Pages - Menu

Nak Selim Melim? Berani Sahut Cabaran? Meh Baca Sampai Habis~~

Assalammualaikum. ....


Alhamdulillah. ..Masa untuk beradu sebenarnya. Tetapi sebelum beradu, saya nak kongsikan satu cerita tentang nak selim melim ni...


Its normal!! Perempuan kan? Bila berat badan mula naik, baju mula ketat, seluar dah tak boleh nak.kancing, mula la stress sampai tahap petala kelapan. Masa ni bagi la produk apa pun, memang akan cuba even produk tu tak dapat dikenalpasti keselamatannya. dan saya pernah hampir - hampir menjadi mangsa juga sebab ekstrem sangat nak kurus. Ye la..Lebih -lagi nak jadi Raja Sehari kan.


Alhamdulillah. ..Saya bertemu dengan Set Slimming Shaklee. agak lama juga duk usha Shaklee ni sebab takut efek masa akan datang kan? Namun, saya yakin sebab suplement Shaklee adalah dari bahan - bahan semulajadi.


Bila saya mencuba Shaklee ni, saya buat test sikit untuk uji perlu ke kita ikut aturan yang diberikan? Apa kesan dia kalau kita tak ikut aturan yang betul?


Pada mulanya saya memang disiplin dengan pengambilan dan ikut aturan dengan sebaik mungkin. Alhamdulillah. ..Memang ada perubahan. Berat saya turun. Badan nampak curve. Nampat lebih fit.


Then, bila saya skip aturan makan dan kurang minum air which is kurang dari 3 Liter, memang saya terkejut! Berat lambat sangat turun. Sangat - sangat lambat! Sampsikan saya jadi stress dan menyalahkan suplement. Bila saya refer balik pada ibu, ibu bagi soklan cepus mas ni..

Makan ikot jadual yang diberikan x?
Air cukup 3L x sehari?
Workout buat x?
Jaga makan x?


Dan jawapannya...TIDAK...jadi faham - faham sendiri la kan? Takde shortcut sebenarnya nak kurus ni. Perlu melalui ujian dan dugaan. Perlu semangat juang yang tinggi!!! Ada berani??? Anda yang nak kurus sila sahut cabaran ni. 
( I have 2 months to prove something!!!)
Jom join saya


Set Slimming Shaklee yang memang femes di blog Nur Kasih ni..


NAK TAU APA DIA????


Set Slimming Bajet!!!

ALFALFA UNTUK DETOKS:
Detoks adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak & lendir yang
 melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar.
Selain itu Alfalfa berfungsi merangsang metabolisme & memberi efek rasa 'ringan' badan.
( memang best!!! Asyik kentut2 je tau! Perut pun tak kembung)


LECITHIN UNTUK BAKAR LEMAK:

Lecithin berfungsi untuk memecahkan lemak berlebihan dalam badan dan perlukan medium
 pengangkutan untuk bawa keluar dari badan.
Selain itu, Lecithin bagus untuk otak dan kebiasaannya selepas pengambilan Lecithin 
selama sebulan paras kolesterol akan turun/kembali normal.
( ni juga memberi kesan perut semakin kempis tau) in shaa Allah. ..jika diamslkan dengan konsisten...



Haaa.....ni dia testi best!! Dia sudah!! Anda bila lagi???

Jangan segan silu untuk dapatkan konsultasi percuma dari saya ya!!


FB : Nur Insyirah

Email : eida _102@yahoo.com

sms / whatsapp / call : 019 - 7262102
No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger