Pages - Menu

Tips Untuk Cepat Hamil

Assalammualaikum semua. ..


Salam Jumaat penuh barakah.  Alhamdulillah. ..Harini adalah hari berehat untuk saya kerana memenuhi janji kepada incik suami untuk setlekan lesen kereta.


Pagi tadi saya perlu melalui QTI jalan raya. Memang agak menggelabah time nak membelok. Masa drive, alhamdulillah. ..smooth je. Semoga Allah permudahkan segala urusan saya sebab dah ditetapkan Test JPJ pada akhir bulan nanti. Doakan saya ya readers.


Ok...stop part tu...Hari ni tergerak hati untuk share some tips yang saya perolehi daripada ibu saya dalam Shaklee, Ibu Honey untuk mudah hamil. Alhamdulillah...beliau telah hamil anak keempat.


Kenapa ya saya suka share kan tentang tips hamil? Sebab saya tahu..ramai yang masih tercari -cari dan berusaha untuk hamil setelah bertahun -tahun berumahtangga. Segala2nya perancangan yang Maha Esa. Namun kita juga disarankan untuk berusaha. In shaa Allah. ..Allah nampak dan tahu usaha kita. Yang penting kita yakin Allah Maha Memakbulkan doa. Doa tanpa putus dan tanpa rasa putus asa.

Siapa yang tak yang tak teringinkan baby bila dah berumahtangga? Anak -ank adalah pelengkap rumahtangga yang dibina. In shaa Allah. .kita berusaha dan berdoa. selebihnya kita Tawakkal kepada Yang Maha Pencipta..


Jom saya sharekan tips penting untuk cepat hamil seperti yang disarankan oleh Ibu Honey.


1) download apps "my days" di smartphone kalian


2) kena bincang dgn suami terlebih dahulu, bg yg blum ada baby, of cource x yah bincang sbb dah tentu2 kalian nak baby kan...

Bg yg dah ada 2-3 org anak, jika plan nak tmbh ahli baru, mst bincang dgn suami..tnya pndpt suami...mcm saya, mmg saya bncg dan bila bg greenlight, saya trus usaha sama2 ngn suami...sbb ianya lbih berkat bila kita dahulukan suami dlm sgl hal...trust me! 


3) start mkn folic acid dari awal contoh mcm b com shaklee, set kesuburan shaklee...mula dr skrg..jgn berkira bab duit, kalau kita terlalu berkira, bagaimana rezki nak dtg kat kita...


4) banyakkan bersedekah - cara ni sgt2 ajaib...sbb smua kesulitan dan kesusahan yg kita alami dpt dibersihkan dgn sedekah...jadi lah seorg yg pemurah...


5) redha - setiap usaha yg kita lakukan mst ada yg berjaya dan x berjaya dan bila x berjaya tuh, jgn trus2 give up...usaha lagi sampai berjaya..cek balik mana silapnya...saya slalu buat cmni so that kita leh bermuhasabah diri


Kalau saya, saya gunakan apps 'Period Tracker'. Apps ni bermacam -macam jenis tau. So..terpulang kepada anda untuk pilih mengikut kesukaan anda.
Sebab apa perlu download apps ni?
Untuk memudahkan kita tahu masa subur.
Dlm Peroid Tracker ni ..bulat2 hijau tu Tanda hari kita subur. Dan bunga comel tu bermakna ovulasi berlaku. Sebab tu anda yang Ingin hamil Digalakkan bersama suami sekerap mungkin semasa waktu subur tersebut.
Tanda tiga segi berwarna merah tu pula bermakna tarikh period kita. Samada awal sehari @2 hari..dan apps ni juga ada kiraan cycle period kita. 



Tak salah kita mencuba kan? Kepada pasangan yang mempunyai masalah seperti di atas saya sangat suggestkan ambil Set Kesuburan Shaklee untuk membantu dalam proses kehamilan. 

Apa yang penting anda akan mendapat konsultasi ekslusif dari saya. In shaa Allah.  Semoga kita sama2 berjaya..


Bersedia untuk membantu...

Sebarang pertanyaan atau pencerahan boleh diajukan kepada saya ya! In shaa Allah saya akan cuba membantu sehabis baik 



FB : Nur Insyirah

Email : eida_102@yahoo.com

Sms / WhatsApp / call : 019 - 7262102



No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger