Pages - Menu

ULTIMATE FRISBEE 14TH COLLEGE

dalam kenangan...
slps majlis penyampaian hadiah...

game bermula!!!!!!!!



frisbee 14th college,upm






18 JANUARI 2009

ULTIMATE FRISBEE 14TH COLLEGE

Sejarah di ukir kembali ble pasukan FRISBEE WANITA KOLEJ KE-14, UPM tlh skali lg mgharumkan nama kolej dan pengurus tersayang…hehehehe








Kontijen seramai 15 orang tmasuk pengurus y cun tlh mdapat NAIB JOHAN dalam SUKAN INTERKOLEJ SEMESTER II, SESI 2008/2009. Pengurus pasukan yang memerangkap kapten juga best fren aku, GEE dibantu oleh pengurus kedua atau lbh di kenali ngn pengurus cun, juga best fren aku, LIYA org yg bsusah payah dlm dlm pasukan ni..








Team kami y terdiri drp KAK SHAZ, E’E, SYAZA, AMNI, NOR, NURUL, WAHI, TEHA, IRA, CHUA, KHAI, SYUK, AKU DN NANA tlh bsusah payah melalui sgla halangn dn cbran utuk mcapai kejayaan ini..Aku bsyukur sgt krn berada dlm team ni..Semangt kesukanan dn setiakawan y tinggi akhirnya kmi bjya mbuktikan kami ttp y tbaik!!!!




9.30 am.


Plawanan bmula atr team kami dgn Kolej 12. Nervous smcm je aku tgk team aku. Yela…1st game kn.. Cuak 2 mmg ada. Tp msg2 wt mke cool je..Aku taw org y plg cuak adalah Gee, pengurus kami y tsayang..But…She still bpgang pd motto team kami..PLAY PROFESSIONAL NOT EMOTIONAL!!! Lwn ngn Kolej mmg mcbr sbb dieorg gnekan psikologi utk klahkan kteorg. Bmcm2 ragam dlm team dieorg. Adegan y plg kami xleh lpe adalah adegan pertunjukan sotong…hehehehe..bdak2 aku je taw y ni..ktorg menang 5-2 ngn Kolej 12.


10.00 am..


Lpas mnang ngn Kolej 12, ktorg berentap lak ngn Kolej 13. As usual mcm2 la jd..Tp y plg tragis ble hidung Gee kne langgar ngn bdak Kolej 13. Dh bengkak btg hdung die. Trus kuar padang tkar orang. Aku p0n xigt ble aku msuk sbb mse 2, sume team mate aku eager nk collect score n kepenatan y amt..perghh..mmg sparuh mati dbuatnye..plg bsemangt syaza ngn chua..Syaza smpai hlg suara..Chua lak xsdh ngn sprinter die..Thanx korg..Sume org gerun ngn kte!! Ktorg mnang 6-2 kali..Ini mjdkan ktorg juara kmpulan A. Yeah!!! We did it!!!





Smtr menunggu kptsan tuk plawanan ptg nnt, ktorg brht kt bwh pokok kt tepi pdg tu smbil tgu 2 org mak cik kantin dtg bwk makanan..hehehe..Sori khai n ira..smpai je mkanan kteorg trus melantak kt c2 gak..dh cm bkelah dah gye nye..Klaka la korg ni..Smpaikan syaza, nor ng teha smpat lg tdo kt c2..dh kpntan sgt la katekan..
Acara makan beramai-ramai..Lapo!!!!

Lpas mkan, ktorg g kt surau Kolej Canselor. Brehat dn tggu msuk waktu zuhur. Smpatlah msg2 melelapkan mata. Pnat sgt kn …

3.00 pm..





Acara bmle..Team ktorg brentap ngn Kolej 6. Ktorg menang lg. skng ni tggl 2 plawanan utk menentukan kejuaraan. Sbnrnye ktorg plg rsau klu btemu ngn KOSSAS. Bkn sbb dieorg kuat tp sbb mulut dieorg 2..Ketakutan dn kerisauan kami akhirnya mjadi kenyataan ble kami tpaksa gak berentap ngn KOSSAS. Plawanan y amat2 sengit..mse main 2, hidung aku lak y kne langgar.huhuhuhu..skit!!!!




Team kteorg brentap hbs2an ngn KOSSAS. Liya y duk kt luar padg dh diam..Rsau..ble dh kdudukan 4-3, ktorg gnekan stategi main2 dgn mase. Lengah2kan mase smpai mse hbs..dn akhrnya kemenangn milik kami jua. ALHAMDULILLAH…kami bersyukur sgt. Liya dh melompat kt luar sbb hepi sgt y team ktorg menang. Ble dh menang, kami solat asar sblm menunggu plawanan strsnya.. samada lwn dgn Kolej Canselor or Kolej 11.

6.00 pm..

Kteorg akan berentap utk menentukan juara dn naib juara. Maknanya kami dh smpai ke final..kali ni ktorg akn berentap dgn Kolej Canselor. Player2 die tggi sgt. Player kami comel2 je. Huhuhu..xpe.Kteorg ttp fight gak..plawanan y agk mcbr kami semua. Baling disc y jauh, baling disc y tinggi menjd klbhan bg mereka. Team kami hanya lincah blari..Akhirnya, kami hnya mperolhi Naib Johan. Kami tewas 7-3 dgn Kolej Canselor. Kami ttp bbangga..
Latihan y hny mengambil mse seminggu, namun kami msh dpat smpai hingga ke thp ini..Alhamdulillah dn terima kasih di atas kerjasama smua. Setelah itu sesi penyampaian hadiah dn sesi fotografi..





Tbe kt kolej lak Kak Shaz blanja mkn char kuey teow. Ni gara2 die bjnji kl0 dpt msuk final die nk blanje sume org mkn..Thanx a Lot Kak Shaz!!!!!

Sbnrnya..Game ni bnyak mengajar aku erti persahabtan. Kami seolah2 sprt sebuah keluarga. Rapat dn sts mberi semangat antara 1 sama lain. Game ini juga tlh mbuktikan ttg matlamt y ingin disampaikan tlh p0n bjaya disampaikan dlm team kami..Jalinan silaturrahim y baru tbina dlm seminggu begitu uth kerana game ni. Msg2 seolah memerlukan antara 1 sama lain. Dn itu adalh y plg aku banggakan..








Menang atau kalah adalah adt pertandngan..namun ikatan pshabtan y terbina ini xkn luput ditelan zaman..Terima kasih duhai sahabat kerana tlh bsma2 mgharungi halangn dgn jaya nya..SAYANG KORANG SANGAT2!!!!!! KEEP IN TOUCH K!!!!
Satu lg kenangan terukir sblm aku melangkah meninggalkan bumi UPM Ini.









Dlm kenangan….
Frisbee 14th College..
PLAY PROFESSIONAL NOT EMOTIONAL

THANKS A LOT TO ALL PLAYERS







..
No comments:
Post a Comment



♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger