Pages - Menu

I'm Back!!!!

Assalammualaikum. ....

Alhamdulillah. ...alhamdulillah. ..alhamdulillah. ...setelah 2 minggu berdiam diri dari berceloteh kat blog ni...2 minggu jugak menjadi minggu paling hectic dalam kehidupan saya sejak bergelar puan ni.

Alhamdulillah. ...Saya pernah janji kan dalam entry y lepas - lepas saya nk kongsi berita baik pada anda semua kan? Now....time to reveal everything....Alhamdulillah. ...saya telah mendapat tawaran kerja sebagai PEGAWAI PERTANIAN yang mana ia telah saya tunggu selama 3 tahun. Alhamdulillah. ...Allah telah menghadiahkan sesuatu yang tak terjangka dek akal saya. Dihadiahkan rezeki yang tak terhingga ini tepat pada waktunya saat saya mencari sesuatu yang lebih untuk keluarga saya dan mencari alternatif lain untuk tinggal bersama -sama suami dan menjalankan tanggungjawab sebagai seorang isteri sepenuhnya....

Alhamdulillah. ...Allah knows the best!!!! Walaupun kini saya ditempatkan di Pagoh ( y asalnya perlu lapor diri di Putrajaya) namun incik suami dan bonda banyak memujuk. Tempat yang agak jauh dari bandar dan sangat susah nak dapatkan bas pergi mana -mana. Ok...1st day lepas incik suami hantar terus call mak dan incik suami nanges2 sampai nk tidur pon menangis lagi. Alhamdulillah. ...incik suami tak henti memujuk....saya akan ingat selalu ayat tu...Thanks abang!thanks  mak! Bila pertama kali berjauhan dengan mak selepas 3 tahun berkepit je kan kat rumah now memang rasa kosong sangat. Rindu kat semua!!

Memang tak cukup rehat dengan hanya 2 weeks utk saya setlekn sume kerja sebelum letak jawatan di opis lama. Macam -macam kerja tertangguh perlu disiapkan. Dapat berita bapa mertua saya kritikal pada hari Sabtu dan terus ke JB. Ari ahadnya incik suami mintak tunggu sampai dia sampai untuk melawat nanti. Ok..planning sume berjalan lancar namun bila dah masuk maghrib last -last kami berdua bermalam di Kluang. ..Perancangan Allah itu lebih baik....akhirnya incik suami menghantar saya ke Pagoh bersama -sama kakak dan abang ipar. Indahkn? Diganti kesedihan saya dek kerana bonda tak dapat menghantar dengan suami saya. Yakin...janji Allah itu pasti!  Alhamdulillah. ...

1st day lapor diri saya dahh dapat panggilan ke Putrajaya utk menghadiri kursus. Kursus apa? I have no idea. Bos besar lak cll tu. Timbalan Pengarah IAT..memang tak duk diam kn dengar suara bos..adeh! Still ng penyakit lama lagi.

2nd day terus attend meeting kt Putrajaya gak.. dan kena ngadap bos. So far untuk 1st time ni mmg sgt ok orgnye. Boleh dibawak berbincang la kot. 1st impression kan? But my place at Pagoh full of political activity..sgt2 menjadi tumpuann I x berapa berkenan...Yang rapat dengan saya tau saya macam mana.  Dan Pagoh adalah kawasan TPM. Di depan opis saya adalah Pejabat TPM...huu...see my hardest here...

Ya Allah. ..bantu lah hambaMu ini...but the 1st is kena amek lesen kete dan setle kn urusan nak beli kete. Memang tak leh nak gerak mana -mana tanpa kenderaan. Now saya tahu mengapa Allah tempatkan saya disini...

Pray for me alls...

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger