Pages - Menu

Saya Pengamal Tegar Vitamin Shaklee

Assalammualaikum semua...

Alhamdulillah....Sempat lagi update blog kesayangan ni before sleep. Esok nak jalan jauh sebab nak balik kampung untuk sambut Hari Raya Aidil Adha. Kali terakhir naik bas untuk balik kampung dari Muar. Of course travel by bus memang favorite saya sejak sebelum kawen lagi..Mencabar if nak pegi tempat baru..

Sedar tak sedar, dah hampir 2 tahun saya menjadi pengguna tegar Shaklee ni..Rasa macam baru je kenal Shaklee ni tau. Bermula dengan Set Skincare( vitamin b complex, vitamin C dan Vitamin E Complex) bermula lah kisah hidup saya dengan suplement ni.

Sebelum ni, saya memang tak jaga langsung dan tak ambil berat langsung soal kecantikan ni sampai saya jumpa blog Ibu honey..terus terasa macam terkena panah petir jap! Start dari tu, terus consume Set Skincare.

Consume b complex memang terasa best sangat. Rasa tenang dan x stress even masa tu kerja2 mentioning tinggi..kena kuar travel lg. Tapi sebab b complex ni juga anti stress dan bantu pengaliran darah yang baik, so skin jadi lebih berseri-seri..orang stress ni skin Cpat tua tau! B Complex ni juga jadi pengganti Kepada ubat migrain or sakit kepala.

Vitamin C Shaklee adalah salah satu feveret saya. Skin jadi lembut, cerah dan lebih anjal. Vitamin C ni membekalkan kolagen Pada kulit. So tak hairan la if senyum pipi tu naik cam 2 biji telur...Hihihi...paling saya suka vitamin C ni sebab bila demam or selsema memang consume vitamin C ni je..Alhamdulillah..Mmg cepat baik. Dah x makan ubat klinik dah setakat demam2 biasa ni..sekarang ni if family sy demam pun saya akan bg mkn vitamin C ni..

Vitamin E Complex pun salah satu vitamin favorite saya..wajib amek setiap hari before sleep. Vitamin E Complex ni dapat membantu elakkan kulit kusam, memudarkan parut2, menghilangkan blackheads dan whitehead dan yang paling teruja kebaikan vitamin E ni adalah untuk awet muda!!! Tak hairan la sekarang ni orang Duk cakap dan tanya saya ni student kat mana...Vitamin e ni pun dikenali sebagai vitamin cinta tau! Sesuai untuk pasangan suami isteri untuk rumahtangga harmoni :)

Lepas cuba Set Skincare ni, saya add on ESP pulak. Energizing Soy Protein..selalu cuba terus Jatuh cinta! Bila konsisten dengan ESP ni , skin jadi lebih cerah,gebu dan lembut. Tambahan lagi saya jadi more energetic setiap hari even macam2 task dan kena outstation bagai...Malam x terlampau flat. Klau x, pukul 10 Malam memang wajib masuk tidur.

Saya tak Malu mengakui saya ESP lovers! ESP memang sangat serasi dengan skin saya. Bukan setakat boleh diminum, ESP ni saya buat masker twice a week. After masker, skin jadi lembut sangat! Sekarang ni hari2 bermasker ESP sebab kulit sunburn mase g PTM aritu...Alhamdulillah...Dah 4 hari..skin dah nampak perubahan makin cerah...

Untuk luaran, saya gunakan skincare Shaklee - Set Enfuselle Shaklee...untuk kulit normal to oily..sangat berpuas hati...akhirnya saya jumpa juga skincare yang sesuai untuk kulit saya. Sebelum ni amat ssh Nk mencari skincare yang sesuai dengan kulit. Ada je yang tak kena...tapi sejak bertukar dengan Set Enfuselle Shaklee ni, Alhamdulillah...skin dah semakin ok..Rasa lembut je. Setiap kali after cuci mula mesti nak pegang mula je kejenya...hihihi...

Tak rugi mencuba produk Shaklee..Bila dah cuba, terus Jatuh cinta..


Kepada anda yang ingin mendapatkan produk2 Shaklee, boleh hubungi saya ya!

FB : Nur Insyirah

Email : eida_102@yahoo.com

Sms/ Call/ WhatsApp: 019-7262102

ID SHAKLEE : 914377

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger