Pages - Menu

Kenapa Saya Join Bisnes Shaklee??

Assalammualaikum semua. ..

Harini bersiaran dari NATC Putrajaya sebab ada meeting jam 2.30 petang..Sementara menunggu ahli mesyuarat masuk untuk perbincangan harini, datang plak idea nak sharing dengan semua sebab2 saya join Shaklee..

Shaklee yang dulunya tak pernah saya tahu kewujudan dia..kini dah parah saya jatuh cinta dengan setiap produknya..Rasa macam nak cuba je semua yang ada..

Sekarang ni dah cuba suplement untuk cantik aka Set Kecantikan Shaklee dan Set Slimming Shaklee. ...sekarang ni tengah berkira -kira yang try Set Skincare Nutriwhite ,  Set Rambut ProSante,  Set Get Clean iaitu Basic H dan Set Get Clean Water Shaklee. Nak dekat raya ni kan? So macam -macam nak buat dan nak dikemaskan kat rumah tu. Dalam kepala ni dah berderet to do list dalam misi mendeko rumah.  Hasilnya nanti saya update ya!heeee...

Banyak punca kenapa saya join Shaklee ni.. ibu saya Cpm Honey pernah bagi 1 ayat ni...

Bayangkan if suatu hari nanti jadi something kat suami ida, tak boleh bekerja pada siapa  nak bergantung harap? Sekurg2 nya jika ida buat bsness shaklee ni btul2, anything happened, ida ada something utk sara kehidupan ida dan tanggung segala perbelanjaan harian..

Lagi terkesan bila teringatkan mak dan ayah saya yang banyak berkorban untuk kami adik beradik sejak dulu. Mak terutamanya yang paling banyak berkorban sehingga saya jadi seperti sekarang.  Jadi rasa tak adil untuk saya membiarkan ibu berada dalam keadaan macam dulu lagi. Saya nak ibu saya rasa kesenangan berkat usaha beliau mendidik kami adik beradik tanpa ada rasa mengeluh sekali pun. Sungguh ibu saya sgt kuat! Wanita paling tabah yang pernah saya jumpa dan saya ingin contohi ketabahan tu.
In shaa Allah mak..Kak long akan usaha sehabis baik untuk femli kita..

Untuk anda semua..kita ada tanggungjawab yang perlu kita laksanakan. Tak kan kita nak hidup dengan income yang cukup2 makan je setiap bulan? If xde femli lagi mungkin kita takkan rasa kan? Tapi bila dah ada anak, macam2 perkara yang perlu difikirkan. Takkan la sampai hati asyik nak menolak kehendak anak2 sedangkan kita boleh bagi lebih untuk mereka.

Sebab tu saya sangat rasa perlunya ada side income untuk kita. Lebih2 lagi dengan harga barang yang semakin naik sekarang ni. Belum pun lagi dikira dengan kehidupan di bandar2 besar yang bila bergerak pasti ada duit yang perlu dikeluarkan.

Dah tiba masanya untuk kita ubah fikiran dan hidup kita. Kita boleh jika kita mahu. Kita mampu jika kita nak. Takde yang mustahil jika kita betul2 nak berjaya.

Bagi saya, saya memilih Shaklee sebagai side income saya. Dalam banyak2 bisnes, bisnes ini yang menjadi pilihan. Rezeki saya ada disini. In shaa Allah..

Bahagia kini saya memilih untuk join bisnes Shaklee.  Dibawah naungan Cpm Honey Nurhaliza dalam Dazzling Diamond Group kami diajar cara untuk berbisnes dari A to Z. Ada support group yang saling mengingatkan atra satu sama lain dan paling best kami dah macam adik beradik dalam group ni.

Sangat bersyukur dipertemukan dengan group ni kerana amalan kerohanian yang dititik beratkan. Sentiasa mengingatkan kami untuk dekat dengan Pemberi Rezeki. Alhamdulillah. .semoga istiqamah dengan amalan yang diajarkan oleh upline kami.

Hidup dan sikap pun semakin berubah sebab dulu saya adalah seorang yang sangat negatif. Bila sentiasa berfikiran negatif yang negatif tuh jugak la yang kita akan dapat sebab setiap apa yang kita rasa, kita fikir dan kita sebut adalah doa. Jadi sentiasa rasa, fikir dan sebut yang baik2. In shaa Allah yang datang pun yang baik2 juga. .

Nak join DAZZLING DIAMOND by Cpm Honey Nurhaliza??
*****************

Apa yang Shaklee boleh bantu kita masa ekonomi tak berapa baik?

Walau anda dapat RM100 sebulan pun, ia bantu utk bayar reload.

Kalau dapat RM200, dapat bantu bayar duit sekolah tadika anak.

Kalau dapat RM500 dapat juga bantu tampung duit rumah sewa.

Kalau dapat RM1000, takde lah tersekat anak nak makan sedap sebulan sekali.

Kalau dapat RM2000 dapat juga cari rumah sewa yang selesa.

Kalau dapat RM10,000 dapat juga beli kereta idaman.

Kalau dapat RM20,000 boleh resign dan kerja dari rumah..(ini impian saya :))

Ramai yg dah berjaya. Anda yang lain tak nak ke?

--------------------------------------------
Untuk BERJAYA, kita perlu BERMULA.
--------------------------------------------

✔ Ingin mencari pendapatan sampingan?? NAK BISNES TAPI TAKTAU NAK BUAT APA?? Ayuh lah bersama-sama Shaklee. Team DAZZLING DIAMOND sentiasa diberi bimbingan oleh group2 leaders muslimah yang hebat. Anda akan diajar cara berbisnes A-Z. Hanya perlu RAJIN untuk BERUSAHA je lagi.

✔ TAK CUKUP MODAL? - Bisnes Shaklee modal RM75 saja bg Semenanjung dan RM85 bg Sabah/Sarawak untuk seumur hidup.. Nak modal RM0? Boleh! PM saya kalau nak tau caranya. Tak perlu maintain2 point atau renew2 keahlian pun.

✔ Tak Perlu Stok Bertimbun - Barang semuanya ada di HQ/Branches Shaklee. Tak perlu simpan stok beribu-ribu dirumah. Lagi pulak sekarang ni sistem online dah beroperasi. Mudahnya berbisnes dengan Shaklee, kan?? Selain itu, sekarang ni Shaklee dah lancarkan esell. Customer boleh klik link dan order melalui link tersebut tanpa perlu transfer payment pd kita. Ni ala2 belian online cm zalora n etc tu..

✔ Tiada apa yang mustahil. Jangan jadikan angan untuk buat Umrah, pergi melihat negara asing, memandu kereta lebih selesa, rumah idaman, bantu ibu ayah, berikan segala yang terbaik untuk anak, dan simpanan jutaan RM terkubur begitu sahaja. Do not live with your dreams. Turn it into reality.

✔ Tak kira siapa kita? Apa kerja kita sekarang? Tahap pendidikan? Status latar belakang keluarga? Itu semua tak penting. Yang penting adalah SEMANGAT, KEYAKINAN DIRI, KOMITMEN, USAHA dan PERCAYA PADA DIRI SENDIRI. Itu akan membuatkan kita berjaya capai cita-cita. Dengan kelebihan menjadi ahli Shaklee yang telah ditawarkan. Tiada lagi alasan untuk tidak berjaya dengan Shaklee.

TIADA LAGI ALASAN UNTUK BERJAYA DENGAN SHAKLEE!!!

anda juga ingin bersama - sama saya???

Hubungi saya jika anda inginkan penerangan lebih lanjut. Saya sudi berkongsi sebab saya nak tengok lebih ramai wanita punya income sendiri walaupun hanya bekerja dari rumah dan ada side income untuk bantu keluarga.  In shaa Allah. ..

FB : Nur Insyirah

Email : eida_102@yahoo.com

Sms / WhatsApp / call : 019 - 7262102

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger