Pages - Menu

Setiap Masalah Ada Jalan Penyelesaiannya~~~~

Assalammualaikum...


Hari ni ramai kawan - kawan opis yang bertanya tentang cara - cara untuk dapatkan baby..Disebabkan kat opis sekarang dah ramai yang bertukar status dan masing - masing menanti dan menanti dengan penuh pengharapan untuk mendapatkan baby...

Terkesan dengan luahan hati seorang rakan opis yang merupakan orang yang sangat - sangat penting untuk saya sebab dia la yang mengambil saya pergi dan balik kerja setiap hari sejak bekerja di opis ni...Thanx Fatin!!Dia mengadu bila mendapatkan rawatan di klinik semalam setelah hampir 1 tahun 5 bulan berkahwin namun masih tiada lagi tanda - tanda untuk mengandung.

Saya tahu betapa si comel ni sangat - sangat mengharapkan untuk mengandung. Setiap bulan pasti dia akan menunggu dengan penuh sabar. Pasangan mana yang tak mahu anak setelah berkahwin kan? Ada yang seminggu berkahwin kini dah disahkan mengandung, dan ada juga yang masih menanti dan terus berharap agar ada rezeki untuk mereka. Setiap kali dia bercerita saya hanya menyuruh fatin agar bersabar.

Dan hari ini saya konsult Fatin untuk try consume SET KESUBURAN SHAKLEE..Saya mencadangkan agar mencuba sebagai salah satu usaha untuk dia mengandung..Kini hanya menunggu keputusan untuk beliau berjumpa dengan incik suami berbincang  mengenai suggestion saya berserta penerangan yang panjang lebar di blog Nur Kasih

Kepada yang baru singgah di blog picisan ni, SET KESUBURAN SHAKLEE yang saya cadangkan ialah


 1) Vitamin E & Selenium – 
  • Terkenal sebagai “vitamin seks” ,selain ianya bagus utk kulit,anti penuaan,melancarkan peredaran pembuluh darah,mencegah pembentukan darah beku,pembentukan sel-sel baru ( termasuk RNA & DNA) 
  •  mempunyai khasiat utk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita.
Sebanyak 50% selenium di dalam badan lelaki berada didalam testikel & duktus seminal.
Selain itu,lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani,maka supplement selenium yg cukup sgt2 membantu hubungan seksual bg lelaki.

 2) Zinc complex – 
 
 bagi kaum lelaki
  • merupakan zat yang sgt penting bagi proses pembentukan hormone testosterone
  • membantu mengekalkan jumlah air mani
  • mengekalkan paras testosterone yg bersesuaian 
  • memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum
  • berperanan dalam proses pembentukan genetic iaitu pada DNA
  • membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi
  • menghasilkan sperma yang sihat
  • (Kekurangan zinc bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah sesksual termasuk sperma yg abnormal dan penyakit prostat.)
 bagi kaum wanita
  •  zinc akan melindungi sperma & melawan bacteria dlm vagina.

 3) Alfalfa Complex – 
  • Diamalkan oleh wanita terutama bagi mereka yang rasa “sakit ketika bersama”
  • membantu atasi masalah keputihan
  • masalah haid yg tidak teratur atau senggugut/sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid ( makan alfalfa dgn kalsium )
  • membantu dalam hubungan suami isteri ( bertindak sebagai kacip Fatimah ).

 4) GLA Complex – 
  • diamalkan oleh wanita terutama yang menghadapi masalah haid yang tidak teratur kerana ianya membantu wanita menghasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti
  • Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis berair,cerah & likat dan sangat membantu sperma berenang terus ke uterus,ke tiub Fallopio,dan ke telur ( ovum) 
  • cecair serviks yang sangat2 subur ini akan membantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari dalam tiub fallopio yang mana ianya akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur ( waktu ovulasi )
5) ESP
  • Membantu untuk menguatkan rahim
  • membentuk sel ovum yang sihat bagi meningkatkan peluang persenyawaan

Namun, jangan meletak  100% harapan setelah mengambil suplemen ni , terus akan mengandung tanpa melakukan usaha - usaha lain. tetapi ia menjadi salah satu usaha untuk kita mendapatkan apa yang kita mahu sebab Allah pun menyarankan agar umatNYA sentiasa berusaha kan?

"Allah tidak akan mengubah sesuatu  kaum itu sehingga mereka mengubah diri mereka sendri"

Setelah berusaha, berdoalah kepada Allah kerana doa ini adalah senjata terpenting umat Islam.Dan Allah sangat suka kepada hamba-hambaNya yang berdoa dan meminta - minta kepadaNYa. Berdoa dengan penuh khusyuk dan yakin bahawa Allah sebaik - baik  Pemberi!!!In Shaa Allah...Saya akan mendoakan setiap mereka yang berusaha untuk mendapat segala yang diinginkan dan diharapkan...


If berminat untuk sebarang pertanyaan atau order boleh hubungi saya ya!!!

FB : Nur Insyirah
sms / whatsapp : 019-7262102
Email : eida_102@yahoo.com
No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger