Pages - Menu

Persiapan Penting Dalam Usaha Menyambut Orang Baru

Assalammualaikum...


Alhamdulillah....masih diberi kesempatan untuk kita membuka mata dan menikmati hari - hari seterusnya sebagai khalifah di muka bumi Allah ini. Alhamdulillah....mari sama -sama kita doaksn agar hari ini lebuh baik dari hari semalam. Lebih banyak kebaikan yang akan kita lakukan. Lebih banyak manfaat yang kita mampu lakukan untuk orang lain. In shaa Allah...

Alhamdulillah....Kini ramai sahabat - sahabat saya telah menamatkan zaman bujang diusia yang menginjak 26 tahun. Alhamdulillah..Dikalangan kami bertujuh Ronggengs group ( jangan ditanya mengapa namanya sebegitu sebab saya akan kongsikan pada next entry ok;) ), tinggal 2 orang lagi gadis cantik yang masih single. Semoga dilimpahkan rezeki untuk mereka dipertemukan dan dipecepatkan jodoh. Amin

Setelah rezeki mendirikan masjid telah dilalui dan semoga sentiasa dalam keberkatanNya, pastinya pasangan suami isteri mengharapkan kehadiran cahaya mata bagi melengkapkan kehidupan mereka.

Bagi anda yang sedang merancangan untuk mendapatkan cahayamata, disini saya nak berkongsi serba sedikit tentang suplement yang perlu dalam usaha untuk mendapatkan cahaya mata. Kita hanya mampu merancang dan Allah yang Maha Menentukan segala - galanya. Namun pengambilan suplement adalah salah satu usaha kita. Yang selebihnya kita tsk henti - henti berdoa semoga Allah mendengar dan memskbulkan doa - doa kita. AMIN.....

OK..now, meh saya perkenalkan satu persatu ya..

1) Pengambilan ESP sebelum makan dapat memberikan rasa kenyang yang lebih lama, seterusnya mengurangkan pengambilan kuantiti makanan individu dan secara tidak langsung dapat menurunkan berat badan seseorang. Dari aspek kesuburan pula, ESP mengandungi isaflavone yang sangat penting untuk hormon wanita (estrogen)

2) GLA  membantu menstabilkan hormon dan meningkatkan tahap kesuburan wanita.

3) B-Complex diambil untuk sistem reproduktif wanita yang sihat. Membekalkan asid folik yang baik untuk persediaan bagi wanita yang ingin hamil. Asid folik juga penting dalam proses pembentukan janin.

4) Alfalfa Membakar lemak secara efektif serta membuang toksin yang berada dalam badan.

5)Zinc penting untuk pertumbuhan sistem reproduktif. Meningkatkan penghasilan testosteron dan meningkatkan kuantiti sperma. 

6) Vitamin E Merupakan aktioksida yang kuat membersihkan radikal bebas yang merosakkan sel dan berfungsi untuk melindungi sperma.Anda anda masih mencari suplementvyang terbaek dalam usaha untuk mendapatkan cahayamata....boleh hubungi saya ya! 


FB : Nur Insyirah

Call/ sms / whatsApp : 019 - 7262102


Email : eida _102@yahoo.com
No comments:
Post a Comment♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger