Thursday, October 2, 2014

Best Sangat Ke ESP Ni???

Views

Assalammualaikum...

Salam malam minggu untuk semua...apa planning Malam ni? Yang pastinya, Malam ni adalah femli time Kn?

For sure gunakan masa yang ada ni dengan penuh berkualiti. Week days dah busy dengan work kn? So..gunakan sehabis baik..

Actually saya nak sharing tentang ESP sebenarnya...kepada yang masih tak tahu atau baru 1st time dengar sal ESP ni, meh nak cite sikit. ESP ni adalah sejenis soya yang mengandungi protein yang sangat tinggi..

Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amino Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.

Apa itu Asid Amino?
=================>

Protin terdiri daripada lebih 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protin yang berbeza mengikut kepada keperluan protin dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia.

====> Ada 2 jenis asid amino. Asid amino tak perlu & asid amino perlu. Asid amino yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia adalah asid-amino tak perlu.

Manakala asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh manusia dan harus diperolehi dari sumber pemakanan dikenali sebagai asid-amino perlu.  

Keistimewaan ESP berbanding soya lain:-

» ESP Shaklee ni best sebab ia menyediakan kesemua asid-amino perlu & tak perlu. Patutlah pengguna ESP Shaklee dapat merasakan badan mereka cukup segar dan bertenaga sepanjang hari. Tak minum ESP Shaklee sehari, memang rasa macam ada sesuatu yg tak kena. Dats y I love ESP mosttttt!!

    » Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana ia mengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian.

    » Isofalvones pula meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat. Kajian juga menunjukkan soya dapat membantu mengimbangi kitaran hormon semasa proses menopaus.

    » Energizing Soy Protein ini dihasilkan dibawah kawalan IPP(Identity Preservation Program) bermakna penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna.

    »Diproses dengan air ( bukan dengan bahan kimia atau alkohol ) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones dijamin Halal.

» Kandungan Indeks Glisemik yang rendah

Indeks Glisemik (GI) ialah kadar penyerapan karbohidrat dan kepantasannya menjadi glukosa dalam darah. Makanan yang tergolong dalam GI rendah adalah lambat dicerna dan diserap, meningkatkan paras glukosa dan insulin secara lebih perlahan dan lebih bermanfaat untuk kesihatan, berbanding makanan dalam kategori GI tinggi yang lebih cepat mencerna dan memberi kesan sebaliknya

ESP mempunyai kandungan Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis. Walau ia rasa manis, tapi bukan manisnya itu kerana gula. Dan ia memang selamat dan sesuai untuk pengidap kencing manis.

    »Tanpa Laktos, kolesterol dan bebas kafien.

Sebab tu la ESP ni menjadi pilihan ramai...terutamanya saya la kan?

ESP ni Dah jadi pengganti sarapan saya setiap hari sebab tak sempat nak breakfast. Lgpun saya memberikan tenaga yang lebih bnyak dan bertahan sehingga waktu malam sebab rutin harian dah berubah sekarang ni..hehe...

Apa pun Alhamdulillah...slow2 nak adapt dengan rutin baru (^_^)

Promosi ESP beli 6 percuma 1 still on tau! Rugi sangat if xgrab masa tengah promo ni...buat pilihan yang Terbaek ya!

FB : Nur Insyirah

Email : eida_102@yahoo.com

Sms/Call/WhatsApp : 019-7262102

Shaklee ID : 914377


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...