Pages - Menu

~~~Khas Buat Wanita..Kerana Dirimu Begitu Berharga~~

Assalammualaikum....



Salam Jumaat penuh barakah...Alhamdulillah....Akhirnya bergerak jugak jari jemari ni nak sharing something untuk semua wanita - wanita cantik diluar. You who u are...Ngee~~~

Alhamdulillah...Life getting happier surrounding by happy and motivational people (even dalam instag , twitter, blog, whatsApp or Fb je pun) but they make my day!!!Tq for all those good sharing..

Bila kita peroleh benda baik, jadi mari kita bagi benda yang baik juga untuk orang lain. Kehidupan ni bermakna bila lebih banyak memberi..Hari ni hari Jumaat kan? Apa kata sedekah lebih sikit..hee~~peringatan untuk saya juga.

Ok stop kat situ. Sebenarnya entry ni dah 2 hari dalam draf. Konon - konon berazam nak update waktu malam, tapi sekarang ada simptom tidur awal dan kepenatan yang teramat sangat bila malam menjelma. Jadi tertangguhla ia. 

Suka saya nak berkongsi sebab sebagai wanita dah menjadi fitrah sukakan kecantikan dan ingin kelihatan sentiasa cantik. Lebih -lebih lagi anda yang telah berkahwin. Sebab kecantikan itu adalah untuk para suami. Sejuk mata memandang, bila tengok isteri berseri - seri walaupun tanpa solekan. rambut terurus rapi. Penjagaan dalaman di titik beratkan. Suami pun rasa senang hati.

Suggested suplement untuk penjagaan dalaman bagi kaum wanita..Meh kita review sesama ye...


1) COLLAGEN SHAKLEE

Ia berfungsi untuk :
  • Anti Penuaan - Mengurangkan liang pori-pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan.
  • Menghidratkan - Melembabkan kulitbagi mengurangkan rasa kering dan terkupas pada muka
  • Mengembalikan keanjalan kulit - meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan kulit. 
  • Melicinkan - meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit. 
  • Menyubur - Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan sihat. 
  • Mencerah - Mengurangkan pigmentasi, jeragat, dan meratakan warna kulit. 
  • Membantu menegang dan menganjalkan payudara
  • Faedah tambahan - menyokong kesihatan sendi dan menguatkan tulang. membantu mengekalkan otot dalam mata supaya lembut.




2) ESP

Fungsi ESP ni macam - macam sangat. Untuk cantik, nak pregnant, turunkan berat, preggy mommy, dan macam lagi la. But untuk kecantikan ni dia sebab musabab kenapa ESP sentiasa jadi HOT SELLER walaupun bukan bulan PROMO


  • ESP ialah protin terbaik. Apabila protien yang baik digunakan maka sel-sel yang terbentuk atau yang terhasil juga merupakan sel yang terbaik
  • Tubuh kita perlukan protien kerana hampir keseluruhan badan kita terdiri dari protien antaranya kulit, rambut, otot-otot,  Jadi bila ia dibentuk dari bahan yang baik, maka hasilnya sudah tentu yang terbaik.
  • Fungsi protien adalah untuk mengantikan tisu-tisu badan yang lama/rosak, membina sel-sel baru.
  • Bila esp diambil bersama dengan collogen. Ia membantu mengoptimumkan penghasilkan sel-sel baru yang baik/ yang cantik. 




3) Alfalfa 

Alfalfa dikenali sebagai RAJA TUMBUHAN/ RAJA HERBA. Macam - macam juga kebaikan bagi mereka yang consume Alfalfa ni. Lagi best bila ada gabungan dengan suplement lain. Menang terbaik!!


  • Alfalfa + ESP = Bertindak sebagai MIKL BOOSTER, menganjalkan dan membesarkan punggung dan breast
  • Alfalfa + Lecithin / Omega guard = Set Basic Slimming kepada meraka yang nak kurus
  • Alfalfa + GLA Complex = Kepada mereka yang nak SLIM dan nak PREGNANT dalam masa yang sama

Antara lainnya fungsi alfalfa ni boelh merawat masalah keputihan. Apa tu keputihan??

Keputihan’ yang disebabkan oleh keluaran lendir dari faraj seringkali menimbulkan kerunsingan dan ketakutan di kalangan wanita-wanita. Pada kebiasaannya sifat dan rupa lendir atau keputihan itu adalah jernih , cair tanpa berbau dan tidak diiringi rasa gatal.

Pengeluaran lendir atau keputihan boleh menandakan sejenis penyakit pada faraj dan sistem peranakan. Di dalam keadaan sedemikian, pada kebiasaannya lendirnya bersifat putih pekat, kelihatan seperti nanah, seringkali berbau busuk serta diiringi rasa gatal-gatal pada sekeliling faraj. 

Adakalanya warna lendir itu berwarna kemerahan atau coklat kerana bercampur darah. Ini adalah tanda yang perlu diawasi kerana ada kemungkinan besar ada sejenis jangkitan kuman berlaku.

Di antara-antara penyakit jangkitan kuman terdapat beberapa jenis yang membahayakan terutama jika ia menyerang saluran fallopian. Ia menyebabkan kemandulan , kesakitan ketika haid, pendarahan yang banyak selepas persetubuhan. Kuman yang hanya menyerang faraj dan pangkal rahim kurang merbahaya kerana masalah-masalah yang ditimbulkan adalah kecil iaitu sakit sewaktu bersetubuh, pendarahan selepas bersetubuh. Tetapi ia jarang menyebabkan masalah-masalah yang teruk dan kemandulan.


Zakiah Zainol okay...no wonder la kali ni lepas abis pantang saya takder masalah macam rasa tak sedap dan discharge yang agak tak best...selalu lepas pantang jer mesti nak ambik bxxxxi. But not this time. I tak nak ambil any jamu cos malas nak campur2

Dilla Jalil alfalfa mmg best..dilla pernah tanya hasben (lepas bersama selepas 100hari berpantang) ada rasa lain tak??hasben dgn serba salah ckp adalah lain sikit lepas bersalin ni..dh kurang grip!tp lepas ambil alfalfa..katanye ketat mengalahkan anak dara ko!!hehehe..i luv alfalfa!! ♥
______________________________________

Bertindak juga seperti 'Kacip Fatimah' untuk wanita =)





1) Senjak mama mengamalkan alfalfa, masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita..baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. Hubungan kami juga menjadi lebih mesra. Bila baba dah puji, mama seronoklah..heheeee. Mama terasa diri mama begitu bersih, lagi satu nak solat pun senang..tidak perlu risau!

2) Mama mengalami masalah sembelit dari sekolah lagi. Mama masih ingat, arwah opah Qaireen selalu cakap macam ni kalau mama dalam toilet "Dilla ko ni berak tahi batu ke?" tapi itulah kenyataannya. Bayangkan senjak dari dulu mama "terseksa" setiap kali nak membuang. Kadang2 tu sampai berdarah! Seminggu tak lebih dari 3 kali membuang. Tapi sekarang Alahmdulillah seminggu 4 ke 6 kali membuang, dan yang paling penting tiada lagi darah yang keluar.

Bertindak sebagai pelawas. Memang terbukti sebab saya sendiri mengalaminya...


3) Mama juga salah seorang yang mempunyai penyakit eczema. Mama mmg tidak boleh duduk di tempat2 yang kotor, ada rumput, berhabuk, berpasir dan banyak lagi. Malah cadar tilam mama pun, mama akan ganti setiap minggu. Tapi sekarang, Alhamdulillah..seronok sangat bila mama join SGM, sebab waktu SGM kami duduk di tikar yang dibentang atas rumput. Masalah bintik2 dan gatal2 mmg tiada.

Bertindak mencegah dan merawat eczema. Sejak mengambil alfalfa yang ada dalam Set Slimming, Gegata yang dulunya memang tak pernah miss naik sampai ke muka dah berkurangan dan saya dah jarang - jarang allergic bila makan seafood...Alhamdulillah...


Ni adalah testi customer yang dah mencuba alfalfa ni,
                                                      

4) Vitamin E Complex 

Sangat dikenali dikalangan wanita sebagai vitamin 'Kecantikan'



1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak MUDA kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. 

Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan ABNORMAL sel terutama kanser. 

Merawat bengkak susu yang ketara dengan pengambilan dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.

Seorang teman sebelum ini mengalami masalah di mana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. Ini kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.~~~testimoni blog 

3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek KESUBURAN. 

Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun , pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan.

4. Vitamin E membantu pengaliran DARAH dengan lebih lancar. 

Membantu mengatasi masalah saraf belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.

5. Vitamin E membantu mempercepat proses BAIK luka. 

Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.

6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. 

Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.

7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan KESAKITAN akibat pre-menstrual.

rahsia lain…~~~ vitamin E juga membantu mengurangkan strecth mark… ni kata mommy icha ~.."baru-baru saya ada update kat Facebook yang makan vitamin E boleh hilangkan stretchmark masa mengandung. ye memang betul pun… saya tak tipu.. malah saya tak sapu apa-apa krim pun tau kat perut saya (sebab malas). stretchmark tu memang sangat pudar di perut saya, cuma yang jelas garisan linea..”

                                   


5) GLA Complex

Fungsi GLA Complex untuk kaum Wanita memang sangat - sangat tidak terkira. Untuk mereka yang inginkan cahayamata, sangat digalakkan untuk consume. 

selain itu, GLA juga merupakan suplement untuk kecantikan jika "Under Budget" untuk memiliki SET KECANTIKAN SHAKLEE...Best kan? 2 in 1...Semuanya dengan suplement

Fungsi - fungsi GLA COMPLEX SHAKLEE :



· Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
· Meningkatkan kesuburan.
· Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
· Membantu dalam menangani menopause.
· Menguatkan kuku & rambut.
· Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri seawal 14 hari (mengikut individu ya)
· Membantu menangani ekzema.
· Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
· Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
· Menguatkan immuniti badan.
· Memperlahankn process penuaan.
· Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
· Mengawal kencing manis
· Mengawal kolesterol.
· Bagus untuk saraf. 


                                            

hargai lah diri anda dengan menjaga diri anda sebaiknya....

FB : Nur Insyirah

Email : eida_102@yahoo.com

Sms / WhatsApp / call ;019 - 7262102
No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger