Pages - Menu

KULIT LEMBUT SEMACAM JE DENGAN YOUTH SKINCARE

Assalammualaikum semua.

Salam 27 Ramadhan.Still counting nak balik kampung dah ni. Orang dah mula bercuti start dari semalam dah.

Terbayang-bayang suasana desa tercinta dah ni.

Lebih-lebih lagi tengok muka bonda yang berseri bila video call semalam. Masya Allah..Rindu yang amat!😍

Semalam, Luminous Oil Gel Cleanser dan Perfecting Skun Toner selamat sampai di pangkuan Ida.

Punya la lama mengidam bila duk tengok kenapa la kulit-kulit orang Shaklee yang amalkan #youth ni bersih dan mulus je.😘

Sampai rumah terus try Luminous Oil Gel Cleanser.

Lepas je cuci, kulit rasa bersih macam guna brush muka tu. Bersih sangat! Tapi tak kering dan tak rasa tegang. Tak rasa perit.

1st time guna dah rasa macam ni?

Alhamdulillah😍

Then sapu Perfecting Skin Toner untuk buang dead cells tu kat muka kan?

And again, kulit rasa lagi bersih dan lagi lembut!

Tapi taknak overclaim sangat la kan. Baru first time guna.

Bangun sahur tadi, kulit still lembut dan tak berminyak macam kebiasaannya bila bangun tido😀

Masya Allah...I'm the happiest woman in the world gitu!😍😍😍

Ok..Just felt in love with #youth skincare dah😍

#youthjourney






DULU BFF DENGAN ALLERGIK

Assalammualaikum semua😍

Alhamdulillah..Dah 27 Ramadhan kita hari ni. Sungguh! Ramadhan kali ni cepat sangat berlalu.

Hati dah terasa akan merindui Ramadhan lagi.😢

Tapi, kita doa sama-sama mudah kita dipertemukan dengan Ramadhan lagi tahun depan.

Ida share sikit untuk mereka yang pernah ada pengalaman kena alergik teruk, eczema,gegata dan seangkatan dengannya😍

Sebab Shaklee effect ni bukan Ida seorang je yang dapat, adik Ida yang ada alergik teruk dari Ida pun, alhamdulillah dah jumpa solution kami tanpa perlu bergantung dengan ubat gatal😊

Tak tahu start bila, tapi Ida memang ada allergik. Gatal - gatal yang tak boleh nak dibendung.

Masa ni la jadi puteri lilin. Tak boleh kena panas. Tak boleh berpeluh. Tak boleh orang tepuk kuat kat mana- mana tempat kat badan. Kalau kena cubit lagi la tak boleh.

Sampai pernah satu tahap tu, bibir bengkak. Mata gatal. Masa ni, nak makan seafood kirim salam je la.

Setiap hari wajib ambik ubat gatal yang mengantuk tu. Kalau pergi outstation dan lupa bawak, menangis la tak tido sepanjang malam.

Lepas tu, hadirlah ESP, Vitamin E dan SR Vita C dalam hidup Ida.

Saat ni baru rasa nikmatnya dapat makan seafood tanpa risau gatal-gatal.

Nikmatnya duduk tengah panas tanpa risau naik gegata yang memerlukan injection dos paling tinggi nak surut bengkak tu.

Alhamdulillah..Perkenalan dengan ESP hanya untuk kulit je. Tapi dapat #shakleeeffect lain pulak.

Dah boleh say good bye kat allergik tu dah 😍




UMPAMA BIDADARI DARI KAYANGAN

Assalammualaikum semua..

Ada sesiapa tahu tentang kolagen?

Kolagen ni sejenis protein yang ada dalam tulang, kulit, otot, tendon, sistem pencernaan, dan saluran darah.

Korang tahu tak yang kolagen dalam badan kita ni semakin menurun setiap tahun?

Bila kolagen semakin menurun, tu yang jadi kulit kendur, garis halus dah mula nampak, kulit berkedut dan rawan pada sendi menjadi lemah. Dan ini juga jadi punca kita nampak tua dari usia sebenar😂


Untuk yang mana masih lagi tak tahu, kolagen ni amat penting dalam badan kita ni. Ia bertindak macam gam! Ia mengikat komponen dalam badan  termasuk kekuatan dan keanjalan kulit.


Best sangat Collagen Powder ni sebab kesan dia kita boleh lihat seawal 10 hari penggunaan.

Kenapa pilih Collagen Shaklee sedangkan banyak lagi kolagen kat luar sana tu?


🌸Menyediakan 4000mg kolagen sisik ikan merah, yabg dipilih dengan teliti dan diekstrak dari sisik ikan merah 

🌸 Berat molekul rendah untuk kadar penyerapan dalam badan yang tinggi.



Kesan dari KONSISTEN dengan Shaklee Collagen Powder ni:-

🌷Pori mengecil sehingga kulit nampak halus✅
🌷Tona kulit sekata dan cerah✅
🌷Parut jadi pudar✅
🌷Jeragat hilang✅
🌷Kulit berseri✅
🌷Payudara anjal✅
🌷Stretchmark berkurang✅

Raya dah tinggal berapa hari je lagi. Ida cuma nak ingatkan je.

Jangan tunggu lama-lama, nanti lama- lama, dia diambil orang😁





SHAKLEE RAYA PROMO JUN 2018

Assalammualaikum semua.

Pejam celik, pejam celik dah 20 Ramadhan yang kita lalui. Berbaki 9 hari je lagi. Hati sayu tetiba bila teringatkan Ramadhan yang akan hampir ke penghujungnya.

Semoga segala amalan kita diterima dan dimakbulkan segala doa dan permintaan kita...Amin😊

Dah 5 hari tapi Ida masih lagi belum umumkan Promo Shaklee untuk bulan Jun ni kan?

Bulan yang paling best untuk kita semua.😍

Ni dia..Shaklee Collagen Powder.

Collagen paling power abad ini😍

Nak dekat-dekat raya ni la Shaklee pandai je PROMO COLLAGEN POWDER yang jadi igauan para wanita.

Harga makin murah tau.

🌺 No GST
🌺 Beli 2 kotak jimat 5%
🌺 Beli 7 kotak, bayar untuk 6 kotak sahaja




Ada juga PROMO YOUTH RENEW  AND MAINTAIN SET ❤

Best tau Promo YOUTH bulan ni sebab dapat FREE LIMITED EDITION YOUTH WRISTLET❤❤

Dah la dapat kulit cantik. Dapat bergaya dengan lebih cantik lagi raya nanti😍





PROMO CINCH  SHAKE MIX  & MATCH 
BELI TWIN PACK DAPAT JIMAT 10%

Dah dapat kulit cantik,

Dah dapat wristlet cantik,

Dapat lagi body cantik sebab Cinch Shake ni boleh buatkan kita kurus dengan cepat 😘


BELI SHAKLEE BABY 3 SET DAN BAYAR UNTUK 2 SET SAHAJA DENGAN 30% DISKAUN.

Hadiah untuk anak-anak comel kita😊


Banyak tak Promo Raya kali ni? Best kan? Jadi, Ida sarankan jangan leaskan peluang keemasan ni tau.




TIPS SAHUR LAMBAT LAPAR

Assalammualaikum semua..

Macam mana dengan puasa korang setakat 19 Ramadhan ni?

Masih ada lagi yang rasa lapar yang amat walaupun dah makan nasi masa sahur tadi?

Ida adalah salah seorang yang tak boleh makan nasi waktu sahur. Sebab...bila makan nasi, awal - awal pagi lagi dah lapar gila.

Perut dan start berdendang sayang. Bunyi dia pun bukan main kuat lagi. Aduhai...Malu tau 😅

Sebab tu, dalam group W&G ada sediakan TIPS SAHUR LAMBAT LAPAR. Sebab ni masalah kebanyakkan orang masa bulan puasa ni.

Tips Pertama


Tips Kedua


Tips Ketiga


Tips Keempat



Cuba follow tips yang Ida bagi ni untuk puasa yang masih berbaki ni. Boleh juga diamalkan masa kita berpuasa sunat.

Ida ada satu rahsia yang Ida nak kongsi dengan korang. Menu sahur yang boleh buatkan korang lambat lapar.😊

Nak tahu ke tak nak?😉

Ok la...Ida kongsi dengan korang ea..

INI RAHSIA IDA TURUN TEMURUN


Mesti la ESP❤❤❤

Kenapa ramai yang pilih untuk bersahur dengan ESP?

1) Kekal Muda - Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.
 

2) Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.
 

3) Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

 
4) Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.
 

5) Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.
 

6) Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.
 

7) Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

 Banyakkan khasiat ESP ni? Sebab tu bila ESP ni dijadikan menu sahur, memang tak mudah lapar.

Sebab ESP ni bersumberkan protein yang bagi rasa kenyang yang lebih lama.😊

Lagipun ESP ni boleh dibancuh dengan macam - macam minuman kegemaran korang. Cuma elakkan bancuh ESP dengan air panas sebab boleh rosakkan komposisi ESP tu.


Korang nak dapatkan ESP ni, boleh contact Ida tau😊


♥ Copyright © NurKasih | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger