Pages - Menu

Pentingnya Penjagaan Wajah

Assalammualaikum semua...

Alhamdulillah...selamat tiba daripada desa tercinta pagi tadi. So, sekarang ni masa untuk update cerita semalam.

Tapi entry tu jap lagi kita sambung. Masa tengah duk godek -golden FB tadi, tentunya satu article dan video kesan seorang lelaki yang malas nak cuci muka setiap hari.

Bukan sahaja boleh jadi pada lelaki, tetapi kaum wanita pun takkan terlepas tau. Lebih - lebih lagi kaum wanita ni sangat la mementingkan kecantikan. If sebiji jerawat naik di muka yang halus mulus tu, risaunya macam esok nak berperang je. Sebab...itu la saya.

Saya tak mampu nak share video tu sebab tak tengok pun lagi saya dah rasa geli. So, nanti google tau. Tau sanggup nak tengok.

Apa yang saya nak highlight kan kat sini betapa pentingnya penjagaan wajah ni. Nampak macam cerewet nak cuci muka, pakai toner dan pelembap. Bila malam nak pakai night cream pulak.

Tapi if kita biarkan wajah tanpa penjagaan yang sempurna ataupun membiarkan wajah yang cantik dulu semakin teruk dengan jerawat, blackheads dan whiteheads, memang susah yang dirawat lagi.
 

Menjaga wajah atau bahagian muka adalah penting untuk mengelakkan terjadinya kulit yang rosak. Wajah yang sering tidak dibersihkan akan mudah menyebabkan timbulnya jerawat yang bernanah teruk mahu pun akan menimbulkan ‘black head’ atau ‘white head’.

Kalau wajah yang sudah berjerawat dan mempunyai dua ‘head’ ini, bila dikorek, pasti akan meninggalkan kesan atau lubang yang teruk pada wajah.

Jadi, biasakanlah diri untuk menjaga wajah kita. Jaga wajah kita luar dan dalam. Sebab bila penjagaan dalaman wajah diutamakan, maka lebih mudah untuk menjaga wajah luaran kita.

Untuk penjagaan dalaman saya gunakan Set Cantik Shaklee iaitu Vitamin B Complex, Vitamin C, Vitamin E Complex dan ESP. Alhamdulillah...Gabungan Set Cantik dari dalam yang sangat Awesome!

Set Cantik Shaklee ni adalah makanan kesihatan yang membekalkan nutrisi yang diperlukan oleh badan dan melengkapkan nutrient gap yang menjadi penyebab jerawat dan masalah kulit yang lain.

Nak lagi best, add on Shaklee Collagen Powder dalam senarai suplement yang perlu kita ambil. Hasilnya double triple best! Tak tahu nak describe. Memang perlu cuba sendiri. Skin jadi anjal, gebu, cerah berseri, glowing dan awet muda gitu.

Kebaikan Set Cantik Shaklee ni :-

Vitamin E Complex:-

~ Vitamin penting utk kecantikan kulit
~ Bertindak sebagai anti penuaan dan anti oksida
~ Melindungi dan mencegah kerosakan sel
~ Mempercepatkan proses pemulihan kulit
~ Berupaya mengawal kandungan minyak dalam kulit
~ Berupaya mengurangkan kesan jeragat yg ada pada kulit
~ Awet muda

Vitamin C:-

~Sangat penting utk membentuk kolagen pada kulit
~Berperanan mempercepatkan proses pemulihan pada kulit
~Melindungi sel-sel dari kerosakan
~Bertindak sebagai anti oksida

Vitamin B Complex:-

~Dikenali sebagai Beauty Vitamin “B” for beauty
~Memelihara kecantikan kulit dari dalam
~ Bertindak sebagai penenang,bila jiwa tenang,wajah akan sihat.

ESP :-

~ merangsang pembentukan semula kulit dan otot
~ mempercepatkan penyembuhan luka, memudarkan dan menghilangkan parut dan strechmark
~ kulit cantik,halus,cerah dan gebu
~ meningkatkan penyerapan vitamin-vitamin lain dengan lebih efektif

Kebaikan Shaklee Collagen Powder :-

Kajian klinikal dah membuktikan ia memberi kesan seawal 8 minggu penggunaan untuk dapatkan kulit yang

» 90% lebih lembap
» 69% lebih lembut dan licin
» 50% tona kulit yang lebih sekata
» 75% menghilangkan kekeringan dan kekasaran
» 55% lebih tegang dan elastic

Shaklee Collagen Powder ni mampu

» Memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
» Menghilangkan jerawat dan jeragat
» Mengurangkan masalah parut berlubang, pori besar, blackheads dan whiteheads
» Memelihara kelembapan kulit, mentoring baik pulih tisu dari kecederaan  otot dan tulang
» Menguatkan otot dan tulang
» Membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)
» Memelihara Keletihan sendi
» Mengurangkan keradangan
» Memberikan tenaga
» Membantu pola tidur
» Memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protein pada saraf

Sebab tu penting tau untuk kita tahu apa yang perlu kita buat if skin kita dah mula menunjukkan tanda-tanda tak sihat macam tu.

Jadi, buat pilihan bijak dan pilihan terbaik untuk.selesaikan masalah anda. Jangan biarkan its getting worse baru sibuk nak cari penawar ok?

Your Shaklee Independent Distributor..
Love to use...Love to share..

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger