Pages - Menu

Cirit Birit Makan Shaklee???

Assalammualaikum semua...

Tajuk agak menakutkan kan?Hihihi...ni semua gara -gara cik adik sayang yang sekarang ni Duk ada kat kampung call masa saya tengah meeting.

Bila saya tak angkat call, mula la message. The 1st ayat yang buat saya nak Gelak guling-guling...

"Along...kenapa macam kena cirit - birit je ni lepas makan herb lax tu??? Tapi yang best memang rasa lega je perut...rasa kosong.."

Ni adegan gara-gara makan herb lax Shaklee untuk detoks.

Detoks ni penting tau untuk cuci usus kita dan keluar kan segala macam toksin dalam badan kita yang Banyak sangat ni. Memang ramai yang perasan tentang toksin ni...

Tapi daripada hasil blogwalking saya, toksin yang banyak dalam badan boleh dikesan jika ada salah satu, atau semua symptom berikut.

1) SEMBELIT - sembelit bukan perkara biasa dan kalau dah terbiasa tu, kena lakukan sesuatu, detoks! Anda mungkin tak nampak bahayanya sekarang. Bayangkan kalau usus tu penuh toksin, risiko kepada KANSER USUS tau.

2) PERUT KEMBUNG/BERGAS - perut kalau bergas tu puncanya bakteria jahat, banyak lemak dalam usus, toksin.

3) SAKIT KEPALA - selalu sgt nak pegi ke arah stress, sakit kepala.

4) LETIH & TAK BERTENAGA - rasa mengantuk, cepat letih walau tak buat keje berat pon. Yang ni saya yakin ramai y rasa..

5) NAFAS BERBAU - bukan sebab tak gosok gigi, tapi kadang2 bila bercakap berbau. Sama juga dengan badan yang berbau. Tu tandanya toksin bnyk jugak tau..bile badan berpeluh, lagi la kuat bau tu.

6) PERUT BERLIPAT - haa ni bukan saja utk orang gemuk, orang kurus kalau duduk pon perut berlipat 2,3 tu maknanya ada toksin. :)

7) KEINGINAN MAKAN - asyik nak makan je kejenya. Kenapa? sebab bila toksin banyak dalam usus, usus tak boleh nak serap nutrien makanan tu, jadi kita akan rasa lapar lagi dan lagi. Dan mudah lah jadi GEMUK. Jadi jangan pelik la....baru je lepas makan, dah lapar balik kan?

8) KULIT BERMINYAK / JERAWAT - Puncanya adalah toksin juga.. Sebab tu kalau nak stop jerawat, pastikan kita detoks dulu badan.

9) PERMUKAAN KULIT GELAP - org yang banyak toksin Dlm badan ni permukaan kulit mcm ketiak dan bahagian celah peha tu berwarna lebih gelap drpd warna kulit.

Semua ni penting tau untuk tahu! Thanx kepada kakak cantik memberi info berguna...dengan itu amatlah penting untuk detoks badan kita sebelum apa2 berlaku tau!

Sebab tu saya suggest adik saya untuk ambil herb lax sebagai agent detoks. Herb lax ni bertindak cam julap lembut, y melembutkan najis untuk mudah disingkir kan dari badan...

Jangan risau ambil herb lax ni...xde cirit birit pun sebenarnya...tak sakit pun bile membuang...malah, rasa lega sangat. Lagi pun herb lax ni bagus untuk kempiskan perut. Bila toksin dah keluarkan, makanya lebih mudah untuk dapatkan perut y flat.

Sihat dan cantik dengan Shaklee

FB : Nur Insyirah

Email : eida_102@yahoo.com

Sms/Call/WhatsApp: 019-7262102

SID Shaklee: 914377

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger