Pages - Menu

Banyaknya Manfaat Pisang


Assalammualaikum semua...

Nak tanya soalan paling susah nak.jawab di abad Ini...Ok..soalan dia....

Siapa kat sini suka makan pisang????Sila angkat tangan tinggi-tinggi...Hihihi...jangan marah ya di petang-petang hari camni...meriuhkan suasana je sebenarnya...

Tapi betul ni...ramai tak yang suka makan pisang? Yang suka makan.pisang tu kita geng tau! 

Ada orang cakap orang yang suka makan pisang ni macam MONYET. Tapi better fikir 2,3 kali nak cakap camtu bila dah baca kebaikan pisang ni dalam kehidupan kita.

1) Mereka yang selalu stress / Murung
    - kandungan tryptofan dalam pisang ni akan ditukar Kepada serotonin iaitu happy-mood neurotransmitter.

Sebab tu la if makan pisang ni jadi happy sentiasa.

2) Mereka yang suka EXERCISE
    - ambil 2 biji pisang sebelum EXERCISE sebab ia bantu bagi tenaga  dan kekalkan kandungan gula dalam darah.

Lagi best, yang mana nak dapatkan otot2 pejal tu, after exercise Minum cinch shake mix. Memang after Minum, otot terbiar dengan pejalnya...

3) Wanita pregnant & Kali Selalu Cramp
    - makan pisang bersama systematic

4) Wanita yang mengalami " morning sickness,"
    -  ambil pisang di antara waktu makan yang akan mengurangkan loya dan bagi tenaga.

Pada masanya sama, ambil peppermint ginger untuk mengurangkan angin dalam badan.

5) Mereka yang Demam
    - pisang boleh menurunkan suhu badan.

6) Pelajar
    - bagi yang nak exam tu, makan sebiji pisang sebelum masuk dewan exam untuk lebih fokus & alert.

Nak lebih power sila add on Omega Guard Shaklee.

7) mereka y sembelit
    - blend pisang dengan Mealshake..

Lembut je nak poo poo nanti...heee..

8) Jeragat? Kulit Muka Kasar??
    - ambil kulit pisang dan urut2 lembut dimuka.

Makan vitamin C dan cuci muka dengan Nutriwhite Shaklee untuk dapatkan kulit y lebih halus dan mulus.

Nak kesan double triple power, add collagen Shaklee t a u!

So...ape kata anda???  Masih lagi dengan statement orang yang makan pisang macam monyet??

Baca dan renung-renungkan tau!

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger