Pages - Menu

7 Manfaat Vitamin C Kepada Tubuh Kita

Assalammualaikum. ..

Dulu pernah kecoh tentang suntikan vitamin C kan? Sampaikan punya la senang nak dapatkan suntikan vitamin C ni untuk kulit jadi gebu dan tegang boleh dilakukan dalam kereta je. Sudahnya, kena tanggung kesan sakit tu berpanjangan.

Vitamin C ni memang sinonim dengan kecantikan. Sebab tu bila sebut Vitamin C je mesti orang akan terbayang...ni Vitamin untuk cantik ni...dan ia sudah semestinya popular Dikalangan para wanita yang sentiasa nak kelihatan cantik kan? Tapi pastikan kita memilih vitamin C daripada sumber semulajadi.

Pilihan saya tentunya Vitamin C Sustained Release Shaklee. Vitamin C terbaek yang pernah saya consume. Vitamin ni jadi fenomena kat Malaysia ni. Setahun 'out of stock' then bile muncul balik, sebulan j bertahan pastu out of stock balik. Tapi sekarang ni dah kembali semula.

Sebenarnya vitamin C ni bukanlah semata -mata untuk kecantikan. Banyak lagi manfaat lain y terkandung didalamnya. Testimoni saya sendiri. .Saya pernah diserang demam. Kemudian saya ambil 2 biji Vita C SR dan patah kan 2 kemudian saya makan dan terus tidur. Alhamdulillah. .dengan izin Allah. .Demam kebah keesokan harinya. Selamat mencuba ya!

Ada 7 manfaat Vitamin C ni..Jom kita jenguk -jenguk jap..

1- Membentuk kolagen
Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangkan dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu meningkatkan menghalang kedutan dengan menghalang otot menjadi lembik.

2- Memperbaiki Simptom Pendarahan
kekurangan vitamin c adalah penyebab gusi berdarah, lebam kulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

3- Peningkatan sistem imun shaklee
Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, asthma. Juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom selsema.

4-Memerangi kanser
Ia adalah satu2nya antioksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-Cells untuk melawan sel2 kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga meghapuskan radikal bebas sebelum menyerang tubuh kita.

5-Kecantikan Kulit
Pengambilan vitamin C shaklee yang konsisten setiap hari membantu mencerahkan kulit, melambatkan penuaan, menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama jeragat

6-Memperbaiki Insomia
Vitamin C memperbaiki insomia, stress dan masalah berkaitan mental seperti keresahan.

7-Mengekalkan Kolestrol Sihat
Vitamin C mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis (dinding arteri menebal & mengeras)

Haa..Dah tau kan bukan main banyak lagi kebaikan Vitamin C ni...Now, cepat2 grab selagi stock masih ada dan harga super duper best untuk anda!! Penjimatan berbaloi-baloi...6 bulan untuk 1 botol dengan harga yang sangat - sangat rendah...


FB : Nur Insyirah

Email : eida_102@yahoo.com

Sms / WhatsApp / call : 019 - 7262102

SID : 914377

No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger