Pages - Menu

Keguguran Perlu Penjagaan Seperti Berpantang Wanita Yang Melahirkan Anak

Assalammualaikum semua...

Alhamdulillah...Dah kembali semula berblogging setelah bercuti Raya Aidil Adha...segalanya bekalkan dengan lancar masa ibadah korban dilaksanakan..

Harini dapat satu berita yang sangat mengejutkan..Sahabat semasa belajar dizaman sekolah rendah dulu WhatsApp saya dan bertanya kan Set Berpantang Shaklee..

Saya tahu sahabat saya ni sedang pregnant dan saya ingatkan dia dah selamat melahirkan. Bile diselidik, rupa2nya dia mengalami keguguran dan sedang berpantang dah 24 hari. Susu memang banyak sangat keluar. Bukan rezeki mereka. Sesungguhnya Allah lebih mengetahui...

Saya suggestkan dia amek Set Berpantang Shaklee sebab  set ni sesuai utk y bersalin secara normal, pembedahan dan juga keguguran.

Saya pernah dengar orang tua2 bagitau, berpantang orang yang keguguran ni lagi kena jaga sebab khuatir if ada lagi janin yang tertinggal dlm rahim. Sebab tu bila ada yang keguguran better jumpa doktor dan.buat pemeriksaan lanjutan selain menjaga pantang. Doktor akan check dan bersihkan rahim if ada sisa2 kotoran yang tinggal.

Sangat digalakkan tau amek suplement dalam berpantang ni sebab makanan kita makan sewaktu berpantang tu xdapat nak bekalkan nutrient y cukup dalam proses penyembuhan dalam tempoh berpantang.

Selain tu, ia penting utk para ibu keguguran bagi tujuan pemulihan dalaman yang optimum. Ia penting juga sebagai persediaan kepada ibu untuk merancang semula kehamilan yang berkualiti di masa hadapan.

Ini penting untuk mengelakkan berlakunya keguguran yang berulang. Dengan pengambilan Set Berpantang Shaklee ibu dapat membaiki dan membekalkan segala nutrien dan mineral yang diperlukan oleh tubuh bagi menghadapi kehamilan yang seterusnya.

Ni serba sedikit fungsi Set Berpantang Shaklee aka Set Keguguran Shaklee :-

1) VitaLea (Multivitamin)

Vitalea sangat penting untuk ibu keguguran. Membekalkan 23 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan oleh tubuh ibu yang keguguran. Disaluti spirulina yang kaya dengan vitamin dan mineral. Mengandungi zat besi, elemen yang paling diperlukan unuk penghasilan darah merah untuk menggantikan darah yang hilang semasa keguguran serta mengelakkan pucat dan tidak bermaya.

2) B Complex

B Complex berfungsi melegakan sistem saraf dan memberikan ketenangan kepada seluruh sistem badan. Mengelakkan stress dan di kalangan ibu keguguran. Membantu meningkatkan pembentukan sel darah merah. Menukarkan makanan yang diambil kepada tenaga, ibu akan lebih bertenaga serta menghindari kegemukan sebab kalori dari makanan tidak tersimpan dalam badan.

3) Vitamin C

Vitamin C mengandungi elemen penyembuhan dan lekatan yang bertindak sebagai pencantum dan penyumbuh luka. Membaik pulih sel dan tisu yang rosak. Meningkatkan imuniti sistem pertahanan badan. Membantu pembentukan kolagen, menganjalkan kulit. Mengandungi BioFlavonoid yang berfungsi mencantikkan dan mencerahkan kulit, pengambilan secara konsisten dan berterusan akan mengurangkan stretch marks dan parut.

4) Zink

Zink paling penting dalam proses pemulihan luka dalaman. Mambaik pulih luka dan kerosakan tisu dalaman. Ikan haruan kaya dengan Zink sebab itu pengambilannya sangat digalakkan. Namun harga ikan haruan yang mahal disesetengah kawasan, sukar diperolehi serta rasanya yang agak hanyir membuatkan pengambilannya sering diabaikan oleh ibu zaman moden ketika ini. Oleh itu, pengambilan Zink dalam bentuk tablet adalah solusi yang terbaik. Zink juga sebagai penggalak keinginan seksual, dapat mengatasi masalah kedinginan dalam hubungan intim suami isteri selepas tempoh keguguran.

5) ESP (Energizing Soy Protein)

Pengambilannya sangat membantu dalam pemulihan luka luaran dan dalaman, dan juga kesihatan rahim. Mencantikkan kulit. Memejalkan otot. Membantu dalam penurunan berat badan. Membekalkan tenaga dan kecergasan badan.

6) Ostematrix (Kalsium)

Ostematrix adalah kalsium. Pengambilan Ostematrix sangat membantu pergerakan usus bagi menghindari masalah sembelit. Melegakan segala kekejangan otot di kalangan ibu keguguran. Merehatkan otot dan saraf semasa sedang tidur dan ibu akan berasa sangat segar bila bangun pagi. Memenuhi keperluan kalsium untuk tulang, otot dan gigi,mengelakkan kejadian rosak gigi serta kerapuhan tulang.

Tak rugi sebenarnya kita melabur untuk memberikan yang terbaik Pada badan kita...lebih2 lagi Jika kita merancang untuk hamil lagi.

Berpantang dengan sempena selepas keguguran dan amalan2 lain serta mengamalkan pengambilan suplement dengan istiqamah, in shaa Allah membantu kita untuk kembali sihat dan cergas dengan sempurna dengan izinNya..

Oh ya...

PROMOSI UNTUK ESP MASIH LAGI BERLANGSUNG TAU! HARGA ESP LEBIH JIMAT DAN MURAH DARI BIASA...

SYARATNYA KUMPUL JE 7 ORANG DAN TERUS HUBUNGI SAYA UNTUK DAPATKAN HARGA PROMO...

PROMO ESP BELI 6 PERCUMA 1..


FB: Nur Insyirah

Email : eida_102@yahoo.com

Sms/Call/WhatsApp : 019-7262102

Shaklee ID : 914377

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger