Pages - Menu

Diabetes dan Vivix~~

Assalammualaikum...
Macam mana dengan mood hari ni? Hari ni mood semangat datang memuncak-muncak!!Alhamdulillah. Kerja yang tertangguh sekian lama selesai. Rasa macam nak berjoget - joget pun ado ni...kikiki..
Ok sila abaikan mukadimah tu. Tergerak hati nak sharing berkenaan dengan Diabetes atau pun orang kampung kita panggil Kencing Manis. dan yang paling mengejutkan ayahnda tercinta juga baru dikesan ada penyakit ni. Agak terkejut sebab datuk dan nenek tiada masalah ni. Jadi untuk kami anak -anak ayah ni kena lah bersedia dari awal.
Di Malaysia, penyakit 3 serangkai adalah penyakit yang paling famous. Kencing manis, darah tinggi dan sakit jantung. Penyakit - penyakit ini jika tak dirawat atau dibiarkan boleh mengundang maut. Jadi sebelum melarat apa kata kita sama - sama cegah. Lagi satu jangan ingat orang muda tak de penyakit ni tau! Zaman sekarang ni, orang muda pun dah ada penyakit ni terutamanya kencing manis. 
Sebelum tu meh kita berkenalan dengan penyakit kencing manis ni dulu ok!
Penyakit diabetes ( kencing manis ) adalah penyakit yang berpunca daripada kandungan gula yang tinggi dalam darah. Biasanya, paras gula dalam darah dikawal oleh pankreas yang menghasilkan hormon insulin.
Dalam penyakit diabetes ( kencing manis ) disebabkan kekurangan insulin ia menyukarkan proses untuk mengeluarkan gula dalam darah dan turut menjejaskan sel dalaman untuk membekalkan tenaga.
Namun begitu, terdapat dua jenis diabetes ( kencing manis ) iaitu diabetes jenis I dan jenis II. Diabetes jenis I (Insulin Dependent Diabetes Mellitus) berpunca daripada kegagalan penghasilan insulin oleh kelenjar pankreas atau tiada penghasilan langsung.
Biasanya, penghidap diabetes jenis I mula mendapat simptom penyakit ketika zaman remaja atau sebelum mencecah usia 40-an. Dek kerana kegagalan penghasilan insulin oleh badan, pesakit memerlukan suntikan insulin dan rawatan bagi mengawal tahap glukosa darah.
Diabetes jenis II berlaku apabila badan tidak menghasilkan insulin atau tidak menggunakan hormon insulin dengan baik. Kerap berlaku di kalangan individu yang berumur 40 tahun ke atas.
Selain pengambilan ubat-ubatan dan suntikan insulin, Pengarah Eksekutif NADI, Prof. Datuk Mustaffa Embong menyarankan supaya pesakit kencing manis mengamalkan pemakanan yang seimbang, kurangkan berat badan dan bersenam.
Salah satu rawatan atau usaha yang boleh kita lakukan untuk menghindari atau mengatasi masalah ni adalah dengan pengambilan SATU SUDU TEH VIVIX SHAKLEE. banyak bukti yang menunjukkan Vivix dapat menurunkan paras gula dalam darah dengan izin Allah. Tak salah mencuba kan?
Apakah sebenarnya Vivix ini? 
Vivix membantu Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.
Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. 
Vivix membantu menguatkan sel tubuh.Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. 
Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

Vivix bertindak dalam 4 cara:

1. Mempertahankan sel (cell defense)

2. Memberi tenaga kepada sel (cell energy)

3. Memperbaiki sel (cell repair)

4. Meningkatkan prestasi sel (cell performance)

Vivix ni untuk bantu memulihkan DNA yang rosak, mengawal genetik, menghasilkan tenaga yang diperlukan oleh sel, melambatkan pembentukan protein AGE-advanced glycation end products. Protein AGE yg berlebihan ni boleh mengganggu keutuhan sel. Ia juga membantu jaga dan pelihara kesihatan jantung, kesihatan otak, sistem imun, sendi, perlindungan antioksidan, utk kesihatan menyeluruh.
Sebab Vivix dicadangkan untuk pesakit diabetes ni.


Anda berminat??? Hubungi saya ya!
Fb : Nur Insyirah

Email : eida_102@yahoo.com

Sms / Call / WhatsApp : 019 - 7262102
No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger