Pages - Menu

Alfalfa Shaklee The Best!!!!

Assalammualaikum. ..

Alhamdulillah. ..Masih diberi kesempatan nak mengupdate sesuatu sebelum esok saya akan travel lagi. Tak jauh tapi sekarang sangat memerlukan energy yang sangat banyak.

Dah masuk tahun baru kan? Permulaan promosi tahun 2014 untuk produk Shaklee yang sangat - sangat best dan memang menjadi pilihan ramai wanita yang tahu keberkesanannya. 

Promosi apa tu????

Januari adalah Bulan untuk.....ALFALFA...

Keterujaan sedikit disitu ya..sebabnya??? Harga alfalfa memang turun mendadak bile tengah promo ni..

BUY 6 FREE 1...

sebelum nak tahu apa yang best sangat tentang alfalfa ni meh nak kongsi info sedikit tentang alfalfa. ..

- dikenali dengan Raja Segala Tumbuhan
- merupakan tumbuhan kekacang yang berakar panjang yang boleh menyerap lebih banyak zat makanan yang jauh ke dalam tanah.
- ia menjadi gudang untuk banyak vitamin - vitamin yang penting seperti :
      I) Thiamin (B1)
     2) Riboflavin ( B2)
     3) Niasin (B3)
     4) Piridoksin (B6)
     5) Vitamin A,  E dan asid pantotenik.

- mineral yang dijumpai dalam alfalfa ialah Kalsium, Besi mangan, Magnesium, Kuprum dan zink.

Kajian makmal telah mendapati alfalfa mengandungi 3% asid aspartik yang berfungsi untuk mengnyahkan ammonia, menolong melindungi sistem saraf pusat, merawat keletihan dan meningkatkan stamina.

Alfalfa sangat baik bagi penyakit berikut :
1) Kencing manis
2) Darah tinggi
3) Jantung
4) Sembelit
5) mencuci usus dan membuang toksid dlm badan
6) badan lemah
7) Tingkatkan stamina lelaki dan seks
8) Milk booster - menambah susu ibu
9) kurangkan berat badan
19) kacip fatimah moden wanita..

Namun saya sangat - sangat suka nak ingatkan, jika consume alfalfa perlulah minum air masak yang sangat banyak. .

Tahu mengapa? Kerana Alfalfa mengandungi Vitamin K. Ia memekatkan darah. So siapa yang tak boleh amik Alfalfa?

1. Pesakit SLE
2. Pesakit Auto Imun seperti Psirosis
3. Pengidap G6PD
4. Mereka yang bergantung pada ubat Warfarin [ Ubat cairkan darah].

Maka ibu yang menyusukan anak yang disahkan G6PD tidak sesuai mengamalkan Alfalfa.

Namun perlu tahu pengambilan alfalfa perlukan banyak air masak sebab ia mengandungi vit K.
Kekurangan air boleh menyebabkan kita mudah pening atau healing crisis yang lain. Pengambilan sedikit tetapi seimbang digalakkan ( 2 bj x 3 kali sehari disyorkan ) berbanding mengambil banyak sekaligus dalam satu masa.

Kalau anda malas minum air masak, sila kurangkan pengambilan alfalfa. Ini kerana alfalfa mengandungi vitamin K yang memekatkan darah. Apabila pengambilannya tidak seimbang dengan pengambilan air, darah mudah menjadi pekat dan mendatangkan penyakit lain kepada tubuh badan.

Ok...panjang lebar penerangan malam ni...

So sape2 yang berminat nak buat stock, nak berkongsi dgn saudara mara, dengan kawan- kawan, cepat2 rebut peluang ni sebelum terlmbat...masih ada waktu..heee

FB : Nur Insyirah

Email : eida_102@yahoo.com

Sms / WhatsApp / call : 019 - 7262102

Shaklee Id: 914377

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger