Thursday, June 1, 2017

Salam Ramadhan Al Mubarak 2017

Views

Assalamualaikum semua...

Salam Ramadhan ke 6...Alhamdulillah...Pejam celik,pejam celik dah 6 hari kita semua menunaikan ibadah puasa...Alhamdulillah Ya Allah...

Terima kasih Ya Allah kerana mempertemukan lagi kami dengan bulan Ramadhan Al Mubarak ni...Bulan yang penuh dengan keberkatan dan penuh dengan rahmat...

Bulan yang Allah mudah untuk memakbulkan doa -doa hamba-hambaNya...Jadi, ambil peluang ni untuk kita usaha sehabis baik menggunakan peluang yang Allah bagi lagi bulan ni untuk kita...In shaa Allah...

Perkongsian Subuh ni Ida nak share satu kisah tentang The Power of SEDEKAH...Semoga ia memberikan manfaat untuk kita semua...

[THE POWER OF SEDEKAH]

Please share.

3 minggu lepas, saya menghadiri satu seminar selama 5 hari.

Seminar ini kebanyakannya dihadiri oleh mereka yang diberi kelapangan kewangan oleh Allah. Ini kerana kos seminar itu hampir RM8,000 untuk 5 hari.

Tak ramai yang mampu hadir disebabkan kos yang sangat tinggi.

Bertemu Dengan Ramai Jutawan

Sepanjang 5 hari di sana, saya bertemu dengan ramai jutawan.

Mereka ‘tersangat’ kaya.

Ada yang income mencecah RM500k-RM600k sebulan, baru berusia 40-an.

Ada yang baru berusia 25 tahun, tapi pendapatan bulanan sudah mencecah RM50k sebulan.

Ada yang berusia 35 tahun. Sales tahunan mencecah RM120 juta.

Tak boleh nak cerita semua. Sebab terlalu ramai yang hebat.

Subhanallah. Saya sendiri terkejut dengan kejayaan mereka.

Jangan tunggu kaya baru nak sedekah. Sebab itulah nanti kita tak kaya kaya. Untuk menerima, kita perlu memberi dahulu.

Nasihat Dari Para Jutawan

Semasa salah satu sessi, saya sarapan pagi bersama mereka.

Saya tanya mereka, apa rahsia amalan yang mereka buat untuk berjaya sampai ke tahap itu?

Salah seorang peserta, berusia 25 tahun berpendapatan RM50k sebulan berkongsi dengan saya.

“Bang, saya nak share satu benda aja. Kalau kita nak yang terbaik. Kita kena beri yang terbaik. Nak duit banyak, kena sedekah banyak. Satu benda mudah yang saya nak share dengan abang, sedekah bila masuk masjid. Abang buka beg duit, ambil duit yang paling besar. Then, sedekah kat tabung masjid. Abang buat aje, nanti abang akan rasai perbezaannya. Bila kita beri yang terbaik, Allah pulangkan yang terbaik untuk kita.”

Kemudian, salah seorang CEO syarikat lain menambah.

“Firdaus, kau jangan percaya apa dia ni cakap. Jangan percaya, tapi kau buat aje!!! Ingat, duit yang paling besar dalam wallet ok.”

Kemudian, salah seorang CEO syarikat lain pulak menambah.

“Saya ni dah lama jutawan. Tapi, dulu nak sedekah kat masjid, RM10 pun rasa berat. Kedekutnya saya waktu tu. Tapi, lepas saya belajar. Saya dah tak kedekut. Saya pun sama macam mereka. Saya keluarkan duit yang paling besar ada dalam wallet saya. Saya juga selalu tukar duit kecil, RM1, RM5, RM10, RM20 dan saya selalu bawa bersama saya. Bila saya jumpa orang yang memerlukan, saya akan sedekah ikut keperluan mereka.”

Wowwww…… Ini rupanya rahsia mereka.

Saya Masuk Masjid Dan Teringat Kata Kata Mereka

Hari Khamis yang lepas, saya masuk ke Masjid di Parit Buntar.

Pada waktu tu, saya teringat nak bersedekah kepada masjid. Saya berazam nak sumbanglah RM50 kepada masjid. Sebab saya sangka itulah duit yang paling besar saya ada dalam wallet.

Tiba tiba, bila saya buka beg duit.

Allahuakbar. Macam mana ada duit RM100 pulak dalam wallet saya ni?

Aduh !!!!!

Iman saya mula bergoyang. Nak sumbang RM50 pun dah kira besar. Inikan pula RM100. Fuhhhhh…. Saya berpeluh seketika.

Tapi, disebabkan saya teringat kata kata para jutawan yang menggalakkan saya menderma wang terbesar dalam wallet. Saya pun, dengan rasa ‘berat hati’. Saya keluarkan RM100 dan masukkan dalam tabung masjid.

Saya ingat lagi, masa saya sumbang tu. Saya berdoa kepada Allah.

“Ya Allah, aku berikan yang terbaik untuk Mu. Aku tak tahu macam mana Kau akan gantikan duit ini untukku. Tapi, aku sudah menjalankan tanggung jawabku. Sekarang, aku serahkan pada Mu untuk mengaturkan sesuatu untuk aku.”

Sejujurnya, masa saya keluar masjid. Saya asyik berfikir.

“Hmmm…. macam manalah Allah nak gantik RM100 ni dalam masa segera?” tak nampak jalan yang saya akan dapat duit dari mana mana sumber bisnes yang saya buat.

Tapi, tak per lah. Saya buat kerja saya, selebihnya saya serahkan kepada Allah.

Apa Berlaku Pada Hari Jumaat?

Pagi Jumaat, saya buat kerja seperti biasa. Tiba tiba, saya dapat panggilan telefon daripada abang saya.

“Daus, cepat cepat. Jual saham yang hang beli tu? Sekarang naik mencanak.”

Tanpa membuang masa, saya terus onlinekan telefon saya.

Saya cek saham yang dah 2-3 minggu saya beli, yang asyik turun tak naik naik. Saya pun dah sedikit kecewa dengan saham ni.

Terbeliak biji mata saya tengok harga semasa saham tersebut.

Allahuakbar.

Kalau dihitung mudah, keuntungan sekitar RM4,800.

Subhanallah. Tanpa membuang masa, saya terus jual saham tersebut.

Syukur Alhamdulillah.

Saya benar benar tak sangka, Allah nak beri rezeki kepada saya daripada pintu yang tidak saya sangka.

Memang saya jangka saham yang saya beli tu akan naik. Saya jangka untung dalam RM1,000-RM1,500. Tak lah sampai RM4,800 dalam tempoh 2-3 minggu.

Subhanallah. Saya bersyukur dengan nikmat yang Allah berikan.

Selepas itu, saya pergi ke masjid untuk menunaikan Solat Jumaat. Sekali lagi, saya buka beg duit saya, saya dermakan wang paling besar yang saya ada.

Kali ini, saya berdoa kepada Allah.

“Ya Allah, aku bersyukur dengan nikmat yang Kau berikan kepadaku. Terima kasih kerana memberi ‘pulangan’ kepada aku dengan begitu pantas. Hari ini, aku berikan sumbangan aku lagi untuk masjid ini. Semoga Kau berikan yang lebih baik buat aku selepas ini.”

Jangan takut untuk bersedekah.

Allah Allah…..

Selama ini, bukan saya tak percaya THE POWER OF SEDEKAH.

Saya tersangat percaya, tapi biasalah. Kita manusia. Kita selalu rasa takut nak MEMBERI. Kita ingat dengan memberi akan mengurangkan apa yang kita ada.

Sebenarnya tak, bila kita memberi. Kita akan menambah apa yang kita sedia ada.

Saya tulis kali ini, semata mata untuk memberi kekuatan kepada saya untuk memberi yang terbaik dalam setiap perkara yang saya lakukan.

Semoga kisah ini juga sedikit sebanyak akan memberi inspirasi kepada anda untuk bersedekah.

Kawan kawan semua…. Jom Bersedekah.

Ingat pesan ini, “Kita kurang berjaya bukan kerana kita kurang menerima, tetapi kerana kita kurang memberi. The more we give, the more we get back. Insya Allah.”

