Pages - Menu

Apa Yang Anda Perlu Tahu Tentang Alfalfa Shaklee

Assalammualaikum. ...

Selamat semua!!! Ada yang tertunggu tak entry malam ni? (Xpe kan sekali sekala syok sendiri..hee). Malam ni in shaa Allah saya akan buat double entry...not double trouble ok..

Alhamdulillah. ..Ramai dah mempunyai kesedaran mengambil Shaklee sebagai suplement tambahan dalam diet harian mereka. Customer saya rata  -rata sangat suka dengan Set Slimming Shaklee. Samada set bajet atau fullset, set ni memang menjadi Hot Seller di blog Nur Kasih ni. Alhamdulillah. ..mereka berpuas hati.  Dan saya la ysng masih perlu teruskan perjuangan saya. Saya pon nak kurus jugak macam mereka. Tipsnya mudah je..DISIPLIN DAN ISTIQAMAH. ..in shaa Allah. ..Allah akan membantu untuk kita capai kejayaan kita...

Semalam saya dah info tentang Alfalfa Shaklee kan? Malam ni saya bertanggungjawab untuk bagi info tambahan berkenaan pengambilan alfalfa ni.

Mereka yang tak boleh ambil Alfalfa ni:

1) Pesakit yang ada Thalasemia dan SLE .
2) mereka yang mengambil ubat pencair darah seperti Heparin sebab alfalfa sangat tinggi vitamin K.
3) mereka yang mengambil aspirin.
4) wanita yang mengandung. Kerana mengikut kajian, Alfalfa akan mengecutkan otot rahim.

Alfalfa sangat kaya dengan protien. Lagi tinggi daripada daging dan susu.

♥ Alfalfa mempunyai kandungan protein 18.9% lebih tinggi berbanding dengan daging lembu
♥ susu 3.3%
♥ telur pada13.1%.

(Otot terdiri daripada rantaian protein. kekurangan protien membuatkan kita berasa letih dan lemah) Jadi jika anda tak suka makan daging, minum susu, boleh ambil alfalfa sebagai sumber protien. :-)

Alfalfa sangat baik untuk mereka yang ada Gout. Alfalfa berfungsi menyerap asid urik yang berlebihan dalam badan dan membuangnya melalui air kencing.

Alfalfa mengurangkan kolesterol dalam badan. Dan kalau-kalau bercadang nak diet juga boleh amalkan Alfalfa ni, ia akan bersihkan usus dan badan sangat cepat susut jika digabungkan dengan Lecithin, Omegaguard, Herblax dan ESP.

Orang Greek menggunakan alfalfa untuk merawat penyakit usus dan batu karang. Perubatan Cina juga menggunakan alfalfa untuk merawat batu karang.

Alfalfa telah digunakan sebagai makanan dan ubat- ubatan selama 1500 tahun.

Alfalfa mengandungi 8 enzim wajib untuk mencernakan 4 kategori makanan: protein, lemak, fiber dan gula.

Alfalfa juga sedap dibuat ulam- ulaman dan sedap diletak dengan sandwich anda.

Haa...ni baru sebahagian kebaikan alfalfa..nak tahu lebih lagi???

Boleh hubungi saya ya!

FB : Nur Insyirah

Email : eida_102@yahoo.com

Sms / WhatsApp / call : 019 - 7262102

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger