Pages - Menu

Jangan Minum ESP!!!!

Assalammualaikum...

Tajuk agak mengejutkan kan? Kenapa Jangan Minum ESP sedangkan ESP tu my all time favorite dan saya adalah ESP lovers????

Sebenarnya....ayat dia camni...Jangan Minum ESP jika anda tergolong dalam golongan yang disebutkan Kt bawah ni...Hihihi...jgn marah aaa;)

Disebabkan bulan ni adalah bulan promo bagi ESP Shaklee...my always and forever the best suplement, saya nak share sikit tentang mereka yang xdigalakkan amek ESP ni..

Jangan ingat semua orang boleh amek ESP ni tau! Sebab tu penting membeli dengan Shaklee Independent Distributor yang berilmu dan boleh bagi info2 penting tentang perkara2 camni.

Takmo la nanti disebabkan amek sembarangan je suplement, dapat penyakit lain pula.  sebab tu penting maklumkan kepada SID anda jika anda mempunyai apa2 masalah..penting tau!

Bila dah tau baru la boleh suggeskan suplement yang sesuai...:)

Alert tau untuk mereka yang mempunyai masalah2 dibawah ni memang takleh amek ESP tau!  Sebab ESP ni high protein...bila tinggi kandungan protein, buah pinggang perlu bekerja dengan  lebih keras lagi :)
Menurut pakar nutrisi Shaklee , maksima pengambilan ESP adalah 3 sudu setiap hari...lebih  dari tu cuba elakkan tau.

Antara mereka2 yang dilarang consume ESP :

1) Pesakit Cyst

Kenapa pesakit Cyst tak boleh ambil ESP?
Memandangkan ESP boleh meningkatkan kadar hormon estrogen, ianya adalah tidak sesuai bagi mereka kerana peningkatan hormon estrogen boleh menyebabkan cyst semakin membesar..Peningkatan hormon estrogen itu sendiri tidak digalakkan bagi mereka yang mempunyai cyst.

2) Pesakit Buah Pinggang

Pesakit buah pinggang selalunya mengalami masalah untuk menapis protein dan cecair dalam tubuh. Pengambilan ESP yanng berprotein tinggi boleh menjejaskan fungsi buah pinggang pesakit buah pinggang yang telah rosak. Mereka hanya boleh menerima protein dalam jumlah yang sedikit sahaja.

3) Pesakit Hipotiroid

Apa kaitan ESP dengan pesakit hipotiroid? Pesakit hipotiroid adalah mereka yang mengalami masalah kekurangan hormon tiroid. ESP selalunya dicadangkan untuk mereka yang mempunyai masalah hipertiroid atau terlebih hormon tiroid. Bagi mereka yang kekurangan hormon tiroid, ia akan merendahkan lagi pengeluaran hormon tiroid yang menyebabkan ianya kurang sesuai bagi pesakit hipotiroid yang dah sedia kekurangan hormon  tiroid.

4)Anak-anak bawah 1 tahun

Bukan saja ESP, bahkan anak-anak bawah 1 tahun tidak dibenarkan mengambil sebarang suplemen Shaklee..pada usia ini, susu ibu sepenuhnya adalah makanan yang terbaek untuk mereka.

Ok...saya nak share juga beberapa tips terbaek untuk ESP nih :-

4 Tips Terbaik Amalkan Energizing Soy Protein

    » Elakkan bancuh ESP dengan air panas, air berkafein seperti kopi, nescafe dan teh.

   » Jangan minum bersama air berkarbonat sebab boleh musnahkan zat

    »Jangan ambil lebih dari 3 sudu sehari kerana membebankan ginjal. Protein yang banyak membuatkan buah pinggang kita bekerja lebih kuat. Makan ikut sukatan ya.
Saya bancuh ESP ni 2 sudu sehari.

    » Bancuh ESP gunakan shaker atau tumbler. Mudah sikit nak sebatikan daripada gunakan sudu.

Entry kali ni info berharga untuk penggemar ESP dan mereka yang ingin cuba ESP..

1001 khasiat dalam 1 canister ESP..protein soya terbaek untuk kita yang pentingkan kesihatan...

Jgn tggu lama2 tau..dah xlama promo ESP ni...akhir bulan Oktober makanya Berkshire la promo ESP ni..buat pilihan bijak membeli semasa tengah promo..jumaat berganda2 tau!

Jika anda berminat untuk membuat belian or nak bertanya2 je tenang Shaklee dan jana pendapatan dengan Shaklee, boleh hubungi saya ya.

FB : Nur Insyirah

Email : eida_102@yahoo.com

Sms/ Call/WhatsApp: 019-7262102

SID Shaklee : 914377

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger