Pages - Menu

Skin Lebih Cerah Berseri Dengan Set Nutriwhite Shaklee

Assalammualaikum..

Salam Subuh untuk semua readers tercinta. (^_^). Jom mulakan rutin harian pagi ni dengan ucapan syukur Alhamdulillah sebab Allah masih meminjamkan kepada kita nafas untuk bertebaran di muka bumi ni.

Senyum semua....Harini kan hari cuti. Mesti dah macam - macam agenda yang tersenarai dan dirancang bersama family atau kawan-kawan kan?

Apa pun, gunakan sepenuh masa ni dengan baik ok?

Pagi ni tergerak hati dengan semua Nak share Cara Nak Dapat Kulit Cerah Berseri Tanpa Cela.

Ada dua penjagaan yang perlu dititik beratkan.
1) Penjagaan dalaman

2) Penjagaan Luaran

Penjagaan dalaman adalah dengan memberikan kulit kita makanan / nutrisi yang cukup. Sebab bila nutrient dalam badan kita mencukupi, secara automatiknya, kulit kita lebih sihat.

Untuk penjagaan dalaman saya suka suggest guna Set Cantik Shaklee. Dalam Set Cantik ni ada Vitamin B Complex, Vitamin C,Vitamin E Complex dan ESP.

Penjagaan luaran pula memggunakan skincare yang bebas daripada bahan-bahan merbahaya. Senang kata guna produk dari sumber semulajadi.

Shaklee ada rangkaian Set Skincare yang sangat best dan awesome! setanding dengan  jenama - jenama yang mahal-mahal kat pasaran tu.

Alhamdulillah...feedback customer yang menggunakan set ni sangat mengujakan tau.

Set yang best tu ialah Set Nutriwhite Shaklee...Rangkaian Set Nutriwhite Shaklee ni ada 6 fungsi berbeza.

Jadi...anda yang cantik dan hensem kat luar sana tu boleh guna. Tak de diskriminasi pun orang perempuan  or lelaki je boleh guna tau.

1) Membersih - GENTLE ACTION MAKE UP REMOVER dan  GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER

Fungsinya :-

» Kulit akan lebih bersih, licin, lembut, segar dan berseri, sekata. Apabila apply Set Skincare Nutriwhite yang lain lebih mudah diserap dengan sempurna.
» menyingkirkan sel kulit mati tanpa meninggalkan sisa.
» Kulit kurang berminyak
» liang pori rapat sebab kotoran celah pori disingkirkan

Sangat bagus untuk yang ada masalah pori besar. Bila liang pori besar, kotoran pada wajah tak dapat ditanggalkan dengan sempurna dengan pencucian biasa. Sebab tu kita rasa kulit makin berminyak walaupun dah cuci.

GENTLE ACTION MAKE UP REMOVER memastikan segala kotoran yang terselit di celah -celah liang pori ditanggalkan.

2) Memperbaharui - SOOTHING RADIANCE WHITENING SOFTNER

Fungsinya :-

» Memulihkan kulit pada keseimbangan pH semulajadi.
» Kulit lebih anjal, segar dan lembut.

3)Mencerahkan - DAILY DEFENSE WHITENING ESSENCE

Fungsinya :-

» Melicin, mencerahkan dan menegangkan.
» Membantu mengeluarkan pigmentasi
» Melembutkan dan mengurangkan tompokan gelap serta mengelakkan kerosakan akibat dari cahaya matahari.
» Mempunyai Vitamin C aktif untuk memperbaiki kulit.

4) Merawat - SPOT WHITENING TREATMENT

Fungsinya :-

» Berkesan mengurangkan kesan tompokan akibat matahari dan jeragat

5) Mencegah - ULTIMATE PROTECTION LOTION SPF 15

Fungsinya :-

» Mengelakkan keradangan kulit
» Melindungi kesan buruk  dari matahari
» Membina penentangan terhadap kerosakan alam seminar

6) Menganjalkan :-  OVERNIGHT RENEWAL WHITENING CREAM

Fungsinya :-

» Meremajakan kulit ketika tidur dan anda akan bangun dengan kulit wajah yang lebih segar dan cerah.

Langkah - langkah ni merupakan  pelengkap kepada yang inginkan kulit licin, cerah dan berseri.

Bila digabungkan Set Cantik Shaklee ( Vitamin B Complex, Vitamin C, Vitamin E Complex dan ESP) dan Set Nutriwhite Shaklee , in shaa Allah..impian untuk mendapatkan kulit yang sihat tanpa sebarang cela tak mustahil tau.

Namun,  suka saya nak ingatkan Set Nutriwhite Shaklee ni dicadangkan untuk kulit normal. Yang tak mempunyai masalah jerawat yang teruk.

Untuk dapatkan konsultasi percuma dan tips ekslusif dari saya, boleh contact saya tau.

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger