Pages - Menu

Nak Kulit Pejal dan Tegang? Anda Patut Cuba ESP Shaklee

Assalammualaikum semua..

Selamat bercuti weekend ni. Apa planning hari ni? Apa yang pasti, mesti harini aktiviti bersama family tersayang kan?

Pagi - pagi update blog rasa fresh sangat. Tenang je sambil ditemani dengan cerita kartun kat tv. Sebelum masuk aktiviti suri rumah sekejap lagi, so saya nak berkongsi sikit dengan semua yang sudi membaca blog saya ni ya :)

As a woman, jujur  saya katakan kecantikan sangat penting. Kita sebagai seorang wanita sentiasa akan pastikan kita sentiasa cantik. Dari atas hingga ke bawah, kita akan pastikan semuanya cantik dan perfect. Bagi yang dah berkahwin, menjaga kecantikan itu perlu. Sebab bila cantik, suami pandang pun senang hati. Makin bertambah Sayang. Bila suami bertambah Sayang, pahala untuk kita tau.

Hari ini   saya nak fokus tentang menjaga kesihatan dan kecantikan kulit. Cuma anda renung diri anda semua...

Ada tak anda mengalami atau sedang melalui fasa -fasa camni?

> Kulit berjerawat
> Kulit berparut, parut berlubang
> Tona kulit tak sekata, kulit kusam, eyebag macam panda
> blackheads dan whiteheads kat muka
> Kulit dah nampak kedutan
> kulit kasar, berminyak atau kering
> punggung dan breast dah hilang keanjalan
> susah nak turunkan berat badan
> cepat stress, Moody

Cuba check...Ada satu, dua atau semua sekali yang anda alami? Ni tandanya badan anda kekurangan protein.

Seperti yang kita tahu, protein adalah komposisi penting untuk perolehi kulit yang pejal dan tegang. Juga untuk kulit semakin sihat dan cantik. Protein adalah component paling utama dan paling penting bagi kulit. Sebab tu nak baiki kulit, pastikan ambil protein yang berkualiti dengan kadar yang mencukupi untuk badan kita.

Menurut Dr. Bruce Miller :-

Kulit yang pejal dan licin bergantung kepada protein yang baik kualitinya.  Paras protein yang rendah boleh menjejaskan berbagai hormon dan pengawal - pengawal  lain dalam proses badan. Akibat nya kulit mungkin menjadi berminyak dan menggelupas, berbintik perang, berjerawat dan masalah - masalah lain, bergantung kepada sistem kawalan manakah yang terjejas.

Protein penting untuk memperolehi kulit yang baik kerana kulit ialah protein. Komponen - komponen utama kulit anda ialah keratin, kolagen dan elastin, yang semuanya terjadi daripada protein.

# keratin - lapisan luaran kulit anda yang boleh dilihat.

# kolagen - memberikan kulit anda sifat dan bentuknya, serta dikongsi yang sihat. Ia juga memeteraikan lapisan - lapisan kulit dengan ketat dan kukuh untuk mewujudkan kelicinan.

# Elastin - menegangkan kulit dan membolehkannya meregang dan mengendur seperti gelang getah.

Apabila bekalan protein rendah, kulit muka mengendur dan merosot kerana kekurangan sokongan kolagen dan elastin.

Protein yang baik kualitinya dan mencukupi menjadi asas bagi memulakan usaha kita. Tanpa protein, nutrient - nutrient lain tidak akan memberi kesan yang baik.

Sebab tu, saya memilih ENERGIZING SOY PROTEIN SHAKLEE a.k.a ESP. Protein yang terhasil daripada soya yang berkualiti tinggi, proses penghasilan yang dipantau dengan sempurna dan selamat untuk digunakan.

KENAPA ESP SHAKLEE JADI PROTEIN SOYA PILIHAN RAMAI??

* Kacang soya yg digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi non - GMO ( non - Genetically modified organism ) yang mana ianya diproses pada kadar suhu yg rendah.

* Diproses dgn air ( bkn dgn bahan kimia / alkohol ) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genestein dan daidzein.

* Setiap 850g ( 1 canister ESP ) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

* ESP shaklee merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yg tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.

* Diperkaya dgn 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral..Sangat sesuai untuk smua peringkat umur tidak kiralah muda ataupun tua...semua org boleh menikmati khasiat ESP ni

* Menyediakan 14g protein kacang soya dalam setiap hidangan utk kesihatan jantung.

* Kandungan indeks Glisemik yg rendah iaitu 39 menjadikan ianya sgt sesuai bagi pengidap - pengidap diabetes.

* Satu hidangan ESP bersamaan dgn 2x ganda daging, 4x ganda telur, dan 12x ganda susu...banyak kan khasiatnya?? bestttt!

* Ia rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia dan tidak membebankan buah pinggang kita.

* Setiap hidangan ESP membekalkan 50% daripada nilai harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat.

* Mempunyai kandungan fitoestrogen utk kesihatan prostat, payudara dan monapous.

* Mengekalkan tenaga dalam badan dan menahan rasa lapar kerana ESP membekalkan sumber tenaga berterusan ke dalam salur darah.

* Tiada perasa, pewarna tiruan,pemanis, kafein atau bahan tambahan selain nya..

* ESP sgt sesuai utk vegetarian

Best kan?

Nanny Shaklee kami, super Upline Kami, Master Norita a.k.a Kak N, telah consume ESP ni selama 17 tahun dengan konsisten tanpa skip. Dan hasilnya, kulit dia sangat lembut, tak nampak pun pori - pori yang terbuat, cerah dan gebu. Bukan kulit muka je tau, kulit tangan dia sangat lembut. Ni bukan overclaim, sebab saya dah jumpa dia depan - depan. 2 kali lagi. Sangat adore dengan kulit dia.

Upline Kami, Ibu Honey, dah amalkan Shaklee 11 tahun dah...Dan kulit ibu sangat cantik tau. Ni pun salah seorang idola saya.untuk menjaga kecantikan. Ibu sangat suka share tips cantik. Tinggal kita nak amalkan atau tidak je. Tq Ibu...

Ini la punca saya jatuh cinta dengan ESP ni. Semakin lama amalkan, semakin banyak benefit saya dapat. Hari demi hari, rasa cinta tu semakin membara.

Anda yang masih belum tahu, bulan Mac ini ESP ada promo tau. Bukan yang terlahir sebelum GST bermula bulan depan. Sebab tu, untuk anda semua yang nak beli dan nak buat stock ESP ni, better grab sekarang ni.

Benefit beli 6 tong ESP bulan Mac 2015 ni :-

# percuma 1 tong ESP

# keahlian percuma

# Cash bonus bulan depan

Anda tahu yang terbaik untuk kulit anda. Jangan tangguh - tangguh tau if nak dapatkan kulit yang lebih sihat dan cantik.

If anda berminat, boleh terus contact saya ok.

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger