Pages - Menu

Kenapa Saya Suka Sangat Dengan ESP

Assalammualaikum. ...

Ok...saya sendiri tak tahu kenapa tetapi saya suka sangat sharing tentang kebaikan Energizing Soy Protein aka ESP. Bila dah merasai sendiri feedbacknya dan customer -customer saya juga berpuas hati saya terasa ingin sharing lebih banyak lagi kerana saya sedar saya semakin happy bila lebih ramai yang dapat kembali kesihatan mereka dengan izin Allah.

I really love ESP!!!!!!!!

NAK KURUS
NAK SUSU MERIAH
NAK TAMBAH TENAGA
NAK KULIT CANTIK, MULUS, CERAH DAN GEBU
NAK TURUNKAN KOLESTEROL
NAK HILANGKAN PARUT
NAK PREGNANT
NAK KUATKAN RAMBUT DAN KUKU

dan macam - macam lagi...cuba dulu ESP sebagai asasnya.  If dah yakin boleh add on suplement seperti yang dicadangkan...

Jom berkenalan dengan ESP ni...

ESP merupakan sumber protein yang baik. Protein ni amat penting dalam proses pembentukan dan pembaharuan sel kulit kita serta membentuk 'elastic fiber' untuk penegangan kulit.

Sel-sel lama dan rosak akan disingkirkan dan digantikan dengan sel baru yang sihat. Sebab itu, parut susah nak hilang bila kita tak amalkan protein yang cukup kerana sel-sel yang lama itu tidak dapat digantikan dengan sel yang lebih sihat.

ESP juga membantu penyerapan vitamin lain berada pada tahap optimum. Sebab tu, jika ESP diambil bersama suplemen-suplemen lain, ianya akan cepat menyerap dan memberi kesan yang lebih baik berbanding mereka yang tak ambil ESP bersama.

Antara kebaikan dan khasiat lain ESP:

1) Kekal Muda - Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.
   

2) Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.
   

3) Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

   

4) Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.
   

5) Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.
   

6) Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.
   

7) Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

Banyakkan???? So...dah risik -risik ni apa salahnya mencuba kan? In shaa Allah. ...dengan izin Allah dan niat yang betul, Allah akan membantu kita. ..

FB : Nur Insyirah

Email : eida_102@yahoo.com

Sms / WhatsApp / call : 019 - 7262102

Shaklee ID : 914377

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger