP mengandungi 50% keperluan kalsium harian. Kenapa ada KALSIUM? Sebab tambahan sedikit kalsium dalam ESP boleh meneutralkan kembali asid phytic di dalam soya ( acid phytic yang tinggi menghalang penyerapan zat dan mineral seperti kalsium, magnesium, zinc semasa pencernaan usus)

5. ESP telah mengungguli pasaran makanan tambahan selama 54 tahun. So, kalau ESP ni tak selamat dan tak berkesan, takde la nak stay lama dalam pasaran kan?

6. ESP mengandungi asid amino ni perlu yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita. Asid amino penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino ini melambatkan, mengganggu dan membantutkan proses penting tubuh badan.

7. ESP mempunyai Indeks Glisemik (GI) yang rendah 39. Sebab tu ia sesuai untuk diambil oleh pesakit diabetes dan kolesterol tinggi. GI adalah kedudukAn karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah.

GI tinggi - gula dalam makanan tersebut akan cepat membebaskan glukos dalam sistem badan.

GI rendah - memecahkan gula secara perlahan - lahan membuatkan rasa kenyang lebih lama.

8. ESP diperkaya dengan 5 sumber vitamin B dan 4  mineral yang terdapat dalam soya sendiri.

9. Bahan anti-thyroid dan anti pertumbuhan dalam ESP disingkirkan untuk memastikan ia selamat digunakan. ( bahan tersebut membantu mengelakkan fungsi tubuh terganggu dan bantu elakkan risiko kanser).

10. ESP dihasilkan daripada 30kg kacang soya untuk mendapatkan ketumpatan dan khasiat yang optimum.

11. ESP tidak mengandungi kolesterol , asid urik ( sesuai utk diambil oleh pesakit gout) , rendah lemak, dan mudah diserap oleh tubuh manusia.

Haaaa.....tuh la dia sedikit info yang saya nak share kat semua yang masih lagi ada rasa ragu - ragu nak amek ESP ni.

Ini la sebabnya saya memilih ESP Shaklee. Dan saya taknak rasa kebaikan ni sorang - sorang. Sebab tu saya share dengan anda semua..

Jika anda berminat nak dapatkan ESP ni, boleh contact saya tau :-)

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger