Pages - Menu

Happy Wedding Day My BFF ira & abg segak

Assalammualaikum...

25052013. ..The big day of my bff, Ira dan pasangannya..yang kami kenali dengan Abang Segak.@ nama sebenarnya Zam...Percintaan yang bermula di kampus dan zaman belajar di UPM akhirnya menyatukan mereka menjadi pasangan suami isteri

Journey begin from rumah Cik Liya di JB then kami bermalam di rumah bibik..Mak saudara Cik Liya yang berada di Melaka..Bibik dan family sangat - sangat peramah sampaikan rasa macam ada dengan family sendiri je.. Esoknya jam 8 pagi dah bergerak ke rumah cik pengantin di Taman Muzaffar Syah. Hujan memang sangat lebat sampaikan kami berkira - kira nak turun atau pun tak. Last2 kami turun jugak dan terus menyerbu Ira yang tengah bersolek masa tu..Alhamdulillah. sangat lega rasanya dapat memenuhi jemputan yang terakhir bersama my bff ni sebelum saya juga bergelar seorang isteri 2 bulan lagi. Diakan segalanya dipermudahkan ya. Namun disebalik cerita gembira di hari pernikahan Ira, kesedihan menyelubungi Ira dan family bila ayah ira berada di wad kerana denggi. Ira yang sebelum ni tak pernah menangis dengan begitu teruk menangis di hari bahagia sejak keluar dari bilik dan sehingga upacara pembatalan air sembahyang. Dengan 2 kali lafaz, Ira dan Zam sah bergelar pasangan suami isteri. Congratez my dear. Seorang lagi dari kami dah melangkah ke alam rumahtangga. Kini tinggal 4 orang lagi menanti turn seterusnya. Saya, Liya, Khai dan Fairuz..hehe...Doa kan yang terbaik untuk kami ya. The best thing is kami berkumpul semua sekali kecuali kak yana..Sangat2 happening ok. After majlis ira, kami ke Mahkota Parade kononnya nak cuci mata la. Tup - tup berkenan dengan kasut y memang sangat matching untuk letak atas dulang hantaran nnti. Dapat pula less memang terus grab la. MP memang syurga shopping. Terkelip - kelip mata ni tengok macam - macam yang ada..hee...sabar - sabar..tahan nafsu bershopping ni. Esoknya bergerak balik ke JB. Sebelum tu singgah di rumah Khai kat Tangkak wedding Kak Ngah..Theme wedding ala - ala hibdustan. Sangat happening dan terpegun kot. The best holiday with my bffs...and before getting married..Ya Allah...kekalkanlah persahabatan kami.
No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger