Pages - Menu

GEMUK!!!!!!!!!!!TIDAKKKK!!!!



Assalammualaikum…


Salah satu masalah utama para wanita yang sentiasa menjaga penampilan diri adalah masalah GEMUK!!!Sebut je perkatan gemuk, mula la kecoh sana sini…Mulut bising je bila ada yang menegur..Eh!Badan awak Nampak makin berisi la! Kenapa awak nampak makin gemuk sangat ni?Sedih kan bila terpaksa mendengar ayat-ayat camtu!

Kegemukan serta berat badan yang naik mencanak – canak  selalunya menjadi ejekan dan usikan kawan – kawan mahupun family..Confident level juga menurun sangat – sangat sampaikan rasa memang tak nak jumpa orang langsung!Betul tak?

Macam – macam lagi masalah timbul bila badan mula gemuk. Susah nak mencari saiz baju yang sesuai sebab rata- rata baju yang berada kat shopping mall semuanya untuk mereka yang berbadan langsing dan kurus!Ada tu memang la ada tapi sangat – sangat la terhad. Kadang – kadang nak mohon kerja pun ada yang tengok berat badan kan?

Masalah yang paling kronik timbul bila sakit jantung, kencing manis, buah pinggang, lelah dan macam –macam lagi penyakit datang sebab GEMUK!

Masalah gemuk ni bukan sahaja menjadi kebimbangan wanita yang belum berkahwin, tetapi menjadi kebimbangan kuasa dua bagi para isteri dan ibu. Sebab ada sesetengah suami  yang sangat menitik beratkan soal kecantikan dan tubuh badan. (mengikut kajian saya hampir semua)

Jadi untuk mengelakkan suami dan bakal – bakal suami tidak berpuas hati dengan penampilan kita, apa kata kita cegah sebelum terlambat. Jangan nanti dah tahap kronik, baru kita sibuk – sibuk nak mencari segala macam penawar. No no no…Tak mau macam tu.

Gunakan produk pelangsingan yang dipercayai dan diyakini selamat ye semua kaum wanita. Taknak la nanti, sebab kita nak cantik dan langsing, kita gunakan produk yang kita sendiri tak tahu keselamatannya. Jangan lupa ya!Kita adalah anak, isteri dan ibu dalam  keluarga. Jadi pilihlah produk yang benar – benar dipercayai untuk digunakan ya! 

Saya sarankan anda mencuba SET SLIMMING BASIC SHAKLEE..Untuk para ibu yang menyusu, anda juga boleh untuk kurus dan dapatkan bentuk badan seperti zaman anak dara!


If berminat nak dapatkan set ni boleh email saya ya dan saya akan consult dengan jadual pemakanannya!


eida_102@yahoo.com
No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger