Tuesday, November 12, 2013

Cerita Strok dan Vivix Shaklee

Views
Assalammualaikum...

Alhamdulillah..Bertemu lagi kita di alam maya ni. Sekarang ni Vivix Shaklee tengah promo. Buy 6 free 1. Memang sangat menjimatkan dan disarankan untuk disediakan di setiap rumah. Sebab apa???Vivix mampu untuk menyembuhkan penyakit - penyakit kronik macam diabetes, darah tinggi, asthma, strok dan macam - macam penyakit lagi. Walaupunbagaimanapun penyembuhan nya adalah dengan keizinan Allah jua.

Hari ni terpanggil saya untuk berkongsi tentang kegunaan Vivix kepada mereka yang mengalami strok atau pun ada tanda - anda untuk menghidap strok. 

Strok ni maksudnya tiba tiba.. atau dalam istilah perubatan strok bermaksud kematian mengejut. Dalam erti kata lain strok adalah serangan otak yg timbul mendadak akibat pembuluh darah otak pecah atau tersumbat. 

Antara punca pembuluh darah terseumbat dan seterusnya pecah adalah tekanan darah tinggi, kolestrol tinggi, gangguan jantung, diabetes. Faktor lain adalah gaya hidup yang tidak sihat seperti merokok, alkohol, fastfood, kurang senaman, obesiti. Stress yang kronik juga punca terjadinya strok. (sumber) Jangan tak tahu stress melampau juga merupakan punca strok!

Antara langkah hindarkan diri dari strok adalah 
  • hentikan merokok
  • periksa tekanan darah 
  • semak kesihatan jantung 
  • semak gaya hidup dan pemakanan harian
  • hindari makan daging merah terlalu banyak
  • banyakkan makanan berserat, kurangkan garam dalam makanan harian (kurangkan fastfood)
  • aktif bersenam
  •  atasi dan kawal stress harian anda...  

Kenapa vivix? Kerana  Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polygonum Cuspidatum yang terkandung dalam Vivix itu mampu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, mengawal tekanan darah serta mengurangkan berat badan.Jangan khuatir kerana bahan-bahan utama Vivix telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.

Bahan - bahan utama dalam Vivix :
1. Muscadine Grape - Mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, ia juga bertindak sebagai anti virus dan anti-bakteria
2.Purple Carrot - Mengurangkan risiko penyakit koronari jantung 
3.Elderberry (Sambucus Niagra) - Mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung,mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman
4.Polygonum Cuspidatum - Melambatkan proses penuaan,merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah,mengurangkan berat badan.


Testimoni pengguna Vivix 

Assalamualaikum selamat petang..

 Hari ni sangat happy sebab dapat tahu promo bulan September jatuh kepada VIVIX.. OOoooo Yeeeaaah.. Suka sebab dah start bagi kat mak.. Mak stroke pada 30 November 2011 dan 2/3 daripada otak kiri dah mati...Tubuh bahagian kanan yang tak boleh bergerak. Bahagian Vibral pula kena kat speech expression.. Mak boleh faham apa yang kita cakap dan boleh proses tapi bila nak keluarkan perkataan dan nak bagitahu tak dapat..

 Mula2 kena memang tragis, tak boleh bangun.. Nak express 'feeling' pun tak dapat apatah lagi benda2 lain.. Makan tak boleh.. Berhari2 juga puasa sebab doktor monitor otak takut makin membengkak @edema jadi kena operatelah buka tempurung.. Tapi bila nampak otak ok dan pengembangan tak ketara jadi tak operate jadi boleh start bagi bagi minuman ikut tube.. Huhu sakit tu.. Nak menelanpun tak dapat.. Kesian.. Selama 8 hari mak dirawat di HUSM tapi tiada apa2 tindakan dan biar macam tu je.. Lepas tu nampak batuk2 dan berkahak.. Adik-beradik fight jugalah minta mak dipindahkan ke Hospital Perdana.. Daripada tak buat apa2 sebab nampak mak makin lemah..

 Bila dipindahkan je, belum warded lagi baru kat lobi Hospital Perdana, pihak Hospital buat ECG dan dekat situ dapat tahu mak ada masalah jantung iaitu injap jantung sempit dan kemungkinan disebabkan jangkitan kuman semasa kecil terus masukkan mak ke CCU. Mak seorang yang mementingkan kesihatan, memang selalu jogging dan bersenam.. Medical checkup pun selalu buat.. Seminggu sebelum kejadian mak telefon bagitahu semua cantik.. Tekanan darah ok, diabetes takde, kolesterol tinggi sikit 6.7 tapi belum sampai kena makan ubat kolesterol lagi dan boleh dikategorikan masih normal untuk individu yang sihat tanpa sebarang masalah..

 Pakar Neurologist Dr Munawwir yang rawat mak pun kagum sebab kebiasaannya orang yang hadapi masalah injap jantung dah menunjukkan tanda pada setiap kehamilan dan pada usia 40-an.. Tapi mak hanya dapat tahu bila usia 55 tahun. Doktor jangka 6 bulan mak dah boleh jalan dan setahun dah dapat jogging.

 Ubat yang mak makan sekarang
 1) Nootropil
 2) Amiodarone
 3) Simvastatin
 4) Warfarin

 Disebabkan dah lebih 6 bulan tapi masih belum recover, saya cuba bagi mak Vivix.. Sebelum ni tak bagi sebab saya takut mempengaruhi kadar kecairan darah mak sebab ambil Warfarin kan.. Lepas 'study' punya 'study' dan yakin, saya tekad belikan mak Vivix beberapa hari lepas bila saya bawa mak balik KL ni.. Dalam waktu terdekat ni akan buat test kecairan darah juga..

 Alhamdulillah dalam tempoh 2 3 hari bagi mak Vivix ada peningkatan. Tangan mak yang dah mengerekot keras dah mula lembut dan ringan semula.. Dan semalam abang dah 'train' mak berjalan guna tongkat satu berkaki empat.. Memang dah boleh.. Syukurkan..





Masih belum terlambat untuk menghadiahkan kepada ibu, bapa,nenek, datuk tersayang. Ramai orang kata mahal. Apalah yang nak dibandingkan nilai wang ringgit untuk mereka yang banyak berkorban untuk kita berbanding dengan kesihatan mereka???Masa untuk kita membalas jasa sudah pun bermula sebenarnya..


Dapatkan Vivix dengan harga promo dari saya ya!


Fb : Nur Insyirah

Email : eida_102@yahoo.com

Sms / Call / WhatsApp : 019 - 7262102

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...