Thursday, April 11, 2013

Kebaikan Air Kosong Untuk SIhat dan Cantik!!!

Views
Assalammualaikum...

Selamat pagi semua!!!Alhamdulillah!!!Pagi yang penuh ceria dan penuh barakah!Walaupun ada anasir - anasir yang menduga hati dan perasaan namun untuk sentiasa menarik bahagia itu datang kita perlu sentiasa berfikiran POSITIF!!!!Itu yang sangat penting okeh!(^_^) Jadi....Jangan hiraukan anasir - anasir luar yang boleh mengganggu gugat keceriaan kita kerana kita yang menceriakan hari dan hidup kita dan ingat sentiasa ALLAH sentiasa bersama - sama kita...In Shaa Allah...

Saya selalu ingatkan untuk semua pengamal - pengamal suplemen terutamanya Shaklee Lovers perlu untuk minum air sekurang - kurang 3 Liter sehari!Sebab apa? Sebab untuk memastikan penyerapan suplemen yang kita ambil tu dengan lebih sempurna dan lebih cepat memberi kesan kepada kita. Selain itu, ia juga mebantu untuk mencukupkan bendalir dalam badan yang rata - ratanya orang Malaysia ni sangat - sangat sukar nak minum air kosong!

Jadi untuk dapatkan kulit yang sihat dan cantik, badan yang sihat dan segar serta mudah untuk menimba ilmu, pengmabilan air yang mencukupi sangat - sangatlah digalakkan...

Air memang sangat - sangat penting untuk badan kita tau dan air yang palin bagus adalah air suam berbanding dengan air sejuk atau air dingin!Air berkaronat memang sepatutnya tak de dalam list langsung ok sebab kandungan gula yang sangat tinggi yang boleh menyebabkan KEGEMUKAN!!!

Apa pentingnya air yang cukup ni?


1. Menguruskan badan

Khabar gembira buat para wanita yang tengah berdiet. Air suam tidak mengandungi kalori, gula ataupun lemak dan ini ternyata mampu mengurangkan berat badan kita.


2. Meningkatkan kesuburan

Air suam dapat menghasilkan hormon testosteron pada kaum Adam serta hormon estrogen pada kaum Hawa.


3. Melancarkan sistem pencernaan

Minum air suam dalam kuantiti lapan gelas setiap hari akan melancarkan sistem pencernaan. Ia dapat menghindarkan dari mendapat sembelit malah pembakaran kalori juga akan berjalan dengan efisien.


4. Melambatkan proses pertumbuhan zat yang menyebabkan kanser

Air suam bukan saja melambatkan pertumbuhan zat penyebab kanser malah ia juga dapat membantu mencegah penyakit hati dan ginjal.


5. Perawatan kecantikan

Kekurangan pengambilan air suam menyebabkan tubuh menghadapi kesulitan untuk menyerap air, sekaligus mengakibatkan kulit kering dan berkerut.

Tapi rata - rata kita memang susah nak minum air kosong yang mencukupi kan? Sebabnya :

  • Kita malas nak keluar masuk toilet sebab bila dah banyak minum air memang banyak la perkumuhan yang berlaku kan?So, air nak membuang air je..Yang sebenarnya ia bagus sangat untuk sistem perkumuhan kita sebab ia mengeluarkan segala toksin dari badan!Dan jangan tak tau sebab ia juga boleh jadi salah satu senaman untuk kita keluar masuk toilet!Haaaa...Kan senang tu!Free2 je dapat buat senaman kat opis..hee~~~~
  • Sebab air kosong tiada rasa tapi air kosong adalah air yang terbaik!

So kat sini saya bagi tips untuk kita mudah minum air kosong!!!Let practice(^_^)

Untuk memudahkan kita, kita minum air kosong mengikut waktu solat!

contoh, 3 liter sehari bahagi dengan waktu solat 5 kali sehari...so, setiap waktu solat, kita perlu ambil 600ml air... ( 600ml = 1 waktu solat...)

macam mana nak buat macam tu???

contohnya, solat subuh...kita ambil 300 ml before solat, dan 300ml after solat...so, dh cukup 600ml...dan begitulah seterusnya untuk 4 waktu solat yang lain sehingga cukup 3 liter...:)

p/s: bukan minum 300ml/600ml sekaligus taw...minum sket2 tapi kerap...sehingga cukup 3liter...Senangkan????

Jom menjamu mata dengan testimoni terbaek ihsan dari my MOM ~~~Kak Hanny..











If berminat untuk dapatkan dan mencuba set - set shaklee ni dan membuat pertanyaan boleh hubungi saya ya!


FB : Nur Insyirah
sms / whatsapp : 019-7262102
Email : eida_102@yahoo.com




Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...