Pages - Menu

~KeMaAfAn..~
Besar sungguh erti sebuah kemaafan..hati menjadi tenang hanya dengan kita memaafkan walaupun kita yakin bahawa kesalahan itu bukanlah kita puncanya....

kita sering bersedih dgn sesuatu y tidak septutnya..sedangkan kita tahu kita tak perlu bersedih untuk itu..walaupun hati kita sering disakiti oleh mereka2 y tidak memahami..namun jgn sesekali membiarkan rasa benci itu menyelubungi hati..maafkan mereka..mungkin mereka tidak berniat untuk menyakiti..

saya mendapat berita y amat menyedihkan pagi ni..seseorang yg sye ingin sgt menjadi kawan dgnnya tapi...sya faham mengapa dia bertindak begitu..tapi saya sedih bila ada sesuatu ujian y menimpa dia, ujian y bg saya amt berat.dn saya merasakan saya sdr pun tdak mampu untuk melaluinya..

saya sdih..saya cuba meletakkan diri saya di tempatnya..jelas saya x mampu..dia seorang y sgt kuat..saya tahu itu..walaupun dia x saya kenali scr rapat tp seolah2 saya sgt memahami perasaanya tika ini..

saya sdr x tahu mengapa..mmg xpernah ada benci utk dia walapun kdg2 cemburu menguasai diri..saya nak sgt dia tahu y saya ini juga sahabtnya walaupun dulu..

buat 'dia' y saya maksudkan..sabarlah..dugaan ALLAH ini utk mereka y mampu melaluinya..awak di uji sbb awak mampu walaupun awak kata awak lemah sgt..awk kuat!awak seorang yang tabah!setiap kesulitan pasti ada jln kluar..sbrlah..saya sts mendoakan awak..=)

*walaupun awk tidak mengetahui tapi sya tahu..DIA MAHA MENDENGAR..
tabah ye awk!!(^_^)
No comments:
Post a Comment♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger