Pages - Menu

Perkara Penting Yang Perlu Diambil Kira sebelum Consume Suplemnt Shaklee

Assalammualaikum. ...

Selamat malam readers!!! Have a nice night whether at home or somewhere else... now saya berada di TBS untuk perjalansn pulang setelah 6 hari bersama My Other Half di sini.

Sambil menyelam minum air ok. Sambil nak cari mood untuk melaksanakan tugas-tugas yang sememangnya semakin hectic bermula esok , maka bercuti tengok muka incik suami menjadi ubat paling mujarab sejak ada suami ni..tq sayang...For everything u have done!

Ok...sebenarnya malam ni saya nak sharing something yang sangat - sangat perlu dititik beratkan sebelum cnsume suplement shaklee ni. Nak kata pantang tu xla but memang kena ikut la untuk suplement yang kita consume tu memberi kesan dengan baik.

Jadi,  saya sangat-sangat menyarankan kepada anda yang ingin order set Shaklee dengan saya atau distributor yang lain, make sure anda nyatakan masalah dan alahan atau apa jua simptom yang anda hadapi bagi memudahkan kami suggedtkan set yang sesuai dengan masalah anda ok.

Kat bawah ni ada beberapa info tentang pantang2nya ya..

1) Multivitamin yang lengkap dengan zat besi (Vitalea) tidak boleh diambil bersama air susu/ ostematrix/ pil kalsium?

Ini kerana ia akan mengganggu penyerapan zat besi itu sendiri.

2) Vitamin E dan GLA Complex (kerana terdapat Vitamin E di dalam GLA Complex), tidak boleh diambil bersama alfalfa.

Ini kerana alfalfa boleh mengganggu penyerapan vitamin E oleh tubuh badan manusia.

 

Pesakit-pesakit dan keadaan seperti berikut TIDAK BOLEH mengambil vitamin dan supplement seperti yang dinyatakan:

1) Pesakit SLE atau lupus : Alfalfa

2) Pesakit talasemia: Vitalea

3) Ibu Mengandung: Vitamin E, Alfalfa, GLA, Vivix, Cinch, Carotamax, Lecithin, Nutriferon (kecuali dengan saranan doktor) dan Shaklee Collagen Powder.

Vitamin2 yang tinggi antioksidan tidak digalakkan diambil di awal kandungan dikhuatiri si ibu akan mengalami risiko keguguran. Biasanya diawal kehamilan, imunisasi ibu memang rendah kerana hendak memberi laluan bayi membesar dalam rahim si ibu. Pengambilan vitamin yang meningkatkan antioksida boleh memberi risiko keguguran pada janin tadi. Maka, vitamin yang tidak boleh diambil seharusnya dihentikan sebaik sahaja mengetahui si ibu telah mengandung.

4) Ibu Menyusu: Cinch (disarankan diganti dgn ESP kerana kandungan kalori yg rendah dalam cinch tidak mencukupi utk keperluan kalori ibu2 menyusu) Shaklee Collagen Powder dan Vivix.

 

No comments:
Post a Comment♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger