Pages - Menu

Tips Kurus Dengan Shaklee~~~

Assalammualaikum...

Majlis Dah tak lama sangat dah...Almost 4 month or may be less than 4 months..Tapi badan ni masih lagi comel - comel gitu! (Nak cakap gemuk kang , memang tak sampai hati sangat - sangat sebab semua orang dah cakap saya tersangat - sangat la gemuk!Bila anda rendah, walaupun badan anda tak segemuk mana, KEGEMUKAN dan KECOMELAN tu jelas ternyata!!Huuu...

Memang self confident agak menurun bila orang duk asyik kata kita gemuk!Bukan kita mintak pun nak gemuk kan? Macam saya, memang sangat - sangat susah nak turun!Bila badan dah mula naik mencanak - canak, tarikh majlis yang dah semakin hampir memang buatkan saya jadi stress!!!

Tips untuk kurus????Macam - mana dah cuba!Tapi bila jenis yang terus nak dapat kesan dengan cepat, then tak berjaya, for sure la berhenti setakat tu sahaja kan? Lepas tu cakap kat diri sendiri, biar la nak gemuk pun!Dah tak nak turun nak buat macam mana kan???Ok...Sila jangan ikut statement di atas sebab kalau kita nak kan sesuatu kita kena kuat semangat!!!Usaha sehingga ke titisan terakhir!Tak boleh malas - malas dan tak boleh skip - skip even satu steps pun!

Bila kita dah nekad nak dapatkan apa yang kita mahu dan capai matlamat kita, hati kena bulat dan nekad!Biarlah apa jua dugaan yang menghalang, kita tetap teguh demi untuk dapatkan apa yang kita mahu!

So, hari ni nak berkongsi TIPS KURUS DENGAN....................SET SLIMMING SHAKLEE yang memang super dooper best!Perlu diingatkan kepada semua, pengambilan set ni perlu dengan ISTIQAMAH, KUAT SEMANGAT dan KEAZAMAN yang tinggi sebab bukan senang - senang tau kita nak kurus dengan mudah!Dan juga jika ada rasa nak ambil pil - pil pelangsing, saya cadangkan supaya anda semua lupakan kerana kesan jangka masa panjangnya amatlah menakutkan.

Nak kurus biarlah dengan cara yang betul ya!So saya nak berkongsi tentang SET SLIMMING SHAKLEE yang sangat - sangat disarankan untuk semua...

Langkah 1 : Detoks

Kita sering mengambil pelbagai ubatan untuk membantu diet. Tapi sangat liat untuk berfungsi. Masih tak turun dan tak nampak perubahan. Ini sebab proses detoks tak berlaku...Jadi..langkah pertama yang perlu  dilakukan adalah dengan proses DETOX.


Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Proses pembakaran lemak dan pelangsingan badan anda pun lebih mudah berlaku.


Herb-lax
Apa yang sesuai untuk detox? 

Produk Shaklee yang sesuai untuk detox adalah Herb-lax atau Alfalfa Complex atau Fiber. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa Complex atau Fiber dan Herb-lax sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit.
 ibu-ibu yang menyusukan anak tidak disyorkan mengambil Herb - Lax kerana bimbang jika kesannya akan dapat pada anak (anak mungkin cirit birit). Alfalfa Complex sangat sesuai untuk ibu mengandung selain untuk kurus ia juga sebagai 'milk booster'.


Alfalfa
Untuk detoks ni boleh pilih samada Alfalfa Complex atau Herblax 


Langkah 2 : Memecah Lemak = Lecithin

Berfungsi untuk memecahkan lemak-lemak. Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak....dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah...dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.




Langkah 3 : Protein

Protein sangat perlu untuk 


  • membantu meningkatkan metabolisme tubuh
  • meningkatkan perkembangan otot
  • menjaga nafsu makan 
  • menjaga otot bebas lemak
  • Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sebanyak 35%. Protein juga mengelakkan berlakunya diet yo-yo dan menghalang berat badan badan naik dengan mendadak. 
Selepas kurus, badan akan mudah mengelebar/gelebeh, dengan pengambilan protein akan shapekan otot yang gelebar dan membuatkan badan solid.

Cadangan saya boleh mengambil Cinch™ Shakes atau Soy Protein Isolate Powder (ESP) untuk protein bergantung kepada bajet anda.

Cinch™ Shakes
Cinch™ Shakes

Campuran Proprietari Protein dengan Leusina
•    Bebas Laktos
•    Rendah glisemik
•    Soya Bukan-GMO 

Cinch™ Shakes sangat enak dan merupakan cara yang berkhasiat untuk membantu dalam mengekalkan otot perlu dan memberikan anda rasa puas semasa menurunkan berat badan. 
•    Diperkaya dengan Leucine™ bagi mengekalkan otot semasa 
      anda menurunkan berat badan
•    Kaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang 
      dan puas
•    Tinggi serat dengan enam gram bagi setiap hidangan


ESP - Soy Protein Isolate Powder

Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.
Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

Shaklee ESP:
•    Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan
      rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
•    Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
•    Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada
      keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.  Kajian
      menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal
      kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
•    Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu
      Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),
      di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari
      proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.



Gabungan ketiga - tiga produk ni sangat berkesan untuk menurukan berat badan. Tapi pengambilan makanan yang seimbang dan diet yang teratur juga sangat disarankan untuk kekal langsing!!!


Air 2 - 3 Liter sehari adalah wajib untuk meudahkan proses pelangsingan dan penyerapan suplemen yang diambil..Paling penting adalah ISTIQAMAH = KONSISTEN untuk result yang superb!!


Konsultasi percuma untuk anda...Boleh juga  membuat sebarang pertanyaan berkenaan set - set slimming kepada saya ya!

Kekangan bajet??????????????Jangan risau.Hubungi saya dan saya akan membantu anda  ya!

FB : Nur Insyirah
sms / whatsapp : 019-7262102
Email : eida_102@yahoo.com
2 comments:



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger