Pages - Menu

Masalah Kulit??Disini Ada Jawapannya..~~~


Assalammualaikum…

Rata – rata wanita memang sangat – sangat mementingkan kecantikan. Tak kisah la berapa banyak wang perlu dilaburkan untuk mendapatkan kulit yang cantik dan  sentiasa kekal cantik terutamanya bagi para isteri yang berkerjaya atau menjadi suri rumah sepenuh masa.

Tak dinafikan cantik bukanlah pertama utama dalam mencapai kebahagiaan rumahtangga . tapi kecantikan juga menjadi salah satu faktor untuk rumah tangga bahagia. Nampak macam saya ni dah kawin je kan bila ayat – ayat sebegini tertera dikaca lappy or desktop anda ;p.

tapi sejujurnya ia berdasarkan pengalaman mereka – mereka yang saya kenali dan sangat – sangat rapat denagn saya. Saya memang suka buat research secara tak rasmi tentang sesuatu yang berlaku sebab saya yakin mesti ada hikmah yang tersembunyi disebalik dugaan yang datang.

Semua manusia telah di anugerahkan wajah yang cukup cantik, cukup sempurna. Jadi kita tak perlu nak rasa rendah diri bila melihat wajah kita dicermin. Kenapa saya tak cantik macam dia? Kenapa kulit saya tak gebu macam dia? Kita digalakkan bahkan menjadi wajib untuk menjaga kecantikan yang telah dianugerahkan Allah kepada kita sebab ia dah dikira sebagai amanah. Bila amanah diberi, kita wajib menjaganya sebaik mungkin. Sebab itu kita perlu menjaga kecantikan ini sebaik mungkin. Sedaya yang mampu.

Saya yakin ramai wanita diluar sana masih mempunyai kulit bermasalah seperti kulit berjerawat dan bernanah, kulit berminyak, kulit kering, resdung dan macam – macam lagi la masalah kulit terutama kulit wajah. Bila masalah sebegini melanda, tentunya tercari – tercari produk skincare yang perlu  untuk memulihkan keadaan kulit tersebut sebelum terlambat.

Namun, suka sangat saya nak ingatkan semua supaya menitikberatkan penjagaan dalaman kulit terlebih dahulu sebelum terus kepada produk – produk skincare yang agak mahal. Sebabnya pemulihan bahagian dalaman sebenarnya membantu mengembalikan wajah yang sihat dan bebas dari masalah.

Macam – macam kepentingan vitamin untuk kulit ni sebenarnya. B-Complex berfungsi sebagai penenang dan sel kepada hormone. Multivitamin (Vita-Lea) pula mengandungi kesemua jenis vitamin yang diperlukan oleh tubuh yang mana adakalanya kita mempunyai kekangan untuk mendapatkannya dalam menu harian. Vitamin C berfungsi sebagai kolagen dan pelindung kulit. Vitamin E adalah baik untuk kulit, anti penuaan dan anti – oksidan. Alfalfa pula mengandungi sumber nutrient yang paling kaya = membuatkan system badan berjalan lancer. GLA bergungsi menstabilkan hormone di dalam badan. Zinc pula merupakan salah satu agen penting dalam keseimbangan hormone dan ESP mengandungi keperluan asas pembinaan sel.

Banyak  kan sebenarnya vitamin – vitamin yang diperlukan untuk kulit dan mendapatkan kulit yang cantik? Jangan risau sebab ada set yang biasanya disuggestkan untuk semua  mengikut masalah yang dihadapi.
SET 1 mengandungi vitamin b-complex, vitamin c dan vitamin e
 à Untuk masalah kulit berjerawat yang tidak serius
à Untuk maintain kulit tetap licin dan berseri serta awet muda
 
Set 2 mengandungi vitamin b-complex, vitamin c, vitamin e dan zinc
Untuk kulit berjerawat batu dan bernanah serta meninggalkan parut yang sukar untuk dihilangkan
 Set 3 mengandungi vitamin b-complex, vitamin c, vitamin e dan alfalfa
à Untuk kulit berjerawat akibat resdung dan selain dari muka, bahagian belakang juga dipenuhi jerawat.
à Sesuai untuk mereka yang alah pada makanan laut
 
Set 4 mengandungi vitamin b-complex, vitamin c, vitamin e dan gla complex
à Untuk kulit yang berjeragat serta terdedah kepada cahaya matahari yang terik
 
Set 5 hanya vita-lea dan esp
à Buat mereka yang tidak mempunyai masalah kulit Cuma ingin maintain kulit sihat dan berseri
 
Namun kesemua set diatas digalakkan diambil beserta ESP untuk menampakkan kesan yang lebih optimum jika digabungkan dengan ESP. Pengambilan ESP membantu menghasilkan sel yang sihat.
Protein membantu membina dan membaiki sel tisu. ESP atau nama penuhnya Energizing Soy Protein adalah supplement untuk protein. Protein adalah binaan asas sel dan tisu dalam tubuh kita. Gabungan sel akan membentuk tisu, dari tisu akan membentuk organ dan seterusnya membentuk system. Protein ini diperlukan untuk penghasilan sel dan membaiki tisu-tisu sel dalam badan serta penting untuk keanjalan kulit. Sel yang sihat sangat penting. Ini kerana sel yang sihat mampu menyerap semua nutrient dan zat vitamin dengan baik dan optimum. Maka sangat penting kita mempunyai sel yang sihat.Nak tahu lebih lanjut, boleh email kepada saya prob2 skin yang anda semua hadapi dan saya akan consult anda semua.
 
eida_102@yahoo.com

Jangan hanya jadi pemerhati jika ingin mengetahui dan mengalami keajaiban set ini sendiri ok!
No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger