Pages - Menu

Kurus Di Bulan Ramadhan

Assalammualaikum semua. ..

Hye lovely readers!!! Sihat tak semua??? Ada yang ternanti2 tak entry terbaru dari saya ni? (Perasan glemer sekejsp ok!) Hehehe ; p

Alhamdulillah. .rasanya boleh menarik nafas kelegaan bila verifikasi students saya semua terampil dengan cemerlang. Anak murid yang disoal, pengetua dgn cikgu2 nya kecut perut. Syukur... PERCAYA SEBELUM BERJAYA! cuba amalkan tau!

Ramadhan Al-Mubarak bakal menjelang. Kini tinggal menghitung hari untuk melaksanakan ibadah puasa dibulan yang penuh barakah ni. Bulan dimana pahala  amalan kita digandakan, doa2 kita dimakbulkan. In shaa Allah.

Ramadhan kali ni lebih bermakna sebab kali ni adalah tahun pertama menyambut Ramadhan sebagai seorang isteri. Mungkin ada perbezaan sedikit sambutan tu.. semoga segalanya berjalan seperti yang dirancang. Amin Ya Rabb...

Ramadhan bukan sahaja bulan untuk kita lebih meningkatkan amalan kita. Apa kata guna bulan ini juga untuk kita kawal makan dan selera kita dan juga salah satu usaha untuk kita dapatkan berat badan idaman kita.

Siapa kata bulan puasa kita tak boleh kurus? Bulan puasa la paling senang nak turunkan berat badan sebab kita kawal pemakanan kita. Tak la nampak makanan asyik nak mengunyah je kan?

Berdasarkan pengalaman saya sendiri, dah 2 tahun bulan puasa saya cuba untuk turunkan berat badan. Alhamdulillah...berjaya tau! Kali pertama pada tahun 2010 sebelum majlis konvokesyen dan tahun 2013 untuk My Big Day.. bezanya pada tahun 2010 saya tak mengamalkan lagi Shaklee tapi untuk tahun 2013 saya berpuasa + Amalan Set Slimming Shaklee untuk turunkan berat badan.

Sekarang ni dah seminggu start misi untuk kembali ke keadaan asal (nak kurus la ni) menyahut cabaran incik suami. Selain daripada suplement Set Slimming Shaklee saya start misi workout 30x sit up dan 30x crunch untuk dapatkan body figure idaman. Banyak sebabnya saya nak kurus ni. The 1st point is untuk mudahkan saya pregnant. Ni nasihat daripada gynae saya. The 2nd mestilah untuk kelihatan cantik selalu depan suami kan? So...gunakan kesempatan bulan puasa ni untuk meningkatkan keberkesanan usaha kita dengan Set Slimming Shaklee + workout.

Set Slimming Shaklee + Workout + puasa = body idaman.

Kalian mesti nak tau kan apa yang ada dalam Set Slimming ni?

Set Slimming Shaklee menggabungkan 3 steps untuk mendapatkan berat idaman iaitu

Bakar - Buang - Bina

Untik mendapatkan kesan yang maksima ketiga-tiga steps ini perlu di ikut tau!

1) Bakar

    Lecithin / Omega guard
    - berfungsi untuk membakar lemak-lemak dalam badan dan mengemulsi lemak dalam badan bagi mengelakkan kegemukan berlaku.
   

2) Buang

    Herb lax / Alfalfa
    - berfungsi sebagai agen detoks yang mana ia mengangkut lemak -lemak yang telah dipecahkan untuk disingkirkan dari badan.
    - detoks penting untuk menyingkirkan toksin berlebihan dlm badan bagi memudahkan penyerapan nutrient.

3) Bina

Cinch Shake Mix / ESP
- berfungsi untuk memelihara otot dalam badan semasa proses penurunan berat badan. Otot penting untuk meningkatkan metabolisme badan bagi pembakaran lemak.
- jadi xde la tubuh menggeleber walaupun kita dah kurus nnt.

Nak kurus saya nasihatkan jangan guna jalan singkat. Pergi buat treatment ataupun cuba produk2 dipasaran yang diragui keselamatannya. Bimbang nanti kita yang akan menerima mudaratnya. Biar lambat asalkan kita yakin ia selamat. Biar lambat tapi berkesan. Biar lambat tapi tak menyakitkan.

Sebenarnya kayu ukur cepat atau lambat kesan suplement pada kita adalah bergantung pada metabolisme seseorang...if metabolisme dia tinggi, maka memang cepat sangat turun tau!

Pilihan ditangan kita. Jadi , buatlah pilihan yang terbaik ok! Gunakan bulan yang mulia ni untuk kita turunkan berat kita bagi memudahkan kita beribadah, melaksanakan tanggungjawab sebagai isteri dan ibu dgn mudah dan melaksanakan tanggungjawab sebagai anak yang berbakti kepada ibu bapa..

Jika anda ada sebarang pertanyaan berkenaan produk yang sesuai untuk masalah anda, jangan malu2 atau segan2 untuk hubungi saya ya!

Setiap pembelian dengan saya, anda akan menerima konsultasi percuma seumur hidup tau!

Mulakan misi kurus di hari raya nanti dari sekarang!

FB : Nur Insyirah

Email : eida_102@yahoo.com

Sms / WhatsApp / call : 019 - 7262102

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger