Pages - Menu

Omega Guard vs Lecithin. Yang Mana Super Duper Berkesan Untuk Kurus???

Assalammualaikum. ...

Biasanya banyak betol yang bertanya perbezaan Omega dan Lecithin dalam proses slimming.

- Kenapa Omega Guard lebih mahal daripada 
   Lecithin?
- kenapa bila makan Omega Guard lebih cepat
   turun berat?
- kenapa bila makan lecithin berat tak turun -
  turun or berat maintain je?

Nak tahu jawapannya?  Meh nak sharing sikit tentang Omega guard dan Lecithin ni...

Lecithin yang berasal dari minyak biji soya berfungsi mengemulsi lemak dan memastikan lemak kekal di dalam sistem digestive dan tidak memendapkan diri ke dinding membran menjadi lemak kental.

Emulsi lemak bermaksud lemak itu dipecahkan molekulnya kepada lebih kecil supaya ia lebih mudah bergerak di dalam sistem pencernaan. Jadi secara logiknya Lecithin berupaya membasmi lemak yang kita makan sewaktu itu dan bukannya 'membakar' lemak sedia ada yang sudah terkumpul di dinding membran.

Jadi, boleh kurus ke guna Lecithin ni? Terpulang. Kalau tiada lemak termendap, maka kuranglah lemak terkumpul. Customer saya ramai yang mengalami kekurangan berat, ada juga yang maintain sahaja tak turun- turun. So Lecithin bukan lah pembakar lemak. Ia adalah pengemulsi lemak. Kita perlukan sesuatu untuk keluarkan lemak yang telah teremulsi, iaitu Herblax atau Alfalfa.

Omega Guard tidak mengemulsi lemak tetapi fungsi minyak ikan membantu pembakaran lemak termendap. Haa nampak tak macamana kalau Lecithin dan Omega digabungkan? Macamana Omega Guard membantu pembakaran lemak?

Fungsi Omega 3 melancarkan perjalanan darah ke otot ketika bersenam. Maka lebih banyak pembakaran lemak akan berlaku. Omega 3 berfungsi secara begini:

Menghalang pembentukkan lemak --> menambah metabolism --> bakar lemak

Ia juga berfungsi:

- menghalang penghasilan hormon cortisole
   yg menggalakkan penyimpanan lemak.
 - Memperbaiki kadar gula dalam darah
     - beri lebih tenaga utk bersenam.
 - Menambah kadar penghasilan serotonin
     - kimia otak yang buat kita rasa
        kenyang - so boleh control makan.

Pengambilan Omega 3 akan membantu tahap insulin berada pada 50% kurang dr kebiasaan. Apabila kadar insulin rendah pembakaran lemak akan berlaku. Insulin rendah juga bantu kawal gula. Maka gula/karbohidrat tidak menjadi lemak.

Kesimpulannya, dua -dua memang terbaek untuk pengemulsi dan pemecah lemak. Cuma perbezaannya lecithin ni macam keretapi lambat sampai tapi Omega guard macam jet pejuang. Berdesup je sampai....so pilihan ditangan anda. If bajet anda kecil, ambil la lecithin but if bajet tinggi boleh try Omega guard. Tapi the best is gabungan kedua -dua nya. In shaa Allah. .hasil nya super duper hebat!

If ingin konsultasi dsn bertanya lebih lanjut, boleh hujungi saya ya..

FB : Nur Insyirah

Email : eida_102@yahoo.com

Sms / WhatsApp / call : 019 - 7262102

Shaklee ID : 914377

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger