Pages - Menu

Lima Sebab GLA Shaklee Menjadi Pilihan

Assalammualaikum semua...

Malam ni bersiaran daripada Institut Latihan Pengembangan Pertanian Serdang sebab mengikuti kursus selama 3 hari disini.

Alhamdulillah. ..berkesempatan lagi untuk bertemu dengan semua di alam maya ni sambil -sambil menyebarkan kebaikan untuk manfaat bersama. Semoga kita sama2 beroleh keberkatan dan manfaat daripada setiap sharing saya ya!

Malam ni rasa agak berlainan sikit update blog sebab aim sejak dari petang tadi nak masuk mini opis ni. Buka je pintu bilik bukan main bahagia yang bertandang bila bilik khas untuk seorang sahaja dan ada meja comel. Terus semangat berkobar-kobar nak masuk mink opis ni after Isyak. Semoga saya akan mempunyai opis sendiri dirumah nanti. AMIN...

Malam yang penuh ketenangan ni saya nak ajak semua sama2 tahu sebab - sebab GLA Complex Shaklee ni best sangat!

1) Membantu meningkatkan peluang untuk hamil
( seperti yang kita tahu GLA Complex adalah satu suplement untuk kesuburan bagi wanita yang ingin hamil.

Macam mana ia membantu untuk meningkatkan peluang untuk hamil?

- membantu wanita menghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti (egg white cervical mucus)
- cecair mukus sgt penting kerana ia membantu mudahkan pergerakan sperma ke tiub fallopian dimana ovum menanti untuk disenyawakan
- kandungan GLA yang cukup, cecair mukus ini membantu meningkatkan jangka hayat sperma di dalam tiub fallopian sehingga 15 hari. Secara tak langsung peluang untuk berlaku persenyawaan (dalam tempoh subur) berlaku  pun turut meningkat walaupun suami isteri tak bersama.

2) Melegakan PMs ( Sindrom pra-haid)
- senggugut terjadi akibat kekurangan GLA ( asid gamma linolenik) dalam tubuh.
- membantu mengurangkan ketidakselesaan

3) Membantu mencantikkan kulit wajah
- Diperkaya dengan Vitamin E yang terkenal sebagai vitamin kecantikan.
- fungsi GLA sendiri :-
  ♥ membantu mengatur fungsi hormon dalam tubuh, kehadiran vitamin E membantu kulit nampak lebih lembap, mengurangkan jeragat. Tiada lagi masalah kulit berminyak dan wajah lebih berseri-seri (glowing effect).
★★ untuk kesan maksimum boleh add on ESP. Hasilnya memang superb!

4) untuk kesihatan jantung
- mengandungi lemak Omega - 6 yang dipercayai membantu menurunkan paras kolesterol jahat (LDL) dalam badan, meningkatkan kolesterol baik (HDL).
- mengurangkan mendapan kolesterol pada dinding arteri ( dengan bantuan vitamin e).
- lemak tak tepu yang mencairkan lemak tepu.

★★amalkan bersama Omega Guard. Gabungan Omega - 6 dan Omega - 3 ( boleh didapati daripada Omega guard) menambahbaik dan menstabilkan kadar denyutan jantung dan mengelakkan blood thickening.

5) untuk Awet Muda
- kandungan GLA yang 2 kali ganda EPO normal. Ditambah dengan Vitamin E dan minyak bunga matahari. Semua ni bersifat :
  ♥ antioksida
  ♥ free radicals
  ♥ immune system ( membantu tubuh lebih sustain)

- hormon prostaglandin yang terhasil dengan cukup juga sebenarnya merupakan pertahanan semulajadi tubuh terhadap penuaan.

Bestkan GLA Complex Shaklee ni? Sebab tu ia dinamakan GLA Complex kerana gabungan borage, minyak matahari dan Vitamin E dalam 1 kapsul.

Kepada anda yang berhasrat untuk hamil dan dalam proses untuk hamil, boleh cuba GLA Complex ni sebagai tambahan dan salah satu usaha untuk hamil.

Syaratnya anda perlu ikut guide yang saya berikan apabila anda membeli dengan saya. In shaa Allah. ..saya cuba membantu.

FB : Nur Insyirah

Email : eida_102@yahoo.com

Sms / WhatsApp / call : 019 - 7262102

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger