Thursday, April 20, 2017

SOLAT LAH DI AWAL WAKTU

Views

Assalamualaikum dan selamat pagi semua!!!

Alhamdulillah...diberi kesempatan bernafas lagi pagi ni...

So, ni short entry tau...Nak share ilmu sikit untuk peringatan kita bersama. Semoga bermanfaat :-)

Yang ditolong oleh Allah - org yg solat di awal waktu

Yang diberi keberkatan oleh Allah - org yg solat di awal waktu

Yang diberi penyelesaian dari segala masalah - orang yg solat di awal waktu

Yang dibukakan pintu rezeki seluasnya oleh Allah - orang yg solat di awal waktu

Beri masa untuk solat...

Jangan buat ala kadar, sambil2.

Sedang kan nak buang air kecil, air besar pun, kita beri masa untuk itu.

Solat sepatutnya lebih lagi. 

Bersusah payah Nabi berisra' , akhirnya Allah hadiahkan solat buat umat Nabi Muhammad

Solat adalah penyelesaian untuk segala masalah.

Solat adalah hadiah dari Allah buat umat Muhammad S.A.W ☺

>> live sharing dari ustaz ebit lew

Alhamdulillah, new spirit for me untuk memulakan kerja pada hari ini!


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Thursday, April 13, 2017

SEBUAH PERINGATAN BUAT INSAN BERGELAR ANAK!

Views

Assalamualaikum semua...

Actually, Ida terpanggil nak share perkongsian dan peringatan daripada Master Nana Macarona...

Kenapa Ida share? Sebab Ida nak jadikan ia sebagai peringatan untuk diri Ida sendiri. Kita sebenarnya masih tak sedar dan tak perasan yang sebenarnya kita masih berada dalam 'comfort zone' yang menyebabkan kita acuh tak acuh dengan usaha kita.

Ida tak tujukan untuk siapa -siapa tapi Ida rasa cukup sentap dengan peringatan yang Master Nana ni sampaikan...Senyap sampaikan Ida rasa sampaikan sampai bila nak jadi camni?

Jemput baca dan kita ambil iktibar bersama - sama....

CUKUP KAH APA YANG KITA BERI SELAMA NI?

Baru sekejap tadi, nana kongsi dengan team Spectacular nana satu soalan yang nana sendiri dapat semalam masa nana attend kelas.. Dan soalan tu, benar-benar jadi tamparan buat semua anak-anak didik nana dan juga diri nana sendiri..

Semalam nana ditanya,

CUBA BAYANGKAN KALAU KITA PERLU SURVIVE DENGAN AMAUN YANG SAMA MACAM DUIT YANG KITA BAGI DEKAT MAK AYAH SELAMA INI.. AGAK-AGAK KITA BOLEH SURVIVE?

Nana rasa tersentuh dan tersentap sekejap..

Yelah, kadang-kadang kita sebagai anak ni fikir asal bagi duit dekat mak ayah dah cukup.. Nak bagi lebih kita sendiri pun tak berapa mampu..

Kita sendiri tak pernah terfikir sama ada cukup ke tidak mak ayah kita nak survive dengan duit tu..

Sebab tu, nak tahu cukup atau tidak senang saja..

Bayangkan kita sendiri pulak, mampu atau tidak kita nak survive dengab amaun tu?

Kawan-kawan, mak ayah kita bukan semakin muda..

Kudrat mereka bukan semakin kuat..

Mereka dah tak mampu bekerja keras macam masa mereka muda-muda dulu lagi dah..

Mereka dah tak kuat nak mencari duit menampung keseluruhan kehidupan sama macam waktu mereka muda dahulu..

Mak ayah tak akan pernah meminta duit daripada kita..

Kadang-kadang, kita nak bagi duit pun mereka akan tolak..

Tapi kawan-kawan, mak ayah kita sebenarnya perlukan duit untuk hidup :'(

Kalau kita rasa susah nak survive dengan amaun yang sama kita bagi kat mak ayah kita, macam tu jugak lah mak ayah kita susah nak survive dengan amaun yang sama..

Kecuali lah kalau mak ayah kita memang orang berada..

Kalau kita rasa terbeban dengan harga barang yang semakin tinggi, mak ayah kita tak perlu beli barang yang sama kah?

Kalau kita kena bayar bil api air setiap bulan, mak ayah kita tak perlu bayar bil kah?

Kalau kita sendiri perlu beli beras dan barang dapur untuk makan, mak ayah kita tak makan kah?

:'(

Kawan-kawan, nana faham sangat tak semua orang mampu nak beri lebih..

Nana faham sangat, kalau boleh kita nak buat yang terbaik untuk mak ayah kita..

Cadangan nana, bangkit lah meniaga..

Nak berniaga ni tak perlu minat pun kawan-kawan..

Nak berniaga tak perlu jadi pandai pun kawan-kawan..

Nak berniaga hanya perlu BERMULA..

Dan untuk yang memang dah ada bisnes, jadikan lah semangat untuk terus buat dan capai yang terbaik demi mak ayah kita..

Makin besar income kita, makin besar pendapatan kita, InshaAllah besar lah juga amaun yang mampu kita beri buat mak ayah kita..

Kalau pun kita rasa kehidupan kita sudah selesa, cukup serba serbi.. Jangan lupa mak ayah kita dekat kampung..

Dah jejakkan kaki ke tanah suci kah mereka?
Cukup makan pakaikah mereka?
Mampu kah mereka beli apa yang mereka teringgin tanpe perlu berkira-kira?

Hayat mereka mungkin dah tak lama mana kawan-kawan..

Jom lah berbakti, selagi mana mereka masih ada

Peringatan buat diri nana sendiri yang selalu alpa..

Ya Allah, I'm crying writing this :'(

Semoga Allah bantu kita semua, beri kekuatan kepada kita untuk berjaya dalam merealisasikan impian INSAN -INSAN  tersayang. .


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Sunday, April 2, 2017

PROMOSI ESP = TENAGA + DIET + CANTIK + SIHAT + CERAH + KURUS + MUSCLE!

Views

Assalamualaikum  lovelies ....

Rindu kat korang semua!!!! Rindu Ida tak? Lama sangat tak muncul kat blog comel ni kan? So, malam ni Ida nak share one of my favourite  suplement ever!

Tentunya Energizing Soy Protein a.K.a ESP :-)

Start your day with healthy morning booster. Ida sendiri dah consume ESP ni dan ESP is the best healthy morning booster.

Macam kita semua tahu protein ni sangat penting & bagus dalam badan kita sebabnyaaa protein yg cukup dan sihat membantu dalam perkembangan sel dan  penghasilan kolagen yg sempurna . Kalau dalam badan kita protein tak cukup, macam mana kulit pun nak sihat kan?

Jadi perlu protein yang sempurna dan cukup dalam badan untuk mendapatkan kulit yang sihat + cantik + flawless + gebu, in shaa Allah.

Manfaat - manfaat ESP :

1. Mencerahkan kulit

2. Menghilangkan jeragat

3. Menghilangkan parut jerawat

4. Kulit menjadi lebih gebu dan halus

5. Membantu dalam proses penyembuhan luka

6. Mengatasi masalah gastrik dan pedih ulu hati

7. Menganjalkan payudara

8. Menganjalkan punggung

9. Memberi tenaga yang berpanjangan setiap hari

10. Tidak mudah rasa lesu

11. Memberikan rasa kenyang yang lama dalam proses diet

12. Boleh dijadikan sebagai supper dan breakfast

13. Menyihatkan rambut

14. Mengatasi masalah keguguran rambut

15. Menguatkan akar rambut

16. Mencantikkan kuku

17. Membantu dalam tumit pecah dan merekah

18. Membantu dalam meningkatkan pengeluaran susu ibu

19. Menghasilkan susu ibu yang berkualiti

20. Membantu dalam regenerasi kulit dan otot

21. Mengandungi protein lengkap (9 amino acid)

22. Bertindak sebagai antioksidan.

23. Meningkatkan imunisasi badan

24. Mencegah osteoporosis (dilengkapi mineral kalsium)

25. Pembentukan sel baru

26. Merendahkan bacaan diabetes dgn menstabilkan paras glucose

27. Kaya dgn 5 sumber vitamin & 4 sumber mineral

28. Mengurangkan risiko kanser

29. Rendah lemak, tanpa kolesterol

30. Memelihara kesihatan jantung

31. Mengurangkan kolesterol

32. Baik utk hormon, kacang soya kaya dgn isoflavones

33. Memperbaiki memori & vitaliti

34. Kulit lebih berseri

35. Mengekalkan berat badan ideal

36. Shape up body size

37. Meningkatkan metabolism badan

38. Mencukupkan keperluan protein badan

39. Rendah lemak

40. Kulit tidak berminyak dan tak kering

Best kan ESP ni? No wonder la permintaan ESP ni sangat -sangat tinggi!
Thats why ESP ni jadi MY LOVERS! :-)

Nak dapatkan ESP dengan HARGA MURAH contact  Ida ye :-)
.
.
Your Trusted SID ,
IDA
011-33206242


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Saturday, March 25, 2017

RAHSIA TERBESAR SEBUAH KEGAGALAN

Views

Assalamualaikum semua..

Apa planning hujung minggu ni? Disebabkan minggu depan kena outstation seminggu, maka hari minggu kali ni jadi hari mengemas ye kawan kawan.. Hihihi

Alhamdulillah...Allah bagi kelapangan beristirehat sepenuhnya...Fizikal dan mental. Biasanya waktu cuti - cuti camni la basah bakat memasak yang dah tumpul ni...

Tapi bukan tu yang Ida nak hightlight kat sini. Ida nak kongsi satu ilmu daripada FB Master Nana Macarona. Orang hebat tau Master Nana ni.

Jadi, jom kita tambah lagi ilmu untuk hari ni tau :-)

Nana masih ingat lagi waktu nana hadiri personal coaching dengan guru Law of Attraction nana bulan lepas, guru nana ada berkongsi banyak ilmu mengenai apakah perasaan yang mempunyai energy yang kuat, yang mampu membebaskan energi yang kuat daripada badan kita, seterusnya MENARIK PERKARA-PERKARA BAIK DEKAT DENGAN KITA..

Dan nana juga diajar mengenai apakah perasaan yang mempunyai energi yang LEMAH..

Yang sering menjadi punca kita selalu rasa tidak tenang..

Yang selalu jadi punca kenapa kita sukar untuk berjaya..

Yang selalu jadi sebab kenapa kejayaan serta perkara baik-baik susah datang dekat dengan kita..

Pendek kata, perasaan yang menjadi RAHSIA TERBESAR SEBUAH KEGAGALAN..

Dan nana nak kongsi dengan semua, agar menjadi panduan kita bersama.. Supaya kita tidak diselebungi oleh energi yang negatif.. Supaya kejayaan mudah datang pada kita, bila kita cuba hindari sifat yang mempunyai energi paling LEMAH sekali ini..

Dan sifat atau perasaan yang mempunyai energi yang PALING RENDAH dan NEGATIF itu ialah sifat ------> DENGKI DAN IRI HATI..

Tanpa kita sedar, bermula dengan perasaan dengki dan iri hati lah, boleh menjadi punca kepada banyak masalah-masalah lain di antara kita sesama manusia..

Bermula daripada rasa dengki dan iri hati, boleh bertukar menjadi benci..

Bermula dengan rasa dengki dan iri hati, boleh memutuskan silaturrahim..

Bermula dengan rasa dengki dan iri hati, hati kita sukar nak rasa tenang.. Kita sukar fokus kepada apa yang sepatutnya kita buat untuk berjaya, kerana kita lebih fokus bagaimana hendak melihat orang lain gagal..

Disebabkan FOKUS YANG LARI, kita rupanya TERSALAH DOA..

Bila kita fokus untuk melihat kejatuhan orang lain, tanpa kita sedar kita sedang mendoakan kecelakaan terhadap diri kita sendiri..

Satu perkara yang kita perlu tahu, setiap pemikiran yang kita tanam di dalam minda kita adalah DOA.. Dan minda separa sedar kita hanya mengenal apa yang kita FOKUSkan sahaja.. Ia tidak mengenal, mengenai SIAPA yang sedang kita fokuskan itu.. Sama ada kita tengah fikir untuk diri sendiri atau orang lain, minda kita hanya menangkap APA yang kita FIKIR sahaja..

Dan apa yang kita FIKIR, energinya akan di submit ke langit seterusnya menjadi DOA buat diri sendiri..

Dan kita harus yakin dengan janji Allah.. Allah sudah janjikan,

“Mintalah kepada-Ku, nescaya akan Aku kabulkan.” (QS. Al-Mu’min: 60)

Maka, setiap yang kita tanam di dalam minda kita sama ada BAIK ATAU BURUK, semuanya akan Allah kabulkan..

Sama ada kita sedang FOKUS mengenai diri sendiri atau orang lain, semuanya akan di submit sebagai DOA UNTUK DIRI SENDIRI..

CUMA,

Sebagai manusia biasa semestinya kita tidak akan pernah lari daripada perasaan iri hati melihat kejayaan orang lain bukan?

Nana juga begitu.. Sebab nana masih manusia biasa :)

Satu yang dikongsi oleh guru nana, mengenai apa yang boleh dijadikan PENAWAR bagi perasaan dengki dan iri hati ini ialah,

Letakkan tangan ke dada..

Tarik nafas sedalam yang mungkin..

Dan berkata, "Di dalam dunia ini, ternyata RAMAI orang yang berjaya.. Dan ternyata jika mereka BOLEH, aku pun boleh juga.. Dan aku sedang DALAM PROSES untuk jadi seperti dia"

Dengan melafazkan kata-kata ini, sedang menukar perasaan kita daripada negatif kepada positif..

Kita sedang menukar DOA kita, daripada doa yang tidak baik, kepada doa yang baik untuk diri sendiri :)

Sekian perkongsian nana..

Moga bermanfaat buat semua.. Have a nice weekend everyone <3


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Thursday, March 16, 2017

ESP Limited Stok Lagi!

Views

Assalamualaikum semua...

Ok...quick update pagi ni...Ida nak inform kat semua readers dan customers kesayangan Ida, ESP akan masuk stok baru pertengahan bulan Mac ni.

Lagi 2 hari je lagi kan? ESP ni dapat sambutan yang luar biasa sangat! Sampaikan dah 3 kali habis stok. Sebab tu la  sesiapa yang teringin nak cuba ESP ni, better buat stok dan tempah awal-awal dengan Ida. Risau kehabisan stok lagi tak sampai seminggu.

Kenapa mesti ESP je habis stok kan? Produk yang lain laku pun tak sampai camni?

Kan IDA selalu bagitahu dulu...ESP ni HOT SELLER SHAKLEE. So, bila limited stok, semua orang duk pakat borong banyak - banyak buat stok.

Boleh rasa beza bila minum ESP dan bila tak minum ESP ni. Kalau nak pembuktian yang sahih, kena cuba dulu. Baru la boleh rasa perbezaannya :-)

Korang yang order, contact je Ida ok:-)


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...