Jika kita tak mampu nak bersedekah dengan wang ringgit, jom bersedekah dengan cara yang paling mudah. Iaitu dengan memberi senyuman.

Kalau ini pun kita tak mampu nak lakukan, hmmm…. Lebih baik kita usah hidup.

Semoga Allah beri kekuatan kepada kita untuk lebih banyak memberi selepas ini


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Monday, May 8, 2017

PENANGAN VIVIX : TENGOK DARI JAUH RASA JELES

Views

Assalamualaikum semua...

Haa...Ni memang penangan setiap kali Ida outstation. Idea nak menulis datang mencurah - mencurah. Masya -Allah...Alhamdulillah...Terima kasih Allah...

Seronok sebenarnya bila kita berkongsi manfaat dan orang peroleh 1001 kebaikan daripadanya...Biarpun bukan untuk kita, namun, pahala menyampaikan manfaat tu akan sentiasa mengalir untuk kita selagi ada orang yang peroleh kebaikan daripadanya...

Sebab tu mulai hari ni, sebarkan kebaikan walau dimana sahaja ya...

Back to the topik malam ni...Sungguh la Vivix si merah jelita ni sungguh menggoda dan menggetarkan jiwa.

Mana tidak nya, sepanjang tempoh dan mereka yang mencuba serta amalkan Vivix ni, alhamdulillah....Dengan izin Allah peroleh manfaat yang sangat banyak.

Jadi, malam ni Ida nak share tentang testimoni or Shaklee Effect yang dikongsikan oleh salah seorang adik beradik Ida dalam bisnes Shaklee ni.

TENGOK DARI JAUH RASA JELES

wiken eid balik kampung...

kebetulan petang sabtu tu semua adik beradik berkumpul...

berbual dan bercerita...

lama dah tak jumpa kann...

pastu, eid terpandang muka kakak ipar sorang nih...

glowing sangattt..

kulit pun nampak sihat...

double chin pun dah menghilanggg...

ahh...siyes eid jeles...

eid tak bagi tahu pun dia yang kulit dia nampak glowing semalam...

tapiii...

eid tahu dia amalkan apa sampai dapat kulit camtuuu..

tunggu raya nanti...kita lawan muka glowing sama2...

terus rasa nak mandi vivix sebab nak kulit glowing macam dia... 

Credit to eid mazni

Amalkan Vivix, dapat manfaat untuk kulit. Kulit nampak sihat dan glowing sangat sangat!

Berat badan pun ikut sama turun. Sebab tu double chin pun hilang jugak.

Alahai Vivix! Sabar ye...Tak lama lagi akan ku pinang juga dirimu.

Vivix oh Vivix! Ada yang nak try Vivix? Contact Ida tau!


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

TERUJA DR CIP LIKE FB KITA

Views

Assalamualaikum semua...

Keterujaan terjadi saat Ida dah nak close semua media sosial ni after update sikit - sikit berkaitan Shaklee.

Kena tidur awal sebab esok ada kuiz yang sedang menanti sebelum habis kursus. Makanya kita dengan gigih dapatkan tidur yang cukup dan berkualiti.

Baru je beberapa minit, Ida berkongsi Shaklee Effect salah seorang customer Ida yang sangat KONSISTEN dan DISIPLIN amalkan SHAKLEE COLLAGEN POWDER, Dr. Cip a.k.a Dr. Hasifah Ryg LIKE  FB Ida kat sharing ni! Ni sharing kat INSTAGRAM tapi Ida link terus dengan FB dan Twitter.

Teruja sangat - sangat ok! Sebab I adore her so much! Walaupun hanya ikut perkembangan Dr. Cip kat FB dan blog, tapi serriously, Ida sangat -sangat kagum dengan beliau! Bayangkan dalam masa setahun je buat Shaklee, beliau dah naik Master. Sangat cepat okeh! Perjalanan menuju Master Shaklee bukan mudah tau.

Dengan sharing beliau yang sangat santai dan bersahaja tetapi penuh informasi, memang rasa kerdil la diri ini...She is a DOCTOR! Sangat cantik orangnya.

Bila ada Doktor yang merangkap Master Shaklee like post korang, apa yang korang rasa?

Ida rasa macam....

"Eh...Dr. Cip baca jugak la post aku"

Terima kasih untuk leader Ida , Kak Honey a.k.a Ibu yang tak pernah jemu guide itu ini.

Wah! Teruja punya pasal kan? Oohhh...Indahnya mimpi malam ni :-)


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Sunday, May 7, 2017

Skincare Anda Lambang Diri Anda

Views

Assalamualaikum semua...

Alhamdulillah...Malam ni Ida update blog di luar negeri tempat mencari rezeki. So, sebelum Ida berehat untuk refresh minda dan badan bagi persediaan hari esok, Ida nak share sikit dengan semua berkaitan penjagaan wajah kita ni.

Tahu kan Skincare yang kita pilih untuk kita guna pada kulit kita akan memberikan 1001 kesan kepada kulit kita. Samada kita akan dapat kulit idaman kita ataupun kita terpaksa merana kerana kulit kita rosak akibat kesilapan kita memilih skincare.

Ida selalu pesan pada semua melalui FB, IG, Twitter dan juga blog ni supaya kita betul - betul aware dengan kandungan skincare yang kita pilih.

Bukan sekadar skincare yang kita pilih tu HALAL dan ada  KELULUSAN KKM tapi kandungan dalam skincare kita mesti bebas MERKURI dan PARABEN.

Tahu tak  skincare  yang kita guna , meresap masuk ke dalam kulit dan seterusnya ke dalam badan kita? Atas sebab - sebab macam tu la perlunya kita kaji dan selidik betul - betul kandungan dalam skincare kita.

Jangan mudah terpedaya dengan iklan - iklan yang ada kalanya tak logik untuk diterima akal. Kerana yang menanggung sengsara kulit rosak teruk adalah diri kita sendiri...

Jadilah pengguna bijak. Buat pilihan yang tepat sebab Skincare Kita Adalah Lambang Diri Kita.

Ida tahu ramai yang mencari - cari skincare yang sesuai dan selamat untuk kulit  masing-masing. Atas tanggungjawab itu, Ida nak berkongsi dengan semua 2 rangkaian  Skincare  dari Shaklee yang memang Ida yakin keberkesanan dia dan juga keselamatan dan sumber semulajadi yang kandungan skincare tersebut.

Andai ada yang perasan, Ida selalu share tentang Set Nutriwhite Shaklee. Tapi sebenarnya ada satu lagi rangkaian skincare Set Enfuselle Shaklee yang tidak kurang hebatnya.

Ida dah rasa guna kedua - dua rangkaian skincare ni, dan Ida sangat - sangat puas hati dengan kesan yang Ida dapat. Bukan Ida je yang rasa, adik Ida pun terpengaruh jugak! Hihihi

Set Enfuselle Shaklee ni ada 2 jenis :-

Basic System Normal to Oily ( untuk kulit berminyak)

1) Enfuselle Purifying Cleansing Gel

® Gel pencuci ini bertindak dengan lembut bagi menyingkirkan kotoran pada wajah, mekap dan minyak berlebihan.

® Bahan-bahan khas serta tambahan vitamin E menjadikan kulit terasa lembut dan segar.

® pH yang seimbang

® Hipoalergik

® Mencerahkan tona kulit.

2)     Enfuselle Purifying Toner

® Purifying Toner bertindak sebagai penyegar dan merangsang kulit untuk persediaan rawatan.

Terbukti secara klinikal:

® Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip.

® pH yang seimbang

® Menyegarkan dan memperhaluskan kulit dengan ekstrak likoris dan witch hazel.

® Meminimumkan kemunculan liang-liang besar pada kulit

® Membantu mengawal kulit berminyak

® Hipoalergenik

3)      Enfuselle Balancing Moisturizer

® Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit

| Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.

Terbukti secara klinikal:

® 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari.

® 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari

® 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari

® Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit

® Hipoalergenik.

4)     Enfuselle Eye Treatment

® Penggunaan eye treatment ini secara konsisten mampu menghilangkan dan mengurangkan kemunculan garis-garis halus serta kedutan tidak sekata.

® Ia mampu menghilangkan sembab di bawah mata dengan bantuan pelbagai mutrient dan botani khusus.

Terbukti secara klinikal:

® 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 2 minggu

® 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa 2 minggu

® 209%  pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa 8 minggu

® 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa 8 minggu.

® tona kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu

® kandungan botani anti penuaan dan vitamin c memberikan faedah yang ketara kepada kulit halus di sekeliling mata

® Sesuai untuk bahagian leher dan bibir.

® Hipoalergenik, diakui oleh pakar aftamologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.

2) Basic System Normal to Dry ( untuk kulit kering)

1) Hydrating Cleansing Lotion

® Emulsi berkrim ini bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.

® Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri

® Mencerahkan tona kulit

® pH yang seimbang

®'Hipoalergenik

2) Hydrating Toner

® Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Merosakkan Kulit

®'Hydrating Toner melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle.

Terbukti secara klinikal :

® Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip

® pH yang seimbang

® Rumusan tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit

® Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan kamomil

3) Hydrating Moisturizer

® Melembapkan Kulit Sehingga 24 Jam.

® Krim tanpa minyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta.

Terbukti secara klinikal:

® 102% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari

® 195% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari

® 21% pengurangan kedutan dalam masa 28 hari

® Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan ia berterusan sehingga 24 jam

® Garis-garis halus berkurangan dengan ketara

® Hipoalergenik

Kedua - dua Set Enfuselle Shaklee ini adalah pilihan terbaik untuk korang yang ada masalah kulit :-

» berjerawat dan berminyak teruk

» berjerawat dan kulit kering teruk

Bila korang dah dapat kulit yang semakin pulih dan inginkan kulit yang cerah dan mulus secara  semulajadi, maka kat sini Set Nutriwhite Shaklee adalah pilihan yang terbaik.

Bagi yang ada masalah jerawat yang tak terlalu teruk dan kulit kombinasi (kering dan berminyak) pun boleh guna Set Nutriwhite Shaklee ni.

Set Nutriwhite Shaklee

1) Gentle Action Makeup Remover

~ Melicinkan, melembutkan dan menyerikan kulit anda

~ Tunas Pokok Bic bertindak lembut untuk menyingkirkan sel kulit mati dengan menyeluruh tanpa merosakkan kulit

~ Aloe menyegarkan dan menegangkan kulit

~ Rumusan ringan, tidak berminyak dengan aroma yang menyegarkan

2) Gentle Deep Foaming Cleanser

~ Membersihkan dan menyegarkan kulit

~ Rumpai laut menanggalkan kotoran, mengelupaskan sel-sel mati dan menegangkan kulit

~ Alga Hijau melembapkan kulit dan membersih hingga jauh ke dalam liang-liang kulit untuk menghapuskan toksin

~ Strawberi Begonia mencerahkan dan meratakan tona kulit

~ Lembut dan menyegarkan

3) Soothing Radiance Whitening Softener

~ Melembapkan dan mengembalikan keseimbangan pH semula jadi kulit

~ Kulit terasa lebih segar dan lebih anjal dengan ekstrak Rosemary

~ Kudzu menegangkan dan mencerahkan kulit

~ Marshmallow membekalkan lembapan penting

~ Sungguh berkesan untuk menyihatkan dan menyerikan kulit

4) Daily Defense Whitening Essence

Dirumus dengan kepekatan bahan-bahan asli agar kulit terasa lembut sehalus sutera dan tampil lebih menawan:

~ Bearberi untuk mencerahkan dan menegangkan kulit

~ Strawberi Begonia untuk meratakan tona kulit

~ Kacang Soya untuk memudarkan dan mengurangkan jeragat dan cela kulit

~ Mulberi untuk mencegah kesan-kesan kerosakan akibat sinaran matahari

~ Vitamin C aktif untuk memperbaiki penampilan kulit dan mengembalikan seri wajah

~ Tekstur esen yang licin dan mudah diserap oleh kulit

5) Ultimate Protection Whitening Lotion

Rumusan ringan, tidak melekit dan kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit akibat pendedahan kepada sinaran matahari, serta Mountain Arnica untuk melegakan kera dangan kulit dan mengukuhkan ketahanan kulit terhadap elemen negatif persekitaran.

6) Overnight Renewal Whitening Cream

~ Bertindak sepanjang malam untuk memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit

~ Linden membekalkan khasiat dan melembapkan lapisan kulit paling dalam

~ Scullcap mencerahkan dan melegakan keradangan kulit

~ Vitamin C aktif mengurangkan jeragat dan cela serta mengembalikan kecantikan kulit

~ Kulit terasa lebih halus, lebih lembut dan tampak lebih berseri apabila anda bangun daripada tidur pada keesokan harinya

7) Spot Whitening Treatment

~ Mengurangkan kemunculan bintik-bintik hitam agar kulit tampak lebih menawan

~ Kepekatan optimum pati Likuoris dan Peony memberikan kuasa pencerahan botani yang sungguh mengagumkan

~ Cats Claw menegangkan kulit

~ Vitamin C aktif memperbaiki kulit, meratakan tona dan menghaluskan tekstur kulit

Setiap rangkaian  Set Skincare Shaklee ni ada fungsi tersendiri mengikut masalah kulit yang kita alami.

Suka Ida nak ingatkan korang yang nak cuba mana - mana rangkaian Set Skincare Shaklee ni, dapatkan konsultasi dengan Ida sebelum mencuba.

Dan....Korang akan dapat Lifetime Consultation After Service Dengan Ida tau :-)

Ida tahu....semua readers Ida ni bijak - bijak. Maka, buat pilihan yang lebih bijak tau. Ingat....Kulit kita adalah amanah untuk kita tau.


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Handbag Baru....Yes or No?

Views

Assalamualaikum semua...

Alhamdulillah....akhirnya perjalanan dipermudahkan untuk musafir kali ni. Nasib la musafir kali ni tak lama...

Sementara orang sebelah ni tengah tidur tapi kita tak boleh tidur, meh nak tanya dan minta pendapat sikit.

Orang perempuan....Biasalah kan? Isunya soal handbag je pun. Tapi dia punya fikir, punya la survey makan bulan jugak tu...

Macam Ida ni, perkara yang paling susah nak buat pilihan bila dah ada yang berkenan, tapi risau kot la jumpa yang lagi cantik.

Isu handbag ni timbul bila handbag yang encik suami belikan tahun lepas tu, putus talinya...Nampak tak berapa ganas perempuan bernama Ida ni.

Walaupun bagi orang lain, handbag tu harga murah je, tapi bagi Ida mahal ok. Thats why la Ida tak pernah beli handbag or handphone sendiri. Semuanya diserahkan kepada en suami.

Maka terpaksalah ida pakai handbag masa hantaran kawen 4 tahun lepas. Handbag colour soft pink jenama Carlo Rino adalah handbag paling mahal yang Ida pernah ada. Dan jugak jadi handbag favourite dan handbag kesayangan!

Disebabkan handbag ni jadi handbag kesayangan, maka jarang la di pakainya...Now, dah 4 tahun berkhidmat dan masih kukuh serta utuh memberikan khidmat. Apa yang tak best, kulitnya dah tertanggal - tanggal.

Tu la datang isu cari handbag baru ni.

Almost 2 month...survey handbag. Kali ni nak cari yang tahan lama, tapi puas hati sangat -sangat dengan ketahanan beg. Handbag tu besar dan praktikal. Yang paling wajib ringan dan boleh guna utk formal dan kasual dan boleh bawak masuk sawah jugak....cuma first thing yang wajib dititiberatkan part harga. Mesti murah!!!Hahaha.

Saat dan tika ni masih gigih mencari lagi. .Dah ada yang berkenan dimata, softpink, tahan lama, tapi harganya macam tak berbaloi..Cerewet kan Ida ni?

Sama macam masa Ida survey nak amek suplement dulu. Survey Shaklee tu dekat berbulan -bulan. Baru la amek keputusan nak try Set Kecantikan Shaklee.

Kita nak beli sesuatu ni bukan sahaja untuk kepuasan diri, tapi untuk kegunaan jangkamasa panjang...

Jadi, buat pilihan yang terbaik ok :-)


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